שתף קטע נבחר

 

פסטיבל אחר לישראל אחרת

בג'יי.סי.סי יחגגו משבוע הבא שנה רביעית לפסטיבל הסרטים המראה את הצדדים הפחות מוכרים של החברה הישראלית

פסטיבל הסרטים, Other Israel Film Festival, שאת שמו ניתן לתרגם כ"פסטיבל האחר לסרטים ישראלים" או כ"פסטיבל הסרטים של ישראל האחרת", יעלה ביום חמישי, 11 בנובמבר, בג'יי.סי.סי מנהטן, באפר ווסט סייד. הפסטיבל, המתקיים זו השנה הרביעית, השתדרג פלאים, ומעבר לסרטים שיוקרנו בו, הוא יחשוף את הקהל לחווית שיחות בית הקפה, בו יתקיימו דיונים ודיאלוגים שיעסקו במיעוטים בישראל. בין הפנליסטים אפשר יהיה לראות ולשמוע את השחקנית דברה ווינגר (כן, זו מ"קצין וג'נטלמן" ו"תנאים של חיבה"), שלדברי איציק זבלוקי, ראש מחלקת הקולנוע של ג'יי.סי.סי, מאוד מתעניינת בנושאים ישראלים. ווינגר תקיים עם סייד קשוע, הסופר שיצר את סידרת הטלוויזיה "עבודה ערבית", שפרקים ממנה יוקרנו בפסטיבל.

 


סדרה ויוצרה. פרקים מ"עבודה ערבית" ילוו בשיחה עם סייד קשוע.

 

אורחים מעניינים אחרים שישתתפו בדיונים יהיו המחזאי טוני קושנר, מחבר "מלאכים באמריקה", שישא דברים בערב הפתיחה. פנים חדשות בפסטיבל יהיה העיתונאי המוערך (והמושמץ) גדעון לוי, חבר מערכת עיתון "הארץ", המרבה לדווח על הנעשה בקרב משפחות פלשתינאיות בגדה המערבית ובעזה. ביום ראשון בבוקר, ישתתף לוי בשיחה עם איימי גודמן, בעלת תוכנית רדיו בערוץ הרדיו הציבורי האמריקאי, אן.פי.אר,. השיחה תתנהל כבראנץ' קלאסי. אורח מכובד אחר יהיה ההיסטוריון בני מוריס, הנחשב להיסטוריון החדש החשוב ביותר של הציונות. הפסטיבל מתמקד במיעוטים החיים בישראל, עובדים זרים, פיליפינים, כת השומרונים שמונה היום 750 איש, ושחלקם הגדול גר בחולון. סופי צדקה, שחקנית שומרונית שעזבה את הכת, תגיע להקרנת הסרט שיוקרן על הכת. את הפסטיבל יפתח הסרט “חייבת להיות דרך אחרת”, שם השיר עמו יצגו את ישראל באירוויזיון הזמרות מירה עווד ואחינועם ניני. הסרט מגולל את התלאות שעברו שתי הזמרות, בעקבות הלחצים שהופעלו עליהן. עווד, שתגיע לפסטיבל, תשיר את השיר מהסרט, בערב הפתיחה. את הפסטיבל ינעל סרטו של שלומי אלדר, "חיים יקרים”, שבו עוקב אלדר, מי שהיה כתב ערוץ 2, אחרי ילד פלשתינאי מעזה הזקוק להשתלת מח עצם. בבית החולים תל השומר, אליו מובא הילד להשתלה בעקבות מאמציו של רופא ישראלי, הוא שומע מהאם שהיא לא הייתה עצובה אם הבן שלה היה שאהיד. על השאלה איך נראית ישראל בסרטים המתעדים את הזרים שבתוכה, משיב זבלוקי, שהיא דווקא יוצאת מאוד חיובית, מדינה שמקבלת מיעוטים. “אחד הסרטים שנעשה על העובדים הזרים, מראה את ילדיהם לומדים בבתי ספר ישראלים, את האתיופים, הרוסים, הפיליפינים ואפילו הערבים משתלבים יחד בבתי הספר”. זבלוקי משוכנע שהסרט "אני לא פיליפינה", המשתתף בפסטיבל, אינו אנטי ישראל אלא סרט שמראה את הבעיות עמן מתמודדת ישראל. מהארץ יגיעו למעלה מעשרים במאים וכותבים וגם כתב הטלוויזיה, אהרון ברנע, יעשה דרכו מוושינגטון די.סי. את השחקן מוחמד בכרי נוכל לראות כאן לקראת סיום הפסטיבל, כשיגיע תורם של הסרטים שלו. במסגרת מה שמכנים אנשי הפסטיבל "קופי פרוג'קט", הכולל 21 סרטים, יוקרן גם הסרט "עג'מי" ולקהל תהיה הזדמנות לפגוש את הבמאי, ירון שני. סידרה מעניינת שששני פרקים ממנה יוקרנו בפסטיבל היא הגירסה הישראלית של הסידרה "המשרד", שבין עובדיו ניתן למצוא ערבי, חרדי, הומוסקסואל ורוסי.

 


כמה עולים חיים? מתוך סרטו של שלומי אלדר, "חיים יקרים".

 

 

פסטיבל הסרטים, אותו יסדה קרול זייבר, יתארח השנה בג'יי.סי.סי, בקולנוע "סינימה וילאג'" (רחוב 12 בין השדירה החמישית ליוניברסיטי פלייס), וב-92StreetY. זייבר הסבירה השבוע, ש”הסרטים שאנחנו מקרינים בפסטיבל נועדו ליצור שיחה, כך שבית הקפה יהיה מקום לדיאלוג ללא הפסקה”.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייבת להיות דרך אחרת. אחינועם ניני מירה עוואד.
צילום: ערן לם
עבדוה ערבית. סייד קשוע
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים