שתף קטע נבחר

נוער גאה במחויבות אישית: "שנים של הומופוביה"

משרד החינוך הכיר בארגון הנוער הגאה כתנועת נוער, שההתנדבות בה תיחשב במסגרת 60 השעות שבהן מחויב כל תלמיד כיתה י'. הארגון אכן גדל מאז הפיגוע ב"ברנוער", אך גיל מייסטר, אחד המתנדבים, ביקש להדגיש שלא כולם חייבים להתנדב דווקא שם: "יש כאלה שזקוקים יותר לעזרתנו"

"זה נהדר, אחרי כל כך הרבה שנים של הומופוביה, שהאליטה נותנת לגיטימציה לדבר שבעבר היו נרצחים בגללו". כך אמר היום (ב') ל-ynet גיל מייסטר, תלמיד כיתה י"ב בכפר סבא, המתנדב בארגון הנוער הגאה ("איגי"), בעקבות ההחלטה שהתקבלה באחרונה במשרד החינוך להכיר בהתנדבות תלמידים לארגון במסגרת פרויקט "מחויבות אישית".

 

מייסטר, החבר בארגון זה כשנה ומתנדב במסגרתו בחצי השנה האחרונה, מוסיף, עם זאת, שלא כל נער הומוסקסואל חייב בהכרח להתנדב דווקא ב"איגי": "יש הרבה חברות חלשות באוכלוסיה, ויש כאלה שזקוקים יותר לעזרתנו".

 

מטרתו של מיזם המחויבות האישית של משרד החינוך הוא להגביר את הזדהות הנוער עם הקהילה הסובבת אותו ועם אוכלוסיות חלשות, 

באמצעות מתן עזרה מסוגים שונים. כמעט כל תלמיד, בהגיעו לכיתה י', משתתף בפרויקט כתנאי לזכאות לתעודת בגרות. על כל תלמיד להתנדב במוסד כלשהו או ליזום פעילות עצמאית למען הקהילה. על הפעילות להיות ללא מטרת רווח כספי. כל תלמיד מחויב להשלים 60 שעות פעילות - כשעתיים בשבוע.

 

ישנן דרכים רבות להשלים "מחויבות אישית": מתן שיעורים פרטיים לילדים מתקשים, עבודה עם מוגבלים או קשישים, שיקום נפגעי תאונות דרכים, התנדבות במגן דוד אדום, במשמר האזרחי או במכבי האש, חלוקת חבילות מזון לנזקקים, התנדבות בארגונים המסייעים לילדים וכן התנדבות בארגונים המסייעים לבעלי חיים. הדרכה במסגרת תנועת נוער מוכרת אף היא כמחויבות אישית, בעוד שמילוי תפקידים שאינם הדרכה מוכרים חלקית.

 

כיוון שארגון הנוער הגאה הוא תנועת נוער לכל דבר ועניין, צירופו לפרויקט היה רק הליך טכני, שכן כל תנועת נוער זכאית ליטול בו חלק. למעשה, אין מדובר בארגון הנוער הגאה הראשון המקבל הכרה ממשרד החינוך. תלמידים רבים כבר קיבלו הכרה על פעילותם במיזמים דומים, למשל בארגון חוש"ן - מרכז חינוך המוכר כבר שנים על ידי משרד החינוך ופועל בנושאים הקשורים לנטייה מינית וזהות מגדרית. חוש"ן פועל כארגון מתנדבים ארצי, ללא כוונת רווח, ומטרתו לשנות סטריאוטיפים כלפי נטייה מינית וזהות מגדר לא נורמטיבית.

 

"הנוער הגאה נהיה הרבה יותר מנהיגותי"

את הבקשה בפועל לקבל הכרה במיזם הגיש ארגון הנוער הגאה בעקבות הפיגוע ב"ברנוער" בתל-אביב בקיץ האחרון. "אחרי הפיגוע, הנוער שלנו נהיה הרבה יותר מנהיגותי", סיפרה נועה רז, מנהלת פיתוח משאבים בארגון הנוער הגאה. "אחרי הפיגוע, הרבה יותר ילדים יצאו מהארון. המספרים גדלו בצורה שהיא כבר בלתי נשלטת. מעבר לזה, הרבה יותר ילדים גם רוצים להתנדב. יש כבר ילדים שפעילים בתנועות חוש"ן, בבומבלה ובהפקות שונות. עכשיו הם יקבלו ניקוד בתעודה". 

 

מייסטר סבור שההחלטה החדשה אף תעודד עוד יותר "יציאה מאסיבית של תלמידים מהארון". לדבריו, "ערב פיגוע בברנוער, רוב החברה חשבה שיש יחס 'סבבה' לקהילה, והנה גילינו שיש שנאה, וקראו לנו כופרים ומילות גנאי. עכשיו יש יותר קידמה ורוצים להראות שזה נורמלי, זה מבורך וחיוני. עד לפני הפיגוע היינו 20 איש בכל שבוע בברנוער, ועכשיו יש שם 30 איש. המודעות רק עלתה וגברה".

 

חנה שוורץ, מפקחת חינוך חברתי-קהילתי במִנהל חברה ונוער במשרד החינוך, מסכמת: "הם עברו את כל הפרוצדורות ואושרו כתנועת נוער - כמו כל תנועה אחרת".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה"ברנוער", אחרי הפיגוע
צילום: ג'ורג' גינסברג
"אחרי הפיגוע, הרבה יותר ילדים יצאו מהארון". נועה רז
מומלצים