שתף קטע נבחר

הלמ"ס: נמשכת ההאטה בקצב גידול המשק

בחודשים אפריל-יוני חלה האטה בקצב הגידול ביבוא חומרי הגלם, בפדיון המסחר והשירותים, בייצור התעשייתי וברכישות בכרטיסי אשראי

נמשכת ההאטה בקצב גידול הפעילות הכלכלית במשק. מנתונים שמפרסמת היום (ה') הלמ"ס מתברר כי בחודשים אפריל-יוני נמשכה ההאטה בקצב הגידול ביבוא חומרי הגלם, בפדיון המסחר והשירותים, בייצור התעשייתי וברכישות בכרטיסי אשראי. ביצוא הסחורות וביצוא התעשייתי נרשמה ירידה ואילו ביצוא השירותים נרשמה עלייה. כן נמשך הצמצום בשיעור האבטלה.

 

 

זו תמונת המשק כפי שהיא משתקפת מלקט האינדיקטורים הכלכליים לתקופה אפריל-יוני של הלמ"ס (כל הנתונים הם נתוני מגמה, במונחים שנתיים): 

 

מדד הייצור התעשייתי - עלה בחודשים אפריל ומאי ב-9.7%, בהמשך לעלייה של 13.1% בחודשיים הקודמים. בייצור של תעשיות ההיי-טק נרשמה בתקופה זו עלייה גדולה יותר של 19.8% ואילו בתעשיות המסורתיות, כמו מזון, טקסטיל, עץ ונייר, נרשמה ירידה של 0.6%.

 

יצוא הסחורות (ללא יהלומים) - ירד בתקופה הנסקרת ב- 11%, לאחר עלייה של 8.3% בשלושת החודשים הקודמים. ביצוא התעשייתי נרשמה בתקופה הנסקרת ירידה דומה של 10.8%. 

 

יבוא חומרי הגלם (ללא יהלומים וחומרי אנרגיה) - שהוא נתון היכול להעיד על הצפוי בפעילות התעשייה בחודשים הבאים, עלה בתקופה הנסקרת רק ב- 6.9%, לעומת עלייה חדה של 34.1% בשלושת החודשים הקודמים.

 

מדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים - עלה בחודשים אפריל ומאי ב- 4.4%, לאחר עלייה בשיעור כפול של 8.8% בחודשיים הקודמים. העליות הגדולות ביותר (12.2%) נרשמו בפדיון של שירותי המחשוב והמחקר והפיתוח.

 

מדד פדיון המסחר הקמעוני - המהווה מדד מובהק להיקף הביקושים בשוק המקומי, עלה בחודשים אפריל ומאי ב- 0.5% בלבד, לעומת עלייה של 6.9% בחודשיים הקודמים.

 

אבטלה - שיעור הבלתי מועסקים במשק ירד בחודש מאי בשיעור קל של 0.1%, לרמה של 6.5% מכוח העבודה האזרחי (כ- 195 אלף מובטלים).

 

רכישות בכרטיסי אשראי - סך הרכישות של צרכנים פרטיים בכרטיסי אשראי גדל בתקופה הנסקרת ב- 5%, בהמשך לעלייה של 6.1% בשלושת החודשים הקודמים.

 

מספר לינות התיירים בבתי מלון - גדל בתקופה הנסקרת בשיעור ניכר של 31.1%, בהמשך לעלייה של 33.9% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים