כיסוני גבינות ותפוחי אדמה
כיסונים אלה אהובים במיוחד על ילדים בזכות טעמם, אך גם בזכות העובדה שניתן לאחוז אותם ביד תוך כדי התרוצצויות מסביב לשולחן
כיסוני גבינות ותפוחי אדמה
המרכיבים:
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח מנופה
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כף מיץ לימון
12 כפית מלח
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית 5% גד
2 תפוחי אדמה בינוניים,
קלופים ומבושלים
200 גרם פתיתי קאשקבל גד
2-3 כפות גרגרי תירס משומר מסונן
3 ביצים
להברשה:
1 ביצה טרופה
1/2 כוס גרגרי שומשום
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- הבצק: שמים בקערת מערבל את כל החומרים פרט לקמח, מערבבים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות הקערה.
- המלית: מועכים את תפוחי האדמה והגבינות בעזרת מזלג. מוסיפים את התירס והביצים תוך כדי ערבוב לקבלת מלית חלקה.
- הכיסונים: מרדדים את הבצק ליריעה בעובי חצי ס"מ. קורצים בעזרת כוס או רינג עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים על כל עיגול כף מלית וסוגרים כסהרון. מקפידים להדק את השוליים היטב, שלא יפתחו באפייה.
- מסדרים את כיסוני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הכיסונים בביצה הטרופה ובוזקים מעט גרגרי שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות כ-30 דקות או עד שהכיסונים זהובים וניתקים בקלות מהתבנית.
רוצים עוד מתכונים מיוחדים לארוחת בוקר מפנקת? היכנסו לעמוד גד מורנינג
פסקל פרץ-רובין היא עיתונאית ומחברת ספרי בישול
- רוצים עוד מתכונים מיוחדים לארוחת בוקר מפנקת? היכנסו לעמוד גד מורנינג
פורסם לראשונה 04/05/2010 19:32
מומלצים