שתף קטע נבחר

תיק אוכל: יום רביעי

אנחנו רוצים שהילדים שלנו יאכלו אוכל בריא, אבל הניסיונות לשלב ירקות בכריך תמיד מובילים אותו היישר אל הפח - העגבנייה הרטיבה את הלחם, המלפפון איבד צורה והפלפל סתם מגעיל. גולן גורפינקל ובתו מאי מכינים יחד ארוחות בריאות שששומרות על הצורה, תרתי משמע

השאיפה שילדינו יאכלו בריא, אין משמעותה שימירו את דתם ויאכלו נבטוטים, דגנים מלאים וקטניות אורגניות. זו כמובן שאיפה נעלה, אבל בינינו, רוב ההורים ישמחו לדעת שילדיהם פשוט מרחיבים את המנעד התזונתי שלהם, כך שיכלול מגוון רחב יותר של חומרי גלם אליהם הם לא נחשפים בשגרה. המתכונים הבאים מאפשרים לנו "להגניב" לארוחה שלהם מרכיבים כמו שיבולת שועל, גרעינים, יוגורט, פירות וירקות, כמעט בלי שירגישו, וכמובן, מאפשרים להם לקחת חלק בתהליך ההכנה.

 

מה אכלנו בימים הקודמים?

 

יוגורט, גרנולה ביתית וסלט פירות

מוזלי, מנה מרעננת, טעימה ובריאה, ואחרי שתכינו גרנולה לבד בבית, תגלו כמה הדבר פשוט. אם יש בבית, כדאי להיעזר במשקל של מטבח ולתת לילד לערוך את השקילות בעצמו. כמו כן, אם טרם הצטיידתם באחד בעצמכם, קנו סט כוסות מדידה למטבח ולמדו את הילד למדוד בעצמו חומרי גלם.

 

מומלץ לרכוש יוגורט סמיך יחסית, לחלק את המנה לקופסאות ושהילד ירכיב את המוזלי בכיתה. את הגרנולה אפשר לארוז בשקית סנדוויץ' ואת סלט הפירות בקופסה אטומה. את היוגורט יש להניח בקופסה מספיק גדולה, כדי שיישאר מקום לשאר המרכיבים. לא לשכוח לצרף כפית!

 

המרכיבים:

1 גביע יוגורט

מבחר פירות העונה ליצירת סלט פירות

2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

לגרנולה ביתית:

250 גרם שיבולת שועל

75 גרם גרעיני חמנייה

75 גרם שקדים מולבנים

75 גרם שומשום

75 גרם קוקוס

1/4 כוס שמן תירס

1/2 כוס מים חמים

1/2 כוס דבש

1 כפית קינמון

50 גרם צימוקים

 

אופן ההכנה:

  1. הגרנולה: מערבבים את כל המצרכים היבשים, ללא הקינמון והצימוקים.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את כל החומרים הרטובים ומוסיפים את הקינמון.
  3. מערבבים יחדיו את הרטובים והיבשים לכדי תערובת אחת.
  4. משטחים את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית מתאימה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים ומערבבים.
  5. מכניסים ל-10 דקות נוספות ושוב מוציאים ומערבבים.
  6. מוסיפים את הצימוקים ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות. מוציאים ומניחים להתקרר.
  7. מעבירים לכלי אטום היטב. הגרנולה נשמרת עד שבוע.
  8. סלט הפירות: חותכים לקוביות קטנות את הפירות השונים ומוסיפים את מיץ התפוזים, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

 

צילום: דודו אזולאי

 

פלטת ירקות עם כדורי גבינה

כשחושבים איזה ירקות יצלחו מסע רגלי לבית הספר, מיטלטלים בתוך קופסה, מן הסתם התשובה תהיה ירקות עמידים וקשיחים יחסית. כולנו זוכרים את טראומת ילדותנו עם העגבניה המעוכה והחמימה שהרטיבה את הסנדוויץ' שהרס לנו את כל התיאבון ושלח אותנו לקיוסק. אם אתם עדיין אורזים אוכל בשקיות, הגיע הזמן לעבור לקופסה רב פעמית - זה גם יותר ירוק וגם מגביר את הסיכוי שהכל ישרוד עד הפסקת העשר. המנה הבאה רגישה במיוחד לחבלות, ולכן מחייבת קופסה קשיחה.

 

ירקות הם סוגיה מורכבת לגבי ילדים רבים, ולעתים הרתיעה מהם היא בגלל הקליפה. לכן, לפעמים שווה לוותר על אי אילו ויטמינים, כדי להגדיל את הסיכוי להתקרבות מצידם. אז נכון שאנחנו גדלנו על המוטו שכל הויטמינים הם בקליפה, אך אם זה מה שעומד בין ילדיכם ובין הירק, אולי שווה לוותר.

 

גם חיתוך של הירקות הופך אותם לנגישים יותר עבור ילדים וביחד עם כדורי הגבינה הצבעוניים, המנה הזאת היא כיפית להכנה ולאכילה ומספקת שפע ויטמינים וחלבון. קחו בחשבון שהגבינה צריכה לשהות יומיים במקרר לפני הכנת המנה.

 

המרכיבים:

לפלטת ירקות:

ירקות שונים, לפי טעמו של הילד ומידת היצירתיות שלכם: זיכרו שעדיף ירקות קשיחים, מקולפים וחתוכים, כדי להגביר את הסיכוי שלא יחזרו הביתה בסוף היום.

1/2 לימון

מעט מלח

1 כף שמן זית

לכדורי גבינה:

1/2 גביע גבינה לבנה 9%

1/2 גביע קוטג' במרקם יוגורט

לעיטור:

שומשום קלוי/ גרנולה/ קצח/ פפריקה (אם הילד אוהב)

אביזרים נלווים לצורך הכנה:

בד חיתול

מסננת דקה 

כלי קיבול

 

אופן ההכנה:
  1. כדורי גבינה: מניחים את החיתול על המסננת שבתוך כלי הקיבול ושופכים לתוכו את הגבינות.
  2. מקפלים את החיתול מעל הגבינות ועליו מניחים משהו כבד, כך שיופעל לחץ על המסננת והנוזלים יתנקזו לתוך כלי הקיבול.
  3. מכניסים למקרר ליומיים.
  4. לאחר יומיים, מתקבלת גבינה הניתנת לעיבוד ויצירת כדורים.
  5. יוצרים כדורים ונותנים לילד לגלגל בתוך מבחר האפשרויות לעיטור.
  6. חותכים את הירקות לרצועות/פרוסות, מזליפים שמן זית. שמים מלח בשקית, אורזים את הירקות בקופסה יחד עם הגבינות, מניחים חצי לימון ואת שקית המלח בקופסה.  
צילום: דודו אזולאי

 

 

  • גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל (נווה צדק, תל אביב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים