שתף קטע נבחר

פרשת החניונים: הסדר טיעון, וולוך יודה

נתן וולוך, ששימש מ"מ ראש עיריית תל אביב וסגנו של חולדאי, יודה בהפרת אמונים ומתן ידיעה כוזבת, לאחר שהואשם כי מסר מכתבים כוזבים כדי להשיג אשרות כניסה לצעירה מולדבית, שאיש העסקים ראובן גרוס חפץ בכניסתה לישראל

פרשת החניונים צוברת תאוצה. נתן וולוך הגיע להסדר טיעון עם המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לפיו הוא יודה בכתב אישום מתוקן בעבירות של הפרת אמונים ומתן ידיעה כוזבת. עוד הוסכם כי הטיעונים לעניין העונש לאחר הודאתו של וולוך יהיו חופשיים. עם הצגת ההסדר בפני שופטת בית משפט השלום תל אביב-יפו, גיליה רביד, הודה וולוך בכתב האישום המתוקן והדיון נדחה לחודש מרס לשמיעת טיעוני הצדדים.

 

כזכור, ב-20 ביולי 2008 הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כתב אישום נגד וולוך. בכתב האישום נטען כי וולוך, ששימש מ"מ ראש עיריית תל אביב וסגנו של ראש העיר רון חולדאי, פעל על מנת להשיג, תוך מסירת מכתבים כוזבים, אשרות כניסה לצעירה מולדבית שאיש העסקים ראובן גרוס חפץ בכניסתה לישראל.

 

בכתב האישום תואר כיצד בשלוש הזדמנויות נענה וולוך לבקשותיו של גרוס, וכתב לצעירה מכתבי הזמנה, בשם עיריית תל אביב, להשתתף בהשתלמויות חינוך פיקטיביות שונות מטעם העירייה אף כי השתלמויות כאלה כלל לא תוכננו ולא אמורות היו להתקיים. באחד מן המכתבים וולוך אף כתב דבר כזב כי עיריית תל אביב תממן את שהייתה של הצעירה המולדבית בארץ. את המכתבים, שהוצגו לבית המשפט במהלך הדיונים, כתב וולוך על נייר רשמי של העירייה וחתם עליהם בשמו ובתפקידו. וולוך הואשם כי הוציא מכתבי כזב אלה כדי לאפשר לצעירה לקבל ויזת כניסה לישראל ובשתי הזדמנויות שונות הציגה הצעירה המולדבית את המכתבים בקונסוליה הישראלית במולדובה - וכך גם קיבלה אשרות שבעזרתן הגיעה ארצה.

 

בתחילה כפר וולוך בכתב האישום והפרקליטות נאלצה להביא לבית המשפט עדים מטעמה, לרבות את הצעירה המולדבית, את קונסול ישראל לשעבר במולדובה וכן את גרוס עצמו. גרוס נחקר בבית המשפט מספר שעות ואולם כחלוף זמן קצר מתחילת חקירתו הנגדית על ידי ההגנה, הודיע לשופטת רביד כי הוא חש ברע וביקש כי חקירתו הנגדית תימשך במועד אחר. השופטת נענתה לבקשה ודחתה את הדיון. טרם המועד שנקבע להמשך חקירתו הנגדית, נפטר גרוס וחקירתו מעולם לא באה לידי סיום, דבר שהיה בו, לפי טענת סנגוריו, כדי להחליש את הראיות נגד וולוך. 

 

הפרקליטות סברה כי על אף מותו של גרוס, ששימש עד תביעה מרכזי מטעמה, קיימים הן עניין ציבורי רב והן די ראיות להמשך ניהול התיק וכי היא תוכל להביא בסופו של דבר להרשעת וולוך בעיקרי המעשים העובדתיים שיוחסו לו. 

 

כתב האישום המתוקן שבו הודה היום וולוך בבית המשפט כולל תיקון של פרק הוראות החוק בו מיוחסות כעת לוולוך שלוש עבירות של הפרת אמונים של עובד ציבור, וכן שלוש עבירות לפי חוק הכניסה לישראל. בדיון ביקש הסנגור לשלוח את וולוך לשירות המבחן למבוגרים כדי שיגובש תסקיר בעניינו. נציג הפרקליטות התנגד לעניין בטענה כי בפרקליטות כבר לקחו בחשבון בעת שגיבשו ואת עמדתם לעניין העונש. רביד דחתה את הדיון למרס והורתה לשירות המבחן למבוגרים להכין תסקיר בעניינו של וולוך. 

 

מהפרקליטות נמסר: "אנו סבורים כי הסדר הטיעון הינו הסדר ראוי בנסיבות העניין, שכן המסגרת העובדתית של המעשים שבהם בחר וולוך להודות, היא כמעט זהה מבחינה עובדתית למה שיוחס לו בעת הגשת כתב האישום המקורי בקיץ 2008".

 

צוות הפרקליטות שמייצג את המדינה בפרשות החניונים כולל את עוה"ד מיכל רוזן-עוזר, ערן זלר, יונתן קרמר, יעל דקל ואמג'ד שופאני ומנהלת המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה עו"ד אביה אלף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים