שתף קטע נבחר

שר התמ"ת: נשים מופלות גם בסקטור הציבורי

שר התמ"ת בנימין בן אליעזר תקף את המגזר הציבורי על אפליית נשים עובדות, "למרות הציפייה שהמגזר הציבורי יוביל לשוויון מגדרי בתנאי העבודה". השר ציין כי השכר הממוצע של נשים עובדות מגיע עד 63% לעומת שכר עובדים גברים

שר התמ"ת בנימין בן אליעזר תקף היום (ב') את המגזר הציבורי שמקפח בפערים ניכרים ומטרידים את שכר הנשים העובדות בהשוואה לשכר הגברים, "למרות הציפייה שהמגזר הזה יוביל לשוויון מגדרי בתנאי העבודה". השר ציין כי השכר הממוצע של נשים עובדות מגיע עד 63% לעומת שכר עובדים גברים. זאת, כשמצב הנשים הערביות גרוע יותר, כי הן משתכרות בממוצע כ-43% משכר הגברים.

 

 

"הפערים המגדריים העמוקים עדיין מאפיינים את שוק העבודה, למרות העלייה המתמדת בשיעור העסקת הנשים", אמר בן אליעזר בכינוס של השדולה לקידום נשים-אמהות בתעסוקה בראשות ח"כ אורית זוארץ (קדימה), שנערך בכנסת.

זוארץ קראה לגבש תכנית לאומית לקידום הנשים והאמהות במעגל התעסוקה והתאמת תנאי המעגל  לדרישות ההורות. לדבריה, "רק התגייסות של כלל משרדי הממשלה תחת תוכנית לאומית אחת יביאו למימוש הפוטנציאל התעסוקתי של נשים ואמהות".

 

השר הדגיש כי "לפני הנשים האמהות הנושאות בנטל הטיפול בילדים, ניצבים היום קשיים וחסמים אשר מונעים מהן להגיע למיצוי הפוטנציאל התעסוקתי שלהן, כגון: שעות עבודה לא שגרתיות חוסר גמישות בשעות העבודה בכלל, היעדרויות ממושכות ממקום העבודה החל בחופשות לידה וכלה בטיפול בילדים חולים, אשר לעתים גורמות לפיטוריהן".

 

רק רבע מהנשים הערביות עובדות

השר ציין כי בשנה שעברה נמנו 1.35 מיליון נשים עובדות שמהוות 67% מהנשים בגילאי העבודה. זאת, לעומת 1.5 מיליון הגברים שמהווים 79% מהגברים בגיל העבודה. שיעור הנשים המועסקות במשרה חלקית עמד על 26.5% מכלל המועסקות, לעומת 7.6% גברים.

 

כמו כן, מנתוני התמ"ת עולה ששיעור הנשים הערביות העובדות נמוך במיוחד ועומד על 25%. השר הדגיש כי הנשים מהוות פחות משליש נושאי המשרה הבכירים במשק והפער עמוק יותר כשמדובר בשיעור הנשים החרדיות וערביות המיוצגות בדרג היוקרתי הזה.

 

השר הוסיף כי החוק שהתקבל בכנסת לפני שנתיים, לעידוד שילוב וקידום נשים בעבודה, אמור לטפל בבעיות האלה, וגם משרדו כבר פועל באמצעות הכלים שבסמכותו כגון: הגדלת מספר מעונות היום, הצהרונים והמשפחתונים שיספקו פתרונות לאמהות בהשגחה את ילדיהן. לדבריו, כבר היום נהנים משירותים אלה כ-200 אלף ילדים. כמו כן מושקעים משאבים בסיוע לחד-הוריות המבקשות לעבודה, בהכשרה מקצועית, ובליווי פיננסי והדרכה של נשים יזמות המבקשות לפתוח עסקים קטנים.

 

מנכ"ל שירות התעסוקה יוסי פרחי אמר שקידום נשים בעבודה מחייב קודם את ציבור המעסיקים להאמין בהן ככוח עבודה שתרומתו לעסקים ולמשק יכולה להיות שוות ערך לתרומת הגברים. אבל הקידום לא יצליח אם לא ניתן את הכלים הנכונים בעיקר כמו הגדרת יום עבודה לנשים שיעמוד על 6 שעות מה שיאפשר להן לשלב קריירה עם מחויבות בסיסית של אמהות לילדים, והשלמת השכלה והכשרה מקצועית בעיקר למגזר הבדואי, "הכול בתיאום עם המעסיקים", אמר פרחי, אבל איש מהמגזר הזה לא דיבר בכנס.


פורסם לראשונה 28/06/2010 15:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפליה - גם במשרדי הממשלה. בן אליעזר
מומלצים