שתף קטע נבחר

חברת חשמל: הבכיר, הבת ואישור העבודה החריג

בחברת החשמל אי אפשר להיות עובד זמני יותר מ-10 שנים, אך בתו של סמנכ"ל משאבי האנוש קיבלה אישור להישאר. בחברה טוענים: זה לא מכובד, עובדים מפוטרים יפנו לביהמ"ש. מנגד אומרים גורמים אחרים: זו דוגמא ליושרה של המנכ"ל, העסקתה תידון רק לאחר פרישת אביה

אחד מהנהלים הנוקשים ביותר בחברת חשמל קובע שלא ניתן לעבוד בה כ"עובד זמני" יותר מ-10 שנים. אז מדוע דווקא בתו של סמנכ"ל משאבי האנוש בחברה, איקה יכין, קיבלה באופן חריג אישור להמשיך לעבוד בחברה מעבר לתקופה הזו? עובדים בחברה טוענים שההחלטה החריגה שקיבל דירקטוריון חברת החשמל מנוגדת להסכם העבודה הקיבוצי בחברה, וכי כעת ידרשו לאפשר גם לאחרים הארכות חריגות כאלה.

 

 

"זה לא ייאמן. לפעמים אנחנו מבקשים להאריך למישהו את הזמניות לחודשים ספורים כי אנחנו יודעים שמישהו יפרוש לפנסיה ויתפנה תקן בשבילו ולא מאשרים את זה. אז דווקא במקרה הזה מצאו לנכון לתת חריג? זה לא מכובד", אמר עובד בחברה. גורם אחר בחברת החשמל אמר מנגד כי "זו דווקא דוגמה ליושרה אמיתית של המנכ"ל עמוס לסקר. הוא אמר לדירקטוריון שמגיעה לה קביעות אבל בגלל אביה והנראות הציבורית לא יוכל לאשר זאת, וביקש לתת לה הארכה כדי שההחלטה תתקבל אחרי שאביה ייצא לגמלאות".

 

בשנות התשעים, כשחברת החשמל נדרשה להקים מספר פרויקטים גדולים ולהעסיק עבורם מספר גדול של עובדים, נוסד בה מעמד של עובדים זמניים. המטרה הייתה לקלוט עובדים מבלי להעניק להם קביעות, וכך לא לחרוג מתקני כוח האדם בחברה, ולפטרם בתום הקמת אותם פרויקטים. אבל מה שהיה אמור לפתור מצוקה רגעית הפך לנוהג בחברה שהיום כרבע מעובדיה (כ-3,000 מתוך כ-13 אלף) הם זמניים.

 

חוקת העבודה שקבעה כי ניתן להעסיק אדם באופן זמני 11 חודשים בלבד שונתה בחברת החשמל, וכיום נקבע שאחרי 10 שנים חייבים לפטר את העובד או להעסיקו כקבוע. השינוי למעמד של קבוע מאפשר לו להתקדם בחברה, לקבל חשמל חינם והוא זוכה להגנה של הוועד לפיה אסור לפטרו ללא הסכמה. בגלל הצורך החריף בהתייעלות בשנים האחרונות רק עובדים בודדים זוכים למעמד קבוע, והשאר מפוטרים.

 

בימים האחרונים הופתעו עובדים בחברה לגלות שדווקא בתו של הממונה על משאבי האנוש בחברה קיבלה מעמד חריג כזה, והחוזה שלה הוארך בשנתיים וחצי נוספות. "אין לנו בעיה איתה עצמה. יכול להיות שהיא טובה מאוד במה שהיא עושה, אבל זה פשוט לא סביר שדווקא במקרה הזה החליטו לבצע חריגה", אומר עובד בחברה, "עכשיו נראה איך זה יעמוד במבחן כשיהיה עובד שירצו לפטר אותו. מהר מאוד זה יגיע לבית משפט".

 

מחברת החשמל נמסר: "עובדי החברה אשר מסיימים את תקופת העסקתם הארעית זכאים להגיש בקשה למעמד קבוע. בקשה זו נבחנת על בסיס המלצות מנהלים והערכות מקצועיות ותפקודיות שניתנו לעובד, לאורך שנות עבודתו. מערך הערכה זה מנוהל בידי אגף משאבי אנוש בחברה, אשר בשמונת החודשים האחרונים עומד בראשו איקה יכין. במקרה דנן, החליט המנכ"ל להביא את ההחלטה בפני הדירקטוריון, בשל האפשרות למצב של ניגוד עניינים בהכרעת הסוגיה.

 

"הדירקטוריון קיבל את המלצת המנכ"ל לאפשר לעובדת להמשיך ולעבוד בחברה במעמד זמני, לתקופה של שנתיים וחצי נוספות עד לפרישתו של איקה יכין, ולשוב ולדון בהעסקתה הקבועה רק לאחר פרישתו. החלטה זו משקפת את מדיניותו של המנכ"ל כי יש לשמור על זכויות העובדים ולעודד את קידומם, תוך הקפדה על כללי מינהל תקין ושקיפות מלאה".

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל החברה, עמוס לסקר
צילום: יותם פרום
מומלצים