שתף קטע נבחר

האוצר מצנן את הנדל"ן: מחירי הדירות יורדים

דו"ח של משרד האוצר סותר את אזהרות הקבלנים על זינוק בנדל"ן: מחירי הדירות ירדו בדצמבר בעוד ,0.8% בהמשך לירידה של כמעט 6% בנובמבר

מחירי הדירות ירדו בחודש דצמבר ב-0.8%. זאת, בהמשך לירידה של 5.7% בנובמבר. במקביל לירידת המחירים חלה עלייה של 2.1% במספר הדירות שנרכשו, בעיקר דירות יד שנייה, בהשוואה לחודש נובמבר. כך דיווח אתמול משרד האוצר במסגרת הדו"ח החודשי "אורות אדומים" לבחינת מצב המשק.

 

 

עם זאת קובעים במשרד האוצר שבחודש דצמבר נותרה הפעילות בשוק הנדל"ן בארץ ללא שינוי משמעותי, דווקא לאחר התאוששות בעסקאות בחודש הקודם. הדבר סותר את הידיעות, הבאות בעיקרן מקבלנים וממנהלי קבוצות הרכישה, כאילו שוק הנדל"ן פורח.

 

במכירת דירות חדשות חלה ירידה בדצמבר, אך היא פוצתה על ידי עלייה במכירת דירות יד שנייה, מסבירים באוצר. ייתכן שהירידה במכירת דירות חדשות נובעת, לפחות בחלקה, מהעלאת מחירים של הקבלנים ומהערכת המשקיעים כי מחירי הדירות הגיעו לשיאם. חיזוק להערכה זו ניתן למצוא בעלייה בהיקף המימושים של משקיעים.

 

מנתוני לוי יצחק לחודשים דצמבר ינואר על דירות יד שנייה עולה כי חלה עלייה בביקוש ובמחירים לדירות 5 חדרים, ואילו הביקוש ל-4 חדרים נמצא בירידה והמחירים של דירות אלה נותרו ללא שינוי. כך למשל דירת 5 חדרים בז'בוטינסקי בגבעתיים נמכרה ב-2.48 מיליון שקל, לעומת 2.36 מיליון שקל בנובמבר. ברח' גורדון דירת 5 חדרים נמכרה ב-2.51 מיליון שקל, לעומת 2.35 מיליון שקל לפני חודשיים.

 

בתל-אביב, ברחוב שמואל תמיר, נמכרה דירת 5 חדרים ב-2.43 מיליון שקל, לעומת 2.38 מיליון שקל בעבר. גם ברמת השרון המצב דומה: דירת 5 חדרים ברחוב מרדכי נמכרה ב-2.18 מיליון שקל, לעומת 2.05 מיליון שקל לפני חודשיים. מחירי השכירות של הדירות הקטנות בנות 2 חדרים התמתנו, ובמקרים מסוימים אף ירדו ב-5%-3%.

 

הנדל"ן בחיפה עדיין אטרקטיבי

לדברי לוי יצחק, אזור חיפה ממשיך לייצר ביקושים, אך היום מדובר בפחות דירות שנרכשות למטרות השקעה, ויותר עליות מחירים בדירות גדולות באזורים כמו אחוזה, דניה ורמת-בגין. עוד מתברר כי חדרה עולה על מפת הביקושים, וניכרת בעיר עליית מחירים של ,10%-8% בעיקר בדירות הגדולות.

 

לפי הדו"ח של "אורות אדומים": האזרחים יכולים להתנחם לא רק בהוזלה במחירי הדירות אלא גם בשיפור - עתידי - במצב הכלכלי במשק: אומנם להערכת האוצר, בשנת 2009 צפויה כלכלת ישראל לצמוח בשיעור ממוצע של - 0.5% - קיפאון במונחי תוצר לנפש במהלך השנה. עם זאת, החל מהרבעון השני של 2009 עברה הכלכלה הישראלית מצמיחה שלילית לצמיחה חיובית, כאשר במחצית השנייה של 2009 צפויה צמיחה גבוהה יחסית.

 

הכתבה המלאה מתפרסמת היום במוסף "ממון" שב"ידיעות אחרונות".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקבלנים טוענים אחרת
צילום: תומי הרפז
מומלצים