שתף קטע נבחר

דו"ח: הצלחה חלקית בלבד ל"עיר ללא אלימות"

מרכז המידע והמחקר של הכנסת הצביע על ירידה בהיקף הפשיעה בקרב בני נוער מאז יצא לדרך הפרויקט, שהורחב בשנה שעברה ל-78 ערים ברחבי הארץ. בנתניה, אילת ואשקלון גדל מספר תיקי האלימות

שלוש שנים לאחר שהממשלה אימצה את תוכנית "עיר ללא אלימות" כספינת הדגל של המאבק בפשיעה בקרב בני נוער, מציג דו"ח חדש נתונים שלפיהם רשם הפרויקט הצלחה חלקית בלבד. במסמך, שערך מרכז המידע והמחקר של הכנסת, מצביעים הממצאים על כך שברוב הערים שבהן הונהגה התוכנית לא חלה ירידה עקבית במספר תיקי האלימות שנפתחו נגד קטינים, ובחלק מהן הוא אף האמיר.

 

לפי מחברי הדו"ח, חלה בשנים האחרונות ירידה כלל ארצית בשיעור מקרי האלימות בקרב בני נוער, ומספר התיקים שנפתחו בשנת 2009 עמד על 6,518 - זאת, לעומת המצב ב-2004, שנחשבה לשנה האלימה ביותר בתקופה האחרונה, אז עמד אותו נתון על 9,085 תיקים. נוסף על כך, מצביע הדו"ח גם על הפחתת רמת האלימות בבתי הספר.

 

עוד מראים הנתונים, כי מאז הפעלת התוכנית בעכו, חדרה, רמלה, מעלה אדומים, בת-ים ורהט נרשמה בכל אותן ערים ירידה במספר תיקי האלימות שנפתחו נגד בני נוער, אך עם זאת - בנתניה, אשקלון וגם באילת, שהייתה הראשונה שבה הופעל הפרויקט, חלה אשתקד עלייה בכמות התיקים.

 

"עיר ללא אלימות" החלה את דרכה, כאמור, באילת ב-2004. שלוש שנים אחר כך, החליטה הממשלה להרחיב את פעילותה גם ל-12 ערים נוספות, ואשתקד הורתה הממשלה להפעילו ב-66 ערים נוספות - שמספרן הכולל עומד כעת על 78 ובהן מתגוררים יותר מארבעה מיליון תושבים בני כל המגזרים.

 

הדו"ח הוכן לקראת דיון שיעסוק מחר בתוכנית בוועדה לזכויות הילד בכנסת. יו"ר הוועדה, ח"כ דני דנון מהליכוד, אמר כי "הנתונים מוכיחים שהתוכנית טובה. ראש עיר שלא מאמץ אותה פוגע בבני הנוער שבעירו".

 

באשר לתקצוב הפרויקט, אמר דנון כי "באוצר טועים אם חושבים שם שאפשר לטפל בסרטן האלימות בכדור אקמול. אם במשרד לא ישכילו להרחיב את התמיכה התקציבית בתוכנית, המשמעות תהיה פגיעה בחינוך הנוער והתגברות האלימות בחברה הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
מנסים למגר את הנגע (אילוסטרציה)
צילום: גיל נחושתן
ח"כ דנון. "לא לטפל בסרטן האלימות באקמול"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים