שתף קטע נבחר

חלק מהעולם: ישראל התקבלה לארגון ה-OECD

לשם קבלת ישראל לארגון היוקרתי המאחד את המדינות המפותחות בעולם, היה צורך שכל 31 המדינות החברות בו יצביעו פה אחד בעד הצירוף. שר האוצר: "זה המועדון הבינלאומי הכי מכובד שמדינה קטנה כמו ישראל יכולה להתקבל אליו". בין יתרונות הכניסה ל-OECD: עידוד השקעות בישראל וחיוב המדינה לשמור על דמוקרטיה ועל שוק חופשי

מועצת המנהלים של ארגון המדינות המפותחות - ה־OECD - הצביעה פה אחד על קבלתה של ישראל כחברה ה-32 בארגון. שר האוצר, יובל שטייניץ, המבקר בסין, קיבל על כך הודעה לא רשמית ממטה הארגון. ההודעה הרשמית תימסר היום (ב') אחר הצהריים במסיבת עיתונאים בפריז.

 

 

ההזמנה הרשמית לצירופה של ישראל תימסר לשר האוצר בכנס שרי האוצר של חברות הארגון שיתקיים בסוף החודש בפריז. מלבד ישראל אישרה המועצה גם את צירופן של סלובניה ואסטוניה.

 

לדברי שטייניץ, "המשמעות היא אדירה וזו הסיבה, דרך אגב, שבדיוק לפני 10 חודשים החלטתי לתת לזה עדיפות עליונה ולהיכנס לתכנית מיוחדת מזורזת להכנסת ישראל לארגון בזמן שיא.

 

"זה המועדון הבינלאומי הכי מכובד שמדינה קטנה כמו מדינת ישראל יכולה להתקבל אליו. קודם כל, יש לזה חשיבות כלכלית. לפי מה שאנחנו יודעים ממדינות אחרות, בשנים שאחרי הקבלה יש גידול של מיליארדי דולרים בהשקעות הזרות באותה מדינה שמתקבלת.   

 

"שנית, ישראל נכנסת למועדון שקובע בעצם את הכללים הכלכליים הבינ"ל שגם מדינות מחוץ לארגון מתחשבות בהם. ושלישית, לא פחות חשוב, יש פה גם הישג מדיני. משמעות מדינית עצומה. אנחנו מקבלים כאן חותמת משמעותית ביותר - לא שהכל בסדר, בשום מדינה, גם בחברות הוותיקות לא הכול בסדר - אלא שישראל משתייכת לקבוצת המדינות המתקדמות והמפותחות בעולם, לא רק מבחינה כלכלית. גם מבחינת זכויות אזרח, גם מבחינת מערכת משפט נקייה ועצמאית, גם מבחינת רגולציה, גם מבחינת הגינות, מבחינת צעדים למניעת אפליה".

 

ברוש בירך

יו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, אמר בתגובה כי "החברות של ישראל בארגון מהווה 'תג איכות'". מנכ"ל האוצר חיים שני הגיב ואמר כי "הצטרפות ישראל לארגון מצביע על האמון הרב שמביעות חברות בכלכלת ישראל ובאיתנותה. אני סבור שתג החברות החדש יקדם את החברה והכלכלה בישראל, ימשוך משקיעים זרים ויביא לתנופה נוספת בהתפתחות הכלכלית של המשק".

 

ארגון ה-OECD מאגד את המדינות בעלות הכלכלות המפותחות בעולם ומטרתו להגביר את שיתוף הפעולה בין המדינות, תוך עמידה בסטנדרטים כלכליים בינלאומיים.

  

המשמעויות הנגזרות הן הכרה בינלאומית באיכות פעולותיה של המדיניות הישראלית הממשלתית בנושא הרגולציה, מלחמה בשחיתות ושמירה על זכויות הקניין.

 

בנוסף, למשיכת משקיעים זרים שנשענים על חותמת האיכות שמעניק הארגון לחברות בארגון צפויה להיות השפעה חיובית על דירוג האשראי של ישראל, מה שעשוי להוביל להוזלת עלויות גיוס החוב של ישראל, כלומר הפחתת הריבית וחיסכון של מיליארדי שקלים שיונצלו בתקציב השנתי למטרות חיוניות אחרות. כמו כן, עמידת ישראל בסטנדרטים שמציב הארגון יסייעו לפעילות המדינה בשווקים הבינלאומיים. 

 

החברות אף תסייע לישראל בגיבוש רפורמות כלכליות פנימיות, בלמידה מהחברות בארגון כמו גם בניתוח צרכי החברה, וגיבוש צעדים לצמצום אי השוויון והפערים החברתיים. 

 

בתחומי הגנת הסביבה תיישם ישראל רפורמות שלהן התחייבה בתהליך ההצטרפות במהלך מספר שנים, למטרת גישור על הפערים בתוחמי איכות הסביבה ומניעת זיהומים של קרקע, מים, אוויר וים, מה שיביא לשיפור איכות החיים במדינה ובריאות האזרחים.  

 

שר האוצר שטייניץ העניק בשנה האחרונה עדיפות עליונה לתהליך ההצטרפות של ישראל כדי להביא להשלמתו המהירה, זאת לאחר שנים ארוכות של משא ומתן בין ישראל לבכירי הארגון. שטייניץ עצמו ביקר ביוני שעבר במטה הארגון בפריז והפגישות שקיים הניבו סיכום עקרוני על תוכנית מזורזת להצטרפות ישראל לארגון כבר במחצית הראשונה של השנה שכללה מפת דרכים מאושרת שהניבה את ההחלטה שהתקבלה היום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר יובל שטייניץ ומזכ"ל ה-OECD אנחל גוריה
צילום: שרונה מזליאן לוי
מומלצים