שתף קטע נבחר

"בג"ץ לא יוכל לפסול את חוק האזרחות"

בכירים במערכת המשפט אמרו ל-ynet כי בג"ץ לא יכול להתערב בעניין זה, כיוון שהחוק לא מנוגד לחוק יסוד. עם זאת, הם הביעו חשש שהחוק עלול לגרום לבעיות בזירה הבינלאומית

"חוק האזרחות אינו מנוגד לחוק יסוד ולכן בג"ץ לא יפסול אותו" - כך אמרו הערב (יום א') ל-ynet בכירים במערכת המשפט. "אני לא חושב שיש כאן בעיה משפטית, אלא בעיה חברתית", אמר אחד הבכירים.

 

לפי התיקון, ברוח מצע מפלגת "ישראל ביתנו" של שר החוץ אביגדור ליברמן ובהתאם להסכם הקואליציוני עמה, מבקשי אזרחות לא יוכלו מעתה להסתפק בהצהרת האמונים "אני מצהיר שאהיה אזרח נאמן למדינת ישראל". 22 שרים תמכו בהצעה, ושמונה

 אחרים התנגדו, בהם אהוד ברק וארבעת שרי העבודה האחרים. עוד בין המתנגדים שלושה שרים מהליכוד - דן מרידור, מיכאל איתן ובני בגין.

 

גורם משפטי אמר כי הוא לא מבין מדוע יש להצהיר אמונים, כיוון שבכירים בישראל אינם עושים זאת. "הרי הצעת החוק לא תמנע אזרחות של אף אחד, גם ח"כים ושופטים לא נשבעים בצורה כזו ואני לא יודע למה צריך לדרוש מאחרים מה שלא דורשים מהמנהיגות", אמר הגורם. 

 

אותו גורם גם התייחס להשפעות החוק בעולם. "זו הבעיה של המעמד של ישראל בעולם, רבים

 בעולם יתייחסו להצעת החוק בהיבט גזעני ואני לא מבין למה צריך התגרות כזו".

 

גורם בכיר אחר אמר כי גם הוא לא רואה התערבות של בג"ץ. "זו בעיה ציבורית פוליטית ולא בעיה משפטית. הצעת החוק אינה מנוגדת לחוק יסוד, כיוון שהיא לא מדברת על מיעוט ספציפי שייפגע מההחלטה הזו. אני לא רואה איך בג"ץ פוסל את הצעת החוק. יחד עם זאת, אני לא מבין למה היה דחוף להוסיף את התיקון". גם הוא התייחס להשלכות של החוק החדש בזירה הבינלאומית: "הדבר שוב פוגע במעמדה של ישראל בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר ליברמן. מיוזמי החוק
צילום: AP
השר ברק. התנגד אחרי הזיגזג
צילום: AFP
מומלצים