שתף קטע נבחר

צילום: index open

איך לבלות בחופשת הקיץ מבלי להוציא שקל?

לראות סרטים מתחת כיפת השמיים בפארק ספיר, לבקר במוזיאון של חברת החשמל בחוות חפציבה, להצטנן בבריכת הקצינים בגולן ועוד - 5 פעילויות ללא תשלום לשבוע זה והמשך פגרת הקיץ

ג'ונקולד

ג'ון אלפורד, ממציא הקורנפלקס המצופה בשוקולד, הוא אדם מתוק לפחות כמו הממתקים שהוא מייצר. הוא עובד לבד במפעל הקטן והצעיר שבבעלותו, ג'ונקולד, שבו הוא מצפה כדורי שוקולד בסוכריות צבעוניות, עוטף בשוקולד צימוקים ותפוזים סיניים מסוכרים וממשיך להמציא כל מיני שילובים מתוקים.

 

למרות שג'ון העובד היחיד של עצמו, יש לו גם זמן לערוך סיורים מודרכים ללא תשלום בשני אולמות הייצור הריחניים. בדרך הוא מספר על תהליך הציפוי, מרכיבי השוקולד, ואם שואלים - גם על עברו המקצועי ומוצאו (ניו זילנד). חנות המפעל מציעה תוצרת מגוונת במחירים מצויינים. נחמד לגלות בעל עסק שמתעקש על כך שחנות מפעל צריכה למכור מוצרים במחירים מוזלים.

 

איפה: בישוב מנוף בגליל התחתון

איך מגיעים: מכביש 784 פונים בצומת יודפת לכיוון קורנית, ממשיכים בכביש עד אזור התעשייה של מנוף ומיד אחרי הכניסה פונים שמאלה, ומחנים. טלפון: 054-4724458, 04-9999374


בואו ללמוד על הכנת שוקולד. ג'ונקולד (צילומים: באדיבות אתר מפה)

 

בריכת הקצינים - מים צוננים גם באמצע הקיץ

דרך כבושה בנוף צרוב־שמש וקבוצת איקליפטוסים עייפים אינם מסוג המראות שמעוררים את הדמיון. אבל בסוף הדרך, מעט אחרי האיקליפטוסים, מסתתרת פינת חמד ובה מים, תאנים והרבה צל. חונים ליד קבוצת האיקליפטוסים והולכים בשביל קצר, שמוביל אל מערכת של מדרגות שבורות המרחיקות אותנו מן השמש הקופחת אל אפלולית צילם של עצי תאנה גדולים.

 

ריח התאנים משכר, מעלף ממש, מים זורמים בין שברי מדרגות ושורשי עצים, ובתחתית המדרגות בריכת בטון המוזנת במי מעיינות קפואים. לפני מלחמת ששת הימים היה מוצב סורי בחורשת האיקליפטוסים סמוכה. הבריכה נחפרה למען קצינים שישבו כאן בקו החזית עם ישראל, והיא המוּכרת פחות מבין בריכות הקצינים שבגולן.

 

איך מגיעים: מכביש מספר 888 פונים מערבה אל דרך כבושה, שתחילתה מעט מדרום לכניסה למחנה ירדן. הדרך יורדת לכיוון ערוץ הירדן, ופונה צפונה אל קבוצת האקליפטוסים.


פינת חמד ובה מים, תאנים והרבה צל. בריכת הקצינים

 

חוות חפציבה

חוות "חפציבה" היא חווה חקלאית, שהוקמה על גדת נחל חדרה ב-1890, בשטח שנקנה על ידי גואל האדמות יהושע חנקין. אשתו של חנקין, אולגה, הציעה לקרוא למקום חפציבה, בהשראת הפסוק התנ"כי מישעיהו ס"ב 4: "לא יאמר לך עוד עזובה, ולארצך לא יאמר עוד שממה, כי לך ייקרא חפציבה". שיא פריחתה של החווה נרשם בשנת 1912. אז, על רקע סכסוכי גבול עם הערבים, הוגדל שטח החווה, ונבנו שמונה בתי פועלים שמספרם הלך וגדל, וכחמש מאות דונם פרדסים. עקב פגעי טבע, מכת ארבה ונזקי מלחמת העולם הראשונה, פורקה החווה והיא ננטשה סופית בשנת 1929. לאחר עשרות שנים הגיעה חברת חשמל, קנתה את השטח ושיקמה את החווה כחלק מפרוייקט רחב של בניית מוזיאון ומרכז הדרכה של החברה במקום.

 

איך מגיעים: על כביש מספר 4, כ-900 מטר דרומית לצומת נחל חדרה, פונים מערבה לכיוון שכונת חפציבה בחדרה. במזלג מיד, פונים ימינה ואחר כך ימינה פעם נוספת אל שער החווה. טלפון: 04-6348742.

 

לתיאום סיורים מודרכים מיוחדים לקבוצות (לא כולל-שבת וחג) יש לפנות למרכז המבקרים בתחנת הכוח "אורות רבין" בטלפון 03-5677777. המקום פתוח לסיורים עצמיים בכל ימות השבוע עד רדת החשיכה.


מוזיאון ומרכז הדרכה של חברת החשמל. חוות חפציבה

 

יום שישי ה 13: מדע בדיוני בפארק ספיר

כמדי שנה באמצע אוגוסט יורד גשם מטאורים בחלל העוטף את כדור הארץ. בכדי לחזות בתופעה צריך למצוא מקום חשוך מספיק, רחוק מציווילזציה ואורות נאון. על אף שארצנו קטנה וצפופה ולמרות החום במהלך היום, המדבר הוא המקום האידאלי לצפייה במטר הגלקטי הזה. בפארק ספיר שבערבה מציינים את מטר המטאורים ואת יום שישי ה-13 בהקרנת סרטי מדע בדיוני באוויר הפתוח. הסרט "אי.טי" יוקרן ב-21:00 וב-23:00 יוקרן "בלייד ראנר".

 

טלפון: 1800-225007, 08-6592271


הפנינג כוכבים עם סרטי מדע בדיוני. פארק ספיר (צילום: זיו ריינשטיין)

 

בית מאני

כשבנק לאומי קיבל אישור להקים בניין משרדים רב קומות ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, נדרש ממנו לקחת תחת חסותו את האחריות לשימור ושיחזור בית מאני הנמצא על מגרש סמוך. הבית קיבל את שמו מהדייר יצחק מלכיאל מאני, השופט היהודי הראשון בבית הדין העליון הבריטי בארץ ישראל.

 

הבניין הוסב למרכז מבקרים המציג פריטים שהיו חלק מהנוף הבנקאי בתחילת המאה ה-20: שחזור של סניף בנק לאומי הראשון ביפו (1903), בימים שעוד נקרא בנק אנגלו-פלשתינה, שחזור שטרות כסף שהונפקו על ידי הבנק לאורך השנים, מכונות חישוב, חשבוניות, כרזות, תלבושת טלר ועוד. בחדר תצוגה סמוך מוקרנת מצגת קצרה המספרת את סיפורו של הבנק, מייסודו על ידי חוזה המדינה תאודור הרצל ועד היום. התיעוד ההיסטורי מוגש בענייניות ובקצרה בשני חדרים.

 

שאר חלל הבית המתפרס על פני שתי קומות, מוקדש לתערוכות מתחלפות הזוכות לחללי תצוגה נעימים ומאירי עיניים שבהחלט מכבדים את האמנות ואת האמנים המציגים בהם.

 

איפה: יהודה הלוי 36, תל אביב

שעות פתיחה: א', ב', ג', ד' 17:00-10:00 ה' 21:00-10:00, שישי 14:00-10:00

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמנות בנקאית. בית מאני
צילום: באדיבות אתר מפה
מומלצים