שתף קטע נבחר

זוגיות במטבח: המתכונים המנצחים שלנו

בספרייתנו יש לפחות עשרה ספרי בישול המכסים את כל מועדי ישראל לפי עדות, מגדר ומצב רוח נתון. להגנתנו ייאמר שאנחנו כן מנסים מתכונים חדשים, אבל בשל קפדנותנו היתרה, רק מתי מעט זוכים להיכנס לפלייליסט המתכונים של משפחת מלכה

לרעות ולי יש בבית המוני מתכונים שנאספו במהלך חיינו המשותפים. בנוסף למתכונים אלו, ניתן לראות בנקל כי בספרייתנו הצנועה שבסלון עומדים בגאון לפחות עשרה ספרי בישול המכסים את כל מועדי ישראל לפי עדות, מגדר ומצב רוח נתון.

 

כמות מתכונים מפלצתית זו לא מונעת מאיתנו לאכול כל שבוע אותו הדבר. אינני מתכוון לכך שיש לנו ימים קבועים לכל מנה, אלא לעובדה שישנם כחמישה-שישה מתכונים מנצחים, העובדים שעות נוספות בבית, דוגמת פסטה ברוטב סויה וסלט הבית. לפעמים, בפרצי יצירתיות מדהימה, נוסיף לרוטב הסויה תבלין אקזוטי שיגרום לנו לומר שהוא שדרג את המנה "והעיף אותנו למקומות שלא יכולנו לחלום עליהם". מובן שלמחרת נגיע למסקנה שבעצם עדיף הרוטב המקורי, אבל היה ניסיון נחמד...

 

סלט הבית מחדש עצמו מידי מספר חודשים

אמנם יש מספר מועט של מתכונים השורדים את המטבח של משפחת מלכה, אך מתכונים אלו מתעדכנים עם הזמן. באחרונה סלט הבית, שמרכיביו הבסיסיים הם: עגבניות, עלי בייבי, בצל, תירס וטונה, זכה לשדרוג של זיתים שחורים! למשך שלושה חודשים הרגשנו שמדובר במתכון חדש לגמרי. אחרי שהזיתים השחורים מיצו עצמם, גילינו את החמוציות המיובשות. על תגלית גסטרונומית שכזו לא העלו בדעתם בסורבון... וכך סלט הבית מחדש עצמו מידי מספר חודשים, כפי שעושים גם המתכונים האחרים.

 

להגנתנו ייאמר שאנחנו כן מנסים מתכונים חדשים, אבל בשל קפדנותנו היתרה, רק מתי מעט זוכים להיכנס לפלייליסט המתכונים של משפחת מלכה.

 

מספרם המועט של המתכונים נובע בין היתר מהעובדה שבדרך כלל איננו סומכים על מתכונים מתוכניות טלוויזיה. כדי שמתכוני אהרוני, חיים וכהן ושות' ייצאו כמו שצריך יש צורך לרכוש את המיקסר האדום של קנווד, מקרר בעל שמונה דלתות ומזנון מסתובב בלחיצת כפתור. לנו, לשם ההגינות, יש תנור ישן, שסבור שחלוקת חימום שווה היא מותרות ועל כן נוהג לשרוף קלות את חלקו המרוחק של המגש עבור אוהבי השרוף, ואילו את חלקו הקדמי להותיר נא - עבור חובבי הטרטר למיניהם. כתוצאה מכך, חלק נכבד מהמתכונים שלנו הגיע מאמא שלי, וכאחד שחי את הסטריאוטיפ, גם אני סבור שהאוכל של אמא הוא הטוב ביותר, גם אם אשתך היא רות סירקיס...

  

רעות מצליחה לקחת מאמא שלי מתכונים מדויקים

זה המקום להגיד מילה טובה על רעוּת, שכן רעות, באורח פלא, מצליחה לקחת מאמא שלי מתכונים מדויקים. אמהות וסבתות ידועות בכך שהן שמות את התבלינים "לפי העין", ויתרה מכך, הן גם בדרך כלל משמיטות את אחד המצרכים, כדי שחלילה לא ייצא אותו דבר. לא רק זאת, רעות אף מצליחה לבצע "מהפכה בריאה" במתכוניה של אימי ולהכין את תבשיליה עם חצי מכמות השמן (אמא שלי טוענת בתוקף שבמאכליה השונים היא שמה רק "חצי כוס שמן", וכמו שאימי רואה זאת, גם כוס בירה זו כוס מדידה). מעבר לכך שרעות לוקחת מתכונים, היא מצליחה לבשל את רוב המאכלים בדיוק כמו אמא שלי. נשים, אתן יודעות שמדובר באחת המחמאות הגדולות יותר שגבר יכול לתת לאשתו, שכן אם יש משהו שגבר מעריץ זה את הבישולים של אמא שלו. כתבתי את רוב המאכלים, שכן עד היום ניתן לזהות בעיות בגזרת עוגות התפוחים.

 

אני מקווה שלא הגעתם להנחה השגויה שרק רעות מבשלת בבית משפחת מלכה. אנא דעו שגם אני וגם רעות אחראים על מלאכת הבישול בבית, אך בעוד רעות אחראית על התבשילים הסטנדרטיים, דוגמת עוף בתנור, פשטידות, עוגות וכדומה, אני האחראי על הפן היצירתי יותר בתבשילים, דוגמת סשימי הטונה המפורסם שלי והנזיד הטאנג'ירי.

 

מכיוון שגם אני וגם רעות מבשלים בבית, יש תחרות קשה על הנושאים בתואר "שף" ו"סו-שף". לדעתי עלי לקבל את תואר השף, שכן מעבר ליכולת האלתור שלי בתבשילים, אני ידוע גם כמלך התבלינים! הבו לי כל מתכון, ומיד אדע את המינונים המדויקים של הפפריקה, הקינמון, המלח והפלפל. רעות, לעומת זאת, סבורה שהיא השפית, שכן כל קשר ביני לבין אפייה מקרי בהחלט, שלא לדבר על כך שהמטבח נראה כמו אחרי הוריקן מיד לאחר שאני מסיים להכין סלט.

 

אז מי מבשל טוב יותר בבית? אני מניח שזה נתון לוויכוח. אבל בסופו של יום, אם זה לא טעים, תשימו קטשופ, זה עוזר פלאים...

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים