שתף קטע נבחר

אני אוהב אותך, אבל כמה זה יעלה לי?

אנחנו כל כך עסוקים בעבודה, עד שהיא השתלטה לנו על אופן החשיבה. יותר ויותר אנשים חושבים על אהבה במונחי כסף. צריך להוציא את היחסים מהכלכלה ואת הכלכלה מהיחסים, לפני שנוכיח שמדונה צדקה בשיר משנות ה-80

אני לא יודע אם זה רק אני, או שכולם עסוקים מכדי לאהוב. לא מזמן הכרתי מישהי בנסיעה באוטובוס (כן, נותרו עוד כמה שעדיין פוגשים אנשים בדרך הישנה) ומאז, כבר שלושה שבועות שאנחנו מנסים לקבוע להיפגש, ולא הולך. היא גרה במרחק חמש דקות נסיעה ממני, ופעם היא עסוקה בעבודה ופעם אני עסוק בענייניי.

 

שלא תבינו לא נכון, זה לא שאנחנו מנהלי ההשקעות של "אפריקה ישראל", אבל אנחנו פשוט לא מצליחים. אם זה היה משהו חד פעמי, אז ניחא, אבל זה נהפך לדפוס התנהגותי. בתקופה האחרונה אני גדלה בבטני התחושה שכלכלת השוק השתלטה לגמרי על הרומנטיקה.

 

אתה לא יכול לקבוע עם מישהי, מפני שהיא שקועה כל כולה בעבודה, וכשהיא סיימה היא סחוטה כמו לימון מרוט ולא רוצה לצאת שוב מהבית. גם יום הולדת לחברה הופך להפקה קולנועית, ובשביל יציאה לבילוי צריך לשבור תוכנית חיסכון, שלא לדבר על כל ימי האהבה למיניהם. מט"ו באב ועד ולנטיינ'ס דיי המתקרב במהירות – נדמה שאין דרך ראויה אחרת להפגין את אהבתנו אלא באמצעות מתנות, כמה שיתר יקרות. עוד מעט על כל אמירת "אני אוהב אותך" נצטרך לשלם תמלוגים להוליווד.

 

הסוציולוגית הישראלית אווה אילוז הבינה את העניין. בספרה "אינטימיות קרה – עלייתו של הקפיטליזם הרגשי", היא מצביעה על כך שאנשים קושרים חוויות רומנטיות עם מושגים של צרכנות כמו מסעדות או הליכה לקניון.

 

הם החזיקו מעמד שנים, עד שהיא קיבלה עבודה חדשה

לתהליך הזה יש השלכות מרחיקות לכת – מושגים מעולם הכלכלה חדרו לעולם היחסים ולהיפך, יחסים כלכליים הפכו להיות רגשיים. אין סיבה להמעיט בחשיבות הקריירה, אבל לפעמים הבלבול בין השניים גורם לאנשים לתעדף אותה על פני חייהם האישיים בכלל והזוגיות בפרט.

 

אני רואה את זה בכל יום: נשים וגברים שאני פוגש מתייחסים לעבודה שלהם עם אותה מחויבות ואחריות שהייתי מצפה מהם שישקיעו ביחסים הבין אישיים שלהם, אבל זה לא קורה, כי העבודה קודמת לכל.

 

ידידה שלי ובן זוגה נשארו שנים יחד למרות הקשיים. הם החזיקו מעמד עד לרגע בו היא קיבלה משרה מבטיחה. חודשיים אחר כך היא עזבה אותו ושכרה דירת חדר. ודוגמה אישית, אני מציע לבחורה שהכרתי להיפגש ככה סתם בלי לשבת במסעדה, קולנוע או בר, והיא מרימה גבה ואומרת: "אז מה נעשה?" אז הבנתי שיש בעיה.

 

טיולים בשניים בפארק או סתם שוטטות חסרת פשר ברחובות העיר נעלמו מן העולם ואיתם ברחה הספונטניות. בעולם חומרי עד כדי כך אין מקום לחוויה שאינה מתווכת באמצעות טכנולוגיה או כסף.

 

ועוד לגבי הספונטניות, למה לפני כל פגישה צריך לפתוח יומנים ולבדוק שזה לא מתנגש לי עם עוד אירועים? ואם כבר הצלחנו לקבוע, חלה עליי החובה להיראות הכי טוב שאפשר. אם קמתי הפוך או סתם מלנכוליה פשטה בגופי, זוהי כבר סיבה מספיק טובה לדחות למועד אחר ולהתחיל את כל מסכת התיאום מחדש. ואין צורך להבהיר שלא הייתי מעז לחשוב על היעדרות מהעבודה בנסיבות דומות.

 

הרכוש חשוב, אבל מה עם האהבה?

אנחנו מתייחסים לעבודה בחרדת קודש, משקיעים זמן ומחשבה איך להתקדם ולהרוויח עוד כסף. אנחנו קשורים לטלפון שלנו ומבועתים מהמחשבה שנישאר דקה בלעדיו. התחושה זהה לגבי הבית והרכוש שקנינו.

 

לעומת זאת, בחיים האישיים הכל קיבל אופי כלכלי: אנחנו שוקלים אם לפתוח חשבון משותף או לא, אם מי מאיתנו עשה לשני טובה אנחנו מצפים לקבל גמול עליה בהמשך ומחשבים כל הזמן מי שילם על מה וכמה. יחסי מיקוח וסחר חליפין חדרו, פלשו וכבשו להם מקום של קבע בעולם הזוגי.

 

אם אתם מרגישים כמוני, אולי הגיע הזמן לעשות מעשה, להפוך להיות מודעים לתהליכים שקורים לנו ולא להיכנע לתכתיבים. אין שום סיבה שנקבל אותם ונכנע להם ללא מאבק, כי בכל זאת מדובר בדברים היקרים לנו מכל. וחוץ מזה, ערכם של רגשות לא נמדד לפי מחיר מנה במסעדת היוקרה הקרובה לביתך.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה דייט איתך או עם הארנק שלך?
צילום: Liquidlibrary
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים