שתף קטע נבחר

לנצל את אישגל עד תום: טיפים לחופשה מושלגת

איפה נמצאים המסלול הכי ארוך והאוף-פיסט הכי שווה, מהם מקומות הבילוי הכי חמים, אילו מנות אסור לפספס במסעדות המקומיות, ומתי תוכלו לראות שם את אלישה קיז. המלצות שיעזרו לכם להפיק את המיטב מחופשה באישגל - עיירת הסקי הכי לוהטת באלפים האוסטריים

אישגל (Ischgl) הוא אחד מאתרי הסקי הוותיקים והמוצלחים באלפים האוסטריים, שהצליח להמציא את עצמו מחדש בשנים האחרונות. מעליות ומסלולים שודרגו בהשקעה של מאות מיליוני אירו, והעיירה הפכה גדושה בבתי מלון ומועדונים.

 

מרחב הגלישה של אישגל (הקרוי Silveretta Arena) כולל 235 ק"מ של מסלולים, ואפשר בקלות להעביר בו שבוע שלם מבלי לחזור על אותו מסלול פעמיים. אבל עיקר קסמו של האתר נזקף לזכות קונצרטי הענק בפתיחת העונה ובסיומה, בהם מופיעים זמרי-על בינלאומיים מהשורה הראשונה.

 

את העונה הנוכחית פתחה המגה-סטאר קייטי פרי ("I kissed a girl"), שהופיעה על ההר בפני עשרות אלפי גולשים משולהבים (ושתויים כהוגן), ותסגור אותה זמרת הנשמה אלישה קיז. בין האמנים הנוספים שחרכו את השלג אפשר למנות את קיילי מינוג, אלטון ג'ון, טינה טרנר, סטינג, ריהאנה ופינק.

 

 

הכתבה הנוכחית לא מציעה לכם עוד סקירה שגרתית של אתר סקי, אלא טיפים מעשיים - שכמותם לא תמצאו בשום מדריך תיירותי - שיבטיחו לכם ניצול מיטבי של העיירה, מרחב הגלישה וחופשת הסקי כולה.

 

מעליות

יש שלוש מעליות מהעיירה לאתר. רצוי להימנע מהמעלית המרכזית - Silvretta (מספרה: A1) כי היא עמוסה בבקרים (אוטובוסים מכל הסביבה פורקים שם קבוצות של גולשים). כנ"ל לגבי מעלית Pardatschgrat (מספרה: A2). עדיף לכתת רגליים כמה דקות אל מעלית Fimba (ה-A3). מגיעים אליה תוך כמה דקות הליכה מהכיכר המרכזית, ואח"כ על גבי סרט נע דרך מנהרה. ויש בונוס קטן: הכיסאות במעלית מחוממים.


הרבה מעליות מקורות, שלא יהיה לכם קר (צילום: יעל שמיר)

 

מסלולים

המסלולים הסימפטיים ביותר בעיניי הם נמצאים ב"דופן" המערבית של מרחב הגלישה ויורדים צפונה. זאת בגלל טיבם, הנוף ובעיקר כי הם ריקים יחסית מגולשים. אגב, שימו לב שהצפון במפת המסלולים פונה לעבר הפינה הימנית התחתונה של המפה.

 

טיפים כלליים:

  • המסלולים ב"דופן" המזרחית של האתר - באזור השוויצרי (AlpTrida) - פחות מטופלים לעומת המסלולים שבצד האוסטרי. לא כדאי להגיע לשם בימים קרים, כי אין למעליות השוויצריות חיפוי. מצד שני, מדובר במסלולים שקטים יחסית ומוארים בעיקר בשעות הבוקר.
  • המעליות נסגרות ברובן בשעה 16.00, אז תכננו את יומכם בהתאם. אם תיתקעו בצד השוויצרי תיאלצו לקחת מונית חזרה לאוסטריה - נסיעה של שעה וחצי וחור של 200 אירו בכיס.
  • בתחנת המוצא של הגונדולה השוויצרית יש תחנת טיפולים בציוד סקי. המחירים זולים ב-30% מאלה שבצד האוסטרי.

 

מסלולים מומלצים:

  • המסלולים האדומים 40, 41, ו-38.
  • המסלולים השחורים 34 ו-35. הם חביבים וקלים יחסית (אגב, כל השחורים באישגל קלים).
  • הנתיב הלא-מטופל (ski-route) מספר 39, שמופיע במפה כקו מקווקו. זה מעין אוף-פיסט חצי רשמי עם מגוון אתגרים חביבים - החל במוגולים וכלה בשלג עמוק.
  • באזור השוייצרי יש אוף-פיסטים נחמדים בשלוחות שבין המסלולים האדומים במקביל למעליות 2N ו-1O. אלה אוף-פיסטים נוחים שבכל רגע אפשר לברוח מהם אל המסלול הרשמי הסמוך.

 

מסלולים ארוכים:

  • רצף הגלישה הארוך ביותר באישגל - 11 ק"מ כיפים לגלישה (מסומנים במפה במעטפת צהובה) - מתחיל בפסגת ה-Greitspritz (גובה: 2872 מטר). תחילתו במסלול 13 (קצת שחור ובהמשכו אדום), שמתחבר ב-Idalp למסלול 1 עד לעיירה. הפגם היחיד עלול להתגלות בסוף היום, כשמורד מסלול 1 הופך צפוף מדי עקב המוני גולשים ששבים הביתה.
  • רצף גלישה ארוך נוסף, וחביב ביותר: מתחילים בגרייטשפיץ באחד ממסלולי 14 (השחור או האדומים), ממשיכים ב-24, משם למסלולים 3 ו-37 עד לתחנת הביניים של מעלית הסילברטה. החיסרון היחיד הוא קטע מישורי בסוף המסלול, אך למרבה המזל הותקנה שם מעלית כפתור (5E) שגוררת אותנו את הקטע המטריד.
  • מסלול 7 - אדום, קל ויפה (בחלקו התחתון נע על השלוחה המיוערת), ומתחבר בסופו ל-A1 שמגיע לעיירה.
  • מסלול 5 - עוד מסלול מעולה וארוך, שמתחבר בהמשכו ל-A1.
  • מסלול 80 - מסלול נחמד מאוד בעיקר בגלל אורכו, שיורד מזרחה לעיירה השוויצרית Samnaun. העיירה מתהדרת בחנויות דיוטי פרי, אבל המחירים לא תמיד זולים ולא הייתי מתעכב שם דקה מיותרת. נקודת חולשה של המסלול: קטע מישורי ארוך בסופו, שמאוד לא נוח לגולשי סנובורד. אפשר לקחת סקי-בס ולחסוך את המטרד.

 


איפה הפאודר הכי טוב? (צילום: יעל שמיר)

 

אוף פיסטים טובים:

  • ski-route מס' 26 - מסלול לא מטופל, ברמת אקסטרים. יוצא מאמצע מסלול 32 ומשתפל בתלילות מזרחה תוך שהוא חוצה כמה שלוחות. מסלול מאתגר. היזהרו!
  • מתחת לנתיב המעלית 2E (בין השחורים 34 ו-35).
  • מדרום לנתיב המעלית 3C.
  • נתיב שיורד ממסלול 15 צפונה, בערך במקביל למעלית B14.
  • ski route מס' 9 - עוד מסלול למטיבי גלישה. גם הוא, כמו 26 ו-39, לא מטופל ע"י חתולי השלג. מסלול לא פשוט ומסוכן לעיתים. ראו הוזהרתם!

 

בסוף היום: 

  • מומלץ לחזור לאישגל במסלול 7 היפה מאוד, אך היזהרו שכן בחלקו האחרון (A7) הוא מעט קרחי בסוף היום. לעיתים סוגרים אותו והגולשים מופנים למסלול 4.
  • מסלול 1 כולו עמוס מאוד אחה"צ בגולשים שחוזרים לעיירה, וגם קרחי פה ושם. מי שרוצה ליהנות מהמסלול הארוך בלי להיתקל בגולשים - שיעשה אותו בשעות הבוקר.
  • מי שממש לא רוצה להתחכך בגולשים חוזרים בסוף היום, שיעשה רק את שלושת-רבעי הדרך חזרה ויעצור באחת מתחנות הביניים של המעליות ויירד איתן לעיירה.

 

סנופארקים

  • באמצע מסלול 11 יש Fun Park חביב, שגם אם אינו ענק כמו הסנופארק של ליביניו באיטליה, שיש לו גימיק מנצח: מזרן נחיתה ענקי ומנופח מתחת למקפצה. המזרן מאפשר למי שעושים את צעדיהם הראשונים בפריסטייל לנחות ברכות, גם כשהם ממש עושים שטויות.
  • פארק מכשולים (Obstacle Park) יש גם בחלק השוויצרי, בסוף מסלול 69 (ליד מעלית 5N).
  • עוד פארק קטן, שאינו מסומן במפה, תמצאו בצד מסלול 8 (יורדים ממעלית 1B ופונים שמאלה בכחול).


עיירה טירולית תוססת (צילום: יעל שמיר)

 

קרוס קאנטרי

ענף הגלישה במישור לא רווח במיוחד בקרב ישראלים, אך מי שבכל זאת מתעניין - אישגל הוא אתר טוב להתנסות בו. אפשר להירשם לשיעורי קרוס קאנטרי בבתי הספר לסקי.

 

מסלול ה-Trisanna, שמתחיל ממש בלב העיירה ומחבר בין אישגל לעיירה מאטון (Mathon) שמצפון-מערב לה, הוא מסלול שטוח יחסית (אפילו במושגי גלישה במישור) ומתאים מאוד למתחילים. מתקדמים יכולים לגלוש גם לגאלטור (Galtur).

 

טלפונים חשובים

  • שירותי הצלה (למקרה שנפצעתם על המסלול ואין מי שנחלץ לעזרתכם): טלפון 606600. מכיוון שכנראה תהיו עם סלולרי ישראלי, כדאי שתכניסו את המספר לזיכרון עם כל הקידומת: 0043-5444-606600.
  • משטרת אישגל (למקרה שנתקעים על המסלול אחרי השעה 17:00): חיוג חירום 133 או טלפון 050-1337142.
  • המרפאה של אישגל: 0043-5444-5200. שעות הפתיחה: 08:00-11:30 ו-14:30-18:00.
  • הסקי פס הלך לאיבוד? אפשר לשחזר אותו בעבור דמי טיפול קטנים, בתנאי שתדעו מה היה מספרו. לכן, רשמו אותו כבר בתחילת השבוע, הוא מופיע בשורה השנייה בהמשך לאותיות BSrnr.

 

היכן להשאיר את ציוד הסקי?

רובנו לא נמנים עם בני המזל שהמלון שלהם צמוד לתחנת המעלית להר, וכדי להימנע מהשתרכות עם ציוד הסקי בבקרים ובסופי הימים, עדיף להשאירו בלוקר. יש לוקרים בתחתית ובקצה העליון של כל אחת משלוש המעליות בעיירה, והם עולים 4 אירו ליום. לטעמי, שווה כל אירו-סנט. שהרי מה יותר נעים מלסיים את היום - בבר אפרה סקי או סתם בשיטוט בעיירה - משוחררים מנעלי הגלישה והציוד המסורבל?

 

אגב, אם אתם הולכים לאפרה סקי ומשאירים את הציוד שלכם בחוץ, מומלץ לנעול או לבטח אותו (בין אם הוא פרטי ובין אם הוא שכור). לא חלילה בגלל גניבות יזומות, אלא בגלל שיכורים שעלולים להתבלבל.

 

קניות

אישגל יקרה. זה לא מקום אידיאלי לקניות, לא של ציוד סקי ולא בכלל. אבל אם כבר קניתם, דעו שעל קניות של יותר מ-70 אירו אפשר לקבל החזר מע"מ. חשוב: בקשו את טופס ההחזר בחנות, ודאגו שהמוכרים יחתמו עליו. את ההחזר עצמו תוכלו לקבל בבנק באישגל או בשדה התעופה.

 

מחנויות הדיוטי פרי ב-Samnaun השוויצרית מותר להביא בקבוק אלכהול אחד ושתי חבילות סיגריות. כל קנייה נוספת מועדת לגביית מכס אוסטרי (שכן שוויץ אינה חברה באיחוד האירופי). בתחנות המוצא של הגונדולות העולות משווייץ מסתובבים גובי מכס ש"צדים" רוכשי מציאות וגובים את המס במקום. שמעתי על בחור שקנה שעון ב-400 אירו, נתפס ע"י מוכס אוסטרי (הוא ענד שני שעונים על פרק היד) ונדרש לשלם 200 אירו נוספים.

 

שכירת ציוד סקי

יש באישגל שפע חנויות להשכרת ציוד, למקצתן גם שלוחות בתוך בתי המלון הגדולים. המחירים לשבוע אחידים:

  • סט שלם (מגלשיים ומקלות/סנובורד + נעליים) ברמת טובה (בסיסית, Top) יעלה 183 אירו לשבוע.
  • סט שלם ברמה מעולה (VIP) יעלה 214 אירו לשבוע.
  • סט שלם ברמת פלטינה (הגבוהה ביותר) יעלה 245 אירו לשבוע.
  • סט שלם לבני נוער (10-15) יעלה 92 אירו לשבוע.
  • סט שלם לילדים (עד גיל 10) יעלה 46 אירו לשבוע.


קייטי פרי כבר הופיעה, אלישה קיז בדרך (צילום: GettyImages)

 

הדרכה

יש בית ספר אחד בלבד לסקי באישגל והוא מספק מגוון הדרכות: ליחידים, קבוצות ורמות גלישה שונות.

הרשמות ובירורים אפשר לבצע בתחנת היציאה של מעלית Silvretta בשעות 8:00-12:00 ו-14:00-17:00. השיעורים מתחילים בד"כ ב-9:00 ב-Idalp, שם יש לביה"ס גם סניף נוסף שבו אפשר להירשם. ההרשמה למעלה עדיפה כי פחות צפופה ומבולגנת, ומתאימה גם למי שעולים להר דרך המעליות הפחות עמוסות (Fimba). 

 

מופע סקי

פעם בשבועיים, ביום שלישי ב-21:00, מקיימים מדריכי הסקי של אישגל וצוותים מכמה מועדוני סקי בסביבה מפגן ראווה מרשים בחלקו התחתון של מסלול 1, ליד תחנת המעלית (2A). המופע נמשך כ-50 דקות, וכולל קפיצות מבצד לחישוק בוער, גלישה על רגל אחת וגלישה קבוצתית מהירה תוך חיתוכי מסלולים הדדיים.

 

כדאי לבוא כמה דקות לפני תחילת המופע כדי לתפוס מקום בחזית המסלול, וחשוב להתלבש חם (קר מאוד לעמוד בלילה שעה בלי לזוז).

 

אפרה סקי וחיי לילה

אישגל חזקה מאוד בכל מה שקשור בבילויים. יש בעיירה כ-45 ברים, פאבים ומועדונים. רובם נפתחים בשעות הצהריים ופועלים עד לשעות הקטנות של הלילה. כמה המלצות:

  • ה-Kuhstall, בכיכר המרכזית מול מעלית ה-Silvretta. מדי אחה"צ זהו המקום הגדוש ביותר באישגל, מלא בגולשים וגולשות שתויים ועליזים שמתנועעים לצלילי פופ אוסטרי (די מטופש, בינינו). אגב, "קושטל" בגרמנית זה רפת, והשם הולם.
  • ה-Kitzloch הוא בר אפרה סקי שהופך בערב למסעדה לכל דבר, עד חצות. לא צפוף כמו ה-Kushtall.
  • ה-Trofana Alm הוא בר בירות ענקי שיכול להכיל 3,000 איש, ומוכר יותר בירות מכל בר אחר בחבל טירול. המקום נפתח ב-15:00 (בימים של מזג אוויר גרוע - כבר בצהריים), וב-19:30 נסגר הבר והמקום הופך למסעדה.
  • Feuer&Eis (אש וקרח) הוא מועדון עם מוזיקה בינלאומית טובה, אוכל, שתייה וריקודים נון-סטופ. פתוח מ-21:00 אבל אין ממש טעם להגיע לפני 23:00.
  • ה-Pacha הוא מועדון ריקודים מגניב שפועל מ-22:00 ועד 5:00 (האקשן מתחיל בחצות). נשים נכנסות חינם, וגברים נדרשים לשלם 5 אירו. את המעילים חובה להשאיר בכניסה (1 אירו).
  • Posthorndl הוא מועדון ריקודים מוצלח, שגם בו האקשן מתחיל רק בחצות.


באישגל יודעים לחגוג (צילום: ליאור קוטלר)

 

סטוצים

אישגל אמנם נחשבת למעוז האפרה סקי באלפים האוסטרים, ואכן הברים והמועדונים תוססים במיוחד, אבל אל לבחורים לשגות באשליות. ממצאי סקר (לא מדעי) שערכנו מעלים שעל כל בחורה באישגל יש לפחות חמישה בחורים. והבחורות ברובן מגיעות עם בני-זוג. עבור נשים, לעומת זאת, אישגל מספקת גן עדן של אופציות.

 

האתר מתאים לבני כל הגילים, רמות הגלישה וסגנונות הבילוי, אבל כמו אתרים אחרים גם לאישגל יש אוכלוסייה דומיננטית במיוחד. אז אם סן אנטון מתאפיינת בגולשים צעירים בשנות ה-20 לחייהם, ומאיירהופן היא עיירה רב-גילית מובהקת (ממשפחות עם ילדים ועד רווקים חובבי אפרה סקי), הרי שאישגל מצטיינת בדור בני ה-30.

 

אוכל

יש באישגל כ-40 מסעדות ועוד כ-30 בתי קפה, כך שלא תצאו רעבים. במסעדות הטובות צריך להזמין מקום מראש, ופקידי הקבלה במלון ישמחו לעשות זאת עבורכם. אפשר גם להזמין לבד (מספרי הטלפון של כל המסעדות נמצאים בעלון המידע Ischgl from A to Z שנמצא בכל מלון).

 

למרות שפסטה ופיצות חביבים על גולשים רבים (גם פחמימות וגם מחיר זול יחסית) אני אישית לא נלהב ממסעדות איטלקיות באוסטריה. ויש לא מעט כאלה באישגל. המלצה: באוסטריה - אכלו כמו אוסטרים. ואגב, כמעט על כל מסעדה באישגל כתוב "פיצרייה", אך האמת היא שה"פיצריות" הללו מגישות גם אוכל מהמטבח המקומי.

 

מה כדאי לאכול?

מרק שום מוקרם; מרק בשר עם כופתאות כבד או תרד; מרק גולאש; שניצל וינאי (מבשר בקר או - רחמנא ליצלן - חזיר); סטייקים למיניהם; דג שמך (טרוטה) עדין מנחלי האזור; צלי בשר ציד (צבי); מדליוני חזיר צלוי מעוטרים בפיסות בייקון; ולקינוח שטרודל תפוחים עם רוטב וניל.

 

ולשתייה?

בירה, כמובן. נסו את הבירה המקומית: וייסביר (או וייסנביר). יש לה צבע עכור מעט וטעם מריר-מתקתק עם ארומה של קרמל. מרעננת ומיוחדת.

 

כמה עולה?

ארוחת ערב מלאה (ראשונה, עיקרית, שתייה לא כולל יין) תעלה לכם 25-30 אירו.

ארוחת צהריים תעלה כ-15 אירו.

מקובל להשאיר טיפ של עד 10% במסעדות, ועבור שתייה - לעגל כלפי מעלה.


כל השלג הזה יעשה אתכם רעבים (צילום: יעל שמיר)

 

אטרקציות

מזחלות שלג

אישגל הוא ביתו של מסלול מזחלות השלג (Sledging. בגרמנית - rodeln) הארוך ביותר באלפים (7 ק"מ במהלכו יורדים 950 מטר) המסלול מופעל בימי שני וחמישי בשעות 19:00-20:30, ומואר כמובן. עולים במעלית ה-Silvretta וביציאה מקבלים את המזחלת. המחיר: 19.5 אירו לעלייה במעלית ושכירת המזחלת.

 

המזחלת היא שני חישוקי עץ עם פסי מגלש ממתכת ובאמצע מושב. זה הכל. מתיישבים וטסים כל הדרך למטה. השליטה על המהירות תלויה בכמה עמוק תדחפו את הנעליים לשלג. המלצות:

  • יום חמישי עליז ושמח יותר, ועדיף להיפצע בסוף השבוע מאשר בתחילתו.
  • אפשר לשכור מזחלות בחנויות בעיירה ולחסוך את התור במעלה ההר
  • חשוב: הגיעו עם חליפת הסקי שלכם ונעליים אטומות. כי קר.

 

ספא

המענה האופטימלי ליום עם מזג אוויר בעייתי, ודרך לא רעה לבלות בה אחה"צ בסופו של יום גלישה מאומץ.

  • ספא בסיסי (סאונה וג'קוזי) - תמצאו בחלק גדול מהמלונות (בד"כ פעילים בשעות 15:00-19:00 ולעיתים גובים תשלום).
  • ספא ממש גדול תמצאו במרכז הספורט המקומי (Silvretta Center, טלפון: 606950). הוא כולל: מגוון סאונות, חדר אדים, סולריום, ג'קוזי ובריכת זרמים ומפלים. מחיר: 20 אירו ליום. במרכז הגדול הזה יש גם בתי קפה, מסעדות, אולם באולינג וביליארד.
  • ספא מהודר מאוד יש במלון Madlein (חמישה כוכבים). ספא נינוח ומרשים אבל דל יחסית לעומת זה שבסילברטה, ובעיקר סנובי מאוד. מחיר: 20 אירו ליום. האטרקציה: בריכה יפנית קטנה מחוממת בחוץ. הראש שלכם צופה במדרון המושלג בקור מקפיא, בעוד הגוף מבלה בנעימות במים חמימים (אם כי ממש לא חמים מספיק לטעמי).
  • באוסטריה נהוג להיכנס לסאונות עירומים. אבל מי שזה לא מתאים לו יסתדר היטב עם המגבת.

 

חדר כושר - יש בחלק קטן מבתי המלון הגדולים. אבל חדר כושר גדול וראוי לשמו יש במלון Solaria. טלפון: 5205.

 

באולינג - יש אולם ב-Silvretta Center.

 

מזחלת סוסים - כרכרת מגלשיים רתומה לצמד סוסים עם רתמת פעמונים. אטרקציית תיירים. טלפון להזמנות: 5365.

החלקה על הקרח - ספורט חביב בעיקר על המקומיים. מול מעלית ה-Silveretta (מעבר לכביש). מחיר: השכרת נעליים ב-4.5 אירו.

 

מופעים של סוף העונה

כאמור, באישגל יש מסורת של מופעי ענק בפתיחת עונת הסקי ובסיומה, בהשתתפות מיטב כוכבי המוזיקה העכשווית הבינלאומית. השנה צפויים שלושה מופעים: קונצרט חג הפסחא ב-4 באפריל, קונצרט Alp Trida ב-25 באפריל ומסיבת סוף העונה עם אלישה קיז ב-1 במאי.

 

מחוץ לאישגל

מי ש-235 ק"מ באישגל לא מספיקים לו, יכול לקפוץ לגלישת-יום באתר הסקי הסמוך - גלטור (Galtur). האתר נמצא כרבע שעה נסיעה ממערב לאישגל וניתן להגיע אליו באמצעות הסקי-בס. היתרון שלו: הוא שקט ופחות עמוס גולשים מאישגל, ולכן חביב על המקומיים. יש באתר גם מסלול גלישה מואר בלילה, שמומלץ מאוד (ימי רביעי, 19:30-22:30. מחיר: 10.30 אירו).

 

הסקי פס של אישגל לא תקף בגלטור ויש לקנות שם סקי פס מקומי. אפשר לרכוש סקי פס מורחב מראש בתוספת תשלום של כ-30 אירו, שכולל את מרחבי אישגל, סמנאון, קאפל, סה וגלטור. שימו לב: לא ניתן להרחיב את הסקי פס המצומצם אחרי השימוש הראשון בו.

 

קאפל - אתר פחות מוכר, שנמצא במרחק כחצי שעה נסיעה מזרחה מאישגל. קאפל (Kappl) הוא אתר קטן, סימפטי, עם הרבה מסלולים כחולים.

 

סן אנטון - האתר האהוד כל כך על הגולשים הצעירים נמצא במרחק שלושת רבעי שעה למי שיש לו רכב צמוד. אם אין לכם רכב תאלצו לנסוע בסקי בס כשעה וחצי כדלקמן: נוסעים עם הסקי-בס (חינם) ללנדך כ-50 דקות. משם לוקחים עוד סקי-בס (בתשלום) לסן אנטון לנסיעה נוספת בת כשלוש-רבעי שעה. וכמובן שתצטרכו לקנות סקי-פס מקומי.

 

אינסברוק - עיר יפהפייה עם שדה תעופה שמרוחקת כשעה וחצי מאישגל.

 

גרמיש - עיירה גרמנית נאה, שמרוחקת כשעה וחצי מאישגל. מי שמגיע ממינכן עובר דרכה.

 

השכרת רכב: ניתן לשכור רכב באישגל בסוכנות Hertz (טלפון: 5757). מחיר ממוצע ליום (תלוי בסוג הרכב) כ-100 אירו.

 

ותודה ליעל שמיר המקסימה מ-SkiDeal שתרמה לנו לא מעט טיפים לכתבה הזאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחרות פסלי שלג באישגל
צילום: יעל שמיר
235 ק"מ של מסלולים
צילום: TVB Paznaun-Ischgl
מתקן בסנופארק
צילום: TVB Paznaun-Ischgl
גם קיילי מינוג כבר הייתה
צילום: TVB Paznaun-Ischgl
האוסטרים יודעים לעשות שמח
צילום: TVB Paznaun-Ischgl
מומלצים