חדשות החרדים: "צפויה מלחמת עולם בבג"ץ"
בעקבות החלטת בג"ץ על ביטול הבטחת ההכנסה לאברכים, פרצו קווי החדשות החרדיים בדיווחים בהולים: "שופטי בג"ץ החליטו ללכת בכל הכוח נגד הציבור החרדי"
"הלם ותדהמה בעולם החרדי" - כך נפתח בצהריים (יום ב') הדיווח על החלטת בג"ץ להפסיק את תקצוב הבטחת ההכנסה עבור אברכים. מיד עם פרסום החלטת השופטים, פרצו ידיעות חדשותיות בקווי החדשות הסלולריים החרדים, וכך זה נשמע ב"הכל בקול".
כתב "הכל בקול" סיפר למגיש בנימין מחלב כי שוחח עם חברי כנסת ונציגים בכירים בש"ס וביהדות התורה, שלדבריו הצהירו כי "יצאו למלחמת עולם בבג"ץ". על-פי הדיווח, בציבור החרדי כבר צופים התארגנויות להפגנות "של מיליונים", ונשקלת אפשרות לעתור לביטול רוע הגזירה.
ב"הכל בקול" אמרו כי נראה ששופטי בג"ץ החליטו "ללכת בכל הכוח נגד הציבור החרדי" והזכירו שמחר צפוי להיערך דיון מכריע בעניין ההפרדה בבית הספר לבנות בעמנואל. "אם מחר יכריעו השופטים נגד המגמה החסידית, זה יהיה אות שני לפתיחת המלחמה הזו, שתתפוס תאוצה ותעורר הדים", נאמר בדיווח.
השופט אדמונד לוי, שהתנגד להחלטת בג"ץ היום, צוין לטובה בדיווח - אך הכתב סייג את השבחים לשופט בכך שייתכן כי הוא הצביע "נגד" כדי שבדיון הצפוי מחר לא ניתן יהיה לטעון נגדו שהוא אנטי-חרדי.
צרות בצרורות
בקו החדשות "הקול החרדי" דיברו על "רעידת אדמה של ממש" ו"דרמה רצינית בעולם התורה". על-פי הדיווח בקו החדשותי, החלטת בג"ץ צפויה "למוטט משפחות רבות בציבור החרדי, החל מהשנה הלועזית הבאה".
כתב "הקול החרדי" אמר כי החלטת בג"ץ היא עוד אחת מ"הצרות שנופלות בצרורות על ציבור החרדי, בעיקר מכיוון בית המשפט העליון, בשנה המאוד קשה הזו". לדבריו, הח"כים החרדים ינסו להילחם בהחלטה, ש"הפעם אינה עוסקת בעניין עקרוני או ערכי, אלא נוגעת לכיס של כל אברך".
בדיווח מאוחר יותר דיווחו בקו החדשות שח"כ משה גפני הגיב להחלטת בג"ץ ואמר: "מעולם לא הייתה פסיקה בבג"ץ לטובת הציבור החרדי".
אין הבטחת הכנסה לאברכים
בפסק דין תקדימי, קבעו שופטי בג"ץ כי מאישור התקציב הבא - יש לבטל את הסעיף הקובע גמלת הבטחת הכנסת מינימום לאברכי
כוללים. כיום, זוכים כ-11,000 מהם לקצבאות.
השופטים, ברוב של שישה - בראשות הנשיאה דורית ביניש - קבעו כי כי הסעיף התקציבי הקבוע בחוק התקציב, שמכוחו משולמת אותה הבטחת הכנסה - אינו יכול להיכלל בחוקים עתידיים החל מחוק התקציב של 2011.
פסק הדין העיקרי ניתן על-ידי ביניש עצמה. אליה הצטרפו השופטים אילה פורקצ'יה, אשר גרוניס, מריה נאור, סלים ג'ובראן ואסתר חיות. הנשיאה קבעה כי ביסוד אותו סעיף בחוק עומדת תכלית כלכלית וכי "אין להבחין בין אברכים לבין סטודנטים הלומדים במוסדות השונים".