שתף קטע נבחר

בניזרי ביקש חנינה: "ממקום של כאב, יגון וצער"

השר לשעבר, המרצה עונש של ארבע שנות מאסר, הגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה, שמעון פרס: "נפלתי מנכסיי, מצבי הכלכלי קשה, אין בכוונתי לחזור לפוליטיקה". הוא האשים כי בית המשפט "החריג את עונשו במידה ניכרת", ותקף את התקשורת

הניסיון האחרון להיחלץ מהכלא: אחרי ששתי ערכאות פסקו מאסר, והשנייה אף החמירה בעונש הגיש היום (א') השר לשעבר מש"ס, שלמה בניזרי, בקשת חנינה לנשיא המדינה, שמעון פרס. בהודעה לעיתונות ששיגר בעקבות הגשת הבקשה, כתב: "נפלתי מנכסיי, מצבי הכלכלי קשה, אין בכוונתי לחזור לפוליטיקה, אני מבקש מכבוד נשיא המדינה שיעמיד לנגד עיניו את תרומתי הרבה לאורך השנים לחברה במדינת ישראל ולהקל בעונש הכבד מנשוא שהוטל עלי".

 

בניזרי שב ומגלגל את האשמה לפתחו של הקבלן משה סלע, שלימים הפך לעד מדינה, "איש מושחת, אשר השחית, כך על פי קביעת בית המשפט, את הרב בניזרי ועם זאת סלע זכה להקלה ממשית בעונשו, עד כדי יצירת פער בלתי נתפס בינו ובין הרב בניזרי, כך גם מעורבים אחרים בפרשיות בהן הואשם הרב בניזרי כלל לא הועמדו לדין. הלכה למעשה הרב בניזרי הוא היחיד מבין המעורבים אשר נגזר עליו מאסר בפועל ממש".

 

 

בפנייתו לנשיא פרס, כתב בניזרי: "אני מוצא לנכון לפנות לכבודו בבקשת חנינה ממקום של כאב ומצוקה תוך שימת דגש על נסיבות קולא רבות העומדות לזכותו, אשר לא מצאו בהכרח ביטוי בפסק דינו של בית המשפט העליון, כגון, חלוף הזמן הרב מאז ביצוע העבירות בהן הורשע ועד למועד סיום ההליך המשפטי (בין 8 ל- 12 שנה), זיכויו מחלק ארי מן העבירות החמורות שיוחסו לו ו'הרשעתו' (בעבירות מהן זוכה) ב'משפט התקשורת'".

 

בהמשך, מתח ביקורת נוקבת על ההחלטה לשלוח אותו אל מאחורי סורג ובריח. "בית המשפט העליון שם על נס את האינטרס שבהרתעת הרבים ולא נתן משקל ממשי לאיזה משיקולי הקולא הרבים, והחיל רף ענישה חדש - ובלשון בית המשפט העליון "תג מחיר" - שהחריג את עונשו במידה ניכרת אל מול רמת הענישה שהייתה מקובלת נכון לאותה נקודת זמן".

 

בניזרי אף תקף בחריפות את האופן שבו סוקר משפטו בעיתונות. "בניזרי הורשע שנים רבות קודם לכן (למתן גזר הדין) ב'משפט התקשורת' אשר פרסמה כתבות רבות אודותיו במשך השנים - הן במהלך החקירה המשטרתית הארוכה והן במהלך המשפט - המכילים פרטי האישומים בהם זוכה, תוך ששמו הטוב נרמס עד עפר. לאחר זיכויו, לא טרחה התקשורת לתקן את העוול שנגרם לו והתמקדה בעצם הרשעתו, תוך שזנחה את פרטי זיכויו".

 

בניזרי נכנס לכלא ב-1 בספטמבר, לאחר שנידון לעונש של ארבע שנות מאסר בבית הכלא מעשיהו על עבירות שחיתות

קשות. הוא הורשע באפריל 2008 בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירות של קבלת שוחד, הפרת אמונים, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש הליכי משפט, לאחר שקיבל מקבלן כוח האדם משה סלע כספים וטובות הנאה בזמן שכיהן כשר העבודה והרווחה - ובתמורה מסר לו מידע שסייע לו בעסקיו. סלע, שהפך לעד מדינה, הודה שמימן שיפוצים ועבודות שונות בביתו של בניזרי וכן בילויים. בית המשפט המחוזי גזר עליו בשעתו מאסר של שנה וחצי וקנס כספי בסך 80 אלף שקל.

 

המדינה ערערה על קולת העונש, ובניזרי הגיש ערעור הן על הרשעתו והן על גזר דינו. ההליך המשפטי נחתם בחודש יוני האחרון בהחמרה משמעותית בעונשו של בניזרי לארבע שנות מאסר. השופט אדמונד לוי נימק: "השחיתות הגוברת במוסדות השלטון הישראלי מחייבת לעשות מעשה על ידי הצבת תג מחיר גבוה יותר".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נכנס לכלא. שלמה בניזרי
צילום: אבי מועלם
עו"ד אבי חימי
צילום: הרצל יוסף
עו"ד יהורם מלכה
צילום: מאיר סויסה
מומלצים