שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אוהבים את הכלב? הכינו לו את האוכל בעצמכם

    יותר ויותר מומחים טוענים כי כדי שהכלבים והחתולים שלנו יאריכו חיים ויהיו בריאים, הם צריכים לקבל מזון איכותי ומאוזן, ולא את המזון התעשייתי המעובד שמגיע בשקים, אותו הם משווים לדיאטה של המבורגרים ופיצה

    נדמה שכבר לא צריך להסביר לנו למה חשוב לאכול מזון בריא, ושג'אנק-פוד יהרוג אותנו; כעת טוענים וטרינרים מומחים באירופה שגם חיות המחמד שלנו אוכלות ג'אנק-פוד על בסיס קבוע, ושהדבר מקצר את חייהם.

     

    המומחים טוענים שהמזון התעשייתי היבש שאנו רוכשים עבור חיות המחמד שלנו מזיק להם בדיוק כמו שדיאטה קבועה של המבורגר, פיצה ומשקאות ממותקים תפגע בנו. לדבריהם, המזון התעשייתי אינו מכיל את המרכיבים המזינים הדרושים לכלב או לחתול, ושאם אנו באמת אוהבים אותם ורוצים שיאריכו חיים, אנו צריכים לבשל להם מזון במיוחד.

     

    ג'רארד ליפרט, וטרינר מומחה מבלגיה, אומר שאלרגיות והשמנת יתר מפחיתים את תוחלת החיים של כלבים וחתולים שניזונים ממזון תעשייתי. למסקנות אלה הגיע ליפרט, מומחה לדיקור סיני של חיות, לאחר שסיים מחקר על הרגלי האכילה של 600 כלבים שמתו.

     

    מבין הכלבים שבדק, "אלו שאכלו מזון תעשייתי מעובד מתו שלוש שנים מוקדם יותר מאלו שאכלו מזון שהוכן עבורם במיוחד בבית. כלבים הם אוכלי כל, והורגלו לחלוק את המזון עם בעליהם", ציין ליפרט.

     

    במזון היבש יש כל מה שהם צריכים? לא בטוח

    ברור למדי מדוע אנו מעדיפים לתת לחיות המחמד שלנו אוכל יבש מוכן; אנחנו אוהבים אותם מאוד, אבל למי יש זמן וכוח לבשל עבורם את המזון, וגם לדאוג שהוא יהיה מאוזן מבחינה דיאטתית, עם מספיק סיבים וחלבונים ובלי שומן מזיק.

     

    מומחים מציינים כי מזון מושלם לבעלי חיים צריך לכלול כ-50 מרכיבים מזינים, ביניהם בשר, ירקות, אורז ופסטה, וצריך לאזן ביניהם בהתחשב בגילה של החיה ובמידת הפעלתנות שלה. חבילות המזון שנמכרות בחנויות טוענות שהן מכילות את כל המרכיבים שהחיה שלנו צריכה, אך המומחים טוענים כי דווקא המזון המעובד הזה הורג אותם.


    מה תרצה לאכול? (צילום: index open) 

     

    "גרגירי המזון היבש שבהם מזינים כלבים וחתולים מחוממים בתהליך הייצור, והחימום הורס את הויטמינים וחומרי הגלם המזינים", טוען ליפרט. "איננו יודעים מה מקור החלבון במזון היבש, והוא גם מכיל כמות מופרזת של דגנים (תירס בדרך כלל), שלעיתים הוא מהונדס גנטית, ומעט מאוד ירקות. אנו הופכים את חיות המחמד שלנו למעלות גירה".

     

    לוראן קוליאר, רופא וטרינר צרפתי המתמחה בתזונת בעלי חיים, העריך כי רק כחמישה אחוזים מתושבי פריז רבתי מכינים בעצמם את המזון עבור חיות המחמד שלהם. הנתונים מעידים במקרה הזה על הכלל שכן פריז נחשבת ל"בירת חיות המחמד" של אירופה; יש בעיר 7.8 מיליון כלבים ו-10.5 מיליון חתולים, על פי סקר מ-2008.

     

    "אני מאבחן מספר גדל והולך של מקרי אלרגיה, שילשולים, הקאות ובעיות עור, כמו גם מקרים רבים של השמנת יתר, במיוחד אצל חתולים שניזונים ממזון תעשייתי שכולל רכיבים בעלי ערך קלורי גבוה", אמר קוליאר.

     

    מומחה: חיה צריכה לאכול מה שאכלו אבות אבותיה

    תעשיית המזון המעובד לבעלי חיים נולדה באנגליה, כשב-1860 המציא ג'יימס ספראט את הביסקוויט הראשון בעולם לכלבים. 150 שנה - ומיליוני קילוגרמים של גרגירי מזון יבש לאחר מכן - מומחים רבים קוראים לבעלי חיות מחמד לחזור למזון טבעי וביתי.

     

    BARF - ראשי תיבות של Biologically Appropriate Raw Food היא למשל סוג של דיאטה של מזון נע המתאימה לחיות, מסבירים מפעילי האתר www.barf.com. "מדובר בשיטה בה מאכילים את חיות המחמד בדיאטה המתאימה לאבולוציה שלהם כאמצעי להאריך את חייהם ולשפר את בריאותם.

     

    "כלבים לא צריכים לאכול מזון שבושל או עובד", אומרים אנשי BARF. "תחת זאת, הם צריכים לצרוך מזון שדומה למזון שאכלו אבות אבותיו של הכלב בטבע - עצמות, בשר, שומן וירקות. "רק במאה השנים האחרונות גרמו לנו להאמין שהכלבים שלנו לא יכולים לשרוד ללא המזון המוכן שנמכר בשקים. אומרים לנו שאנו מזיקים לכלבים שלנו אם אנו נותנים להם שאריות שבישלנו עבורנו. שטויות".

     

    השתכנעתם? קבלו מתכון לעוגיות כבד עוף:

    המצרכים:

    2 כוסות קמח

    3 כפות שמן

    כוס נבט חיטה או קמח תירס

    ביצה טרופה

    חצי כוס ציר או מרק עוף

    2 כפיות פטרוזיליה קצוצה

    כוס של כבד עוף מבושל במים וקצוץ

     

    אופן ההכנה:

    ערבבו את הקמח עם נבט החיטה (או קמח התירס). בקערה נפרדת ערבבו היטב את הביצה והשמן, והוסיפו את מרק העוף והפטרוזיליה. אחדו בין המרכיבים היבשים לרטובים בהדרגה, וערבבו היטב. קפלו פנימה את הכבד וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה וסמיכה.

     

    הוציאו את הבצק מהקערה ולושו אותו כמה דקות על משטח עבודה מקומח. רדדו את הבצק לעובי של כסנטימטר וקרצו ממנו צורות בחותכנים או בכוס קטנה. אפו על נייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות. אחסנו בקופסה אטומה במקרר.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוד פעם אוכל יבש?
    צילום: index open
    המרכיבים המזינים נהרסו. מזון יבש
    צילום: index open
    מומלצים