שתף קטע נבחר

בדרך: תוכנית נסיונית לפתרון בעיית חתולי הרחוב

ועדת החינוך בכנסת דנה היום (ג') בתופעת חתולי הרחוב בישראל והורתה למשרד החקלאות והגנת הסביבה להקים ועדה בין משרדית, שתבחן תוכנית נסיונית שהוצעה על ידי עמותת "תנו לחיות לחיות" לעיקור וסירוס בחמש רשויות מקומיות

ניסיון נוסף של ועדת החינוך להתמודד עם בעיית חתולי הרחוב בישראל. ועדת החינוך דנה היום (ג') בסוגיית עיקור וסירוס חתולי הרחוב במטרה לצמצם את התרבות כמות החתולים מדי שנה ולנסות לשים קץ לסבל החיות, הנלחמות על הישרדותן ברחובות, סובלות מדריסות, מחלות והתעללות.

 

בדיון שיזם ח"כ ציון פיניאן (ליכוד) ובו נכחו נציגי הממשלה וארגונים הפועלים למען רווחת בעלי חיים, הוצגה בעיית חתולי הרחוב ונידונו דרכים להתמודדות עם התופעה, שהולכת ומחמירה מדי שנה, עם התווספות של אלפי חתולים חדשים לרחובות.

 

לטענת עמותת "תנו לחיות לחיות", שהציגה תוכנית לפעולה בנושא, "בעיית חתולי הרחוב הפכה להיות לבעיה לאומית - אוכלוסיית חתולי הרחוב גדלה לממדים בלתי נשלטים".

 

לדברי העמותה, רק באמצעות גיבוש תוכנית רב שנתית לעיקור וסירוס חתולי הרחוב בישראל ניתן יהיה להתמודד עם הבעיה הקשה והיא מעריכה כי העלות המוערכת לתוכנית הנסיונית שתתבצע במספר מוקדים ברחבי הארץ הינה כתשעה מיליון שקל. "הדבר יהיה אפשרי רק בעזרת הכפלת תקציב העיקורים והסירוסים בחוק צער בעלי חיים", אמרה אתי אלטמן, דוברת העמותה.

 


(צילום: ארז ארליכמן)
 

במהלך הדיון הביעו חברי הוועדה, נציגי הממשלה ונציגי התנועות למען בעלי החיים ובראשן "תנו לחיות לחיות", הסכמה גורפת באשר לפתרון לריבוי הבלתי נשלט של חתולי רחוב, המונים כיום למעלה משני מיליון ברחבי המדינה.

 

בתום הדיון ולאחר הסכמה בין הגורמים המשתתפים לצורך לפתור את סוגיית חתולי הרחוב, הורתה הוועדה למשרדי החקלאות והגנת הסביבה להקים וועדה בין משרדית שתתמקד בקיום הפרויקט. כמו כן, המליצה הוועדה לאמץ את תוכניתה של העמותה ולקיים את התוכנית הנסיונית בחמש רשויות מקומיות.

 

שיטת הטיפול המקובלת בעולם כיום היא לכידה, עיקור וחזרת החתול לשטח המחייה הטבעי שלו (TNR), ומושתתת על מספר עקרונות פעולה הנחוצים כדי לשמור על אוכלוסיות חתולים יציבות וקטנות.

 


(צילום: ברוך פיגנבאום)
 

בארץ מיושם המודל על ידי מספר רשויות מקומיות באזור המרכז והשנה, לאור תיקון בחוק צער בעלי חיים, שהוגש על ידי חברי הכנסת רונית תירוש (קדימה) וגלעד ארדן (ליכוד) שחייב את משרד החקלאות להעביר תקציב בסך של 4.5 מיליון שקל לטובת עיקור וסירוס חתולי רחוב.

 

משרדי האוצר והחקלאות העבירו עד כה 3.25 מיליון שקל ל-16 רשויות, בכדי שיוכלו לכלול בפרויקט יותר מ-16 אלף חתולי רחוב, אך בעמותות השונות ברחבי הארץ טוענים כי ללא תוכנית רב שנתית והקצאת תקציבים נוספים לבעיה, התופעה לא תיעלם וכי גם המתת חתולים לא תפתור את הבעיה.

 

"חתולי הרחוב מהווים חלק חשוב בתהליך האקולוגי בסביבה שלנו. סבלם גלוי לכולנו ויש להפסיק לאלתר ובצורה הומאנית את הריבוי הטבעי ההולך וגובר שלהם", אמר ח"כ ציון פיניאן בהודעתו בתום הדיון. "השיטות הנהוגות היום ברשויות המקומיות מעוררות חלחלה, והפתרון היעיל והאנושי הוא סירוס ועיקור המוני של חתולי רחוב בישראל".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחילים לטפל בתופעת החתולים הנטושים
צילום: ברוך פייגנבאום
"בעיה לאומית שדורשת מענה של הממשלה".
מומלצים