שתף קטע נבחר

מירי נבו מכורה לפיצה. 3 סלבס חושפים אורח חיים

מה מרגישה מירי נבו כלפי פיצות, מאיזה מאכל נמנע הגולש עמית ענבר כמו מאש, ומהם כללי התזונה של איתן אורבך? על סדר היום, הכושר והתזונה של 3 אנשים שהפכו ספורט לקריירה

מירי נבו

בת 43, שדרנית ומגישת חדשות הספורט בערוץ ספורט 5+

 

מבוא לנבו

היא נולדה בברזיל לפני 43 שנה ועלתה לישראל בגיל חמש. משפחתה התמקמה בפתח תקווה. במשך עשר שנים עסקה בהתעמלות אמנותית ובגיל 12 אף זכתה באליפות ישראל. כשעלתה על מדי צה”ל נתנה ביטוי גם ליכולת השירה שלה והופיעה עם להקת פיקוד צפון ולאחר מכן בלהקת מנגו.

 

לנבו תואר ראשון בחינוך גופני ותואר שני באפידמיולוגיה ובריאות הציבור. כיום היא אם טרייה ליונתן בן העשרה חודשים, נשואה לירון עיון, הבעלים של אולפני זזה ויזם נדל”ן. זה 17 שנה שאנחנו רואים אותה על המרקע משדרת ספורט ומגישה את חדשות הספורט עם אלי אילדיס.

 

הקפה של הבוקר

אני קמה בסביבות 8:00 בבוקר, מאכילה את יונתן ושותה את הקפה במקביל. ארבע פעמים בשבוע אני יוצאת לריצה למשך כ־55 דקות (כעשרה ק”מ).

 

התפריט שלי

כמי שבשלב מוקדם מאוד בחייה עסקה בספורט אני מודעת לכל מה שאני אוכלת. זה המקצוע שלי. נדיר לתפוס אותי אוכלת צ’יפס. עם זאת, פיצה היא החולשה שלי. יש ימים שאני יכולה לזלול מגש שלם.

 

אני והכושר

בשבילי פעילות גופנית היא יותר דרך ביטוי מאשר אמצעי להרזיה. מלבד הריצה אני מקפידה גם על אימון פילאטיס שלוש פעמים בשבוע ב”אצל עופרה” בשיכון ותיקים. לפעמים אני משלימה תרגילים גם בבית.

 

סדר יום

אין לי סדר יום קבוע. לפעמים אני מתחילה את יום העבודה ב־9:00 בבוקר ומסיימת בחצות ולפעמים אני עובדת רק כמה שעות ביום, תלוי בצילומים של אותו יום. בכל מקרה, אני משתדלת לישון 6־7 שעות בלילה.

 

אין ספק שבימים ארוכים קשה לשלב את האימהות, ואין גם טעם להעמיד פנים שזה אפשרי, אבל בסופו של דבר יש איזון בין הימים והכל מסתדר.


מעדיפה ריצה על כוס קפה עם חברה. מירי נבו

 

אימהות מאוחרת

היה לי חשש שהגיל וההיריון המאוחר ישפיעו על מבנה הגוף והכושר שלי. אבל היה לי גם ברור שבשנייה שהרופאים יאשרו לי לחזור לפעילות אצא לדרך. במהלך ההיריון עליתי 24 ק”ג. יש לכך כמה סיבות: חזירות, תחושת חופש וגם שריפה מועטה יחסית של קלוריות.

 

בגלל הגיל הרופאים ביקשו ממני להיזהר במהלך ההיריון ולא להסתכן בפעילות גופנית מאומצת. לכן במשך תשעה חודשים עשיתי בעיקר יוגה, ועד החודש השישי יצאתי להליכות.

 

לאחר הלידה הצבתי לעצמי מטרה, ובתוך שלושה חודשים השלתי את הקילוגרמים העודפים. לתדהמתי גיליתי שלא זו בלבד שהגוף חזר לעצמו, אלא שגם הגעתי לכושר הטוב ביותר שלי זה כמה שנים טובות. החלק המעודד בכל התהליך הזה הוא שהכושר והמשקל תלויים בנו.

 

המפתח להצלחה

אי אפשר לחזור לגזרה אחרי לידה בלי פעילות ודיאטה. ויתרתי על סוכרים, הורדתי את אחוזי השומן באופן דרמטי והכנתי תוכנית לפעילות גופנית מדורגת ונכונה. והעיקר – התמדתי בה. כמו כן חשוב לקבוע לעצמך סדר עדיפויות. אני למשל מעדיפה לצאת לריצה מאשר לשבת עם חברה על כוס קפה.

 

שמירה על איזון

באינטנסיביות של החיים, שבהם אין דקה נשימה, קשה לתחזק קריירה תובענית ובו זמנית לבלות גם עם המשפחה (שלא לדבר על חברים). אז אני מוותרת יותר על חיי חברה אבל מקפידה לבלות זמן איכות עם יונתן, וגם זמן איכות עם ירון בעלי, שנינו לבד, בארץ או בחו”ל, כדי למלא את הבטרייה המשותפת והאינדיבידואלית.

 

אי אפשר לחזור לגזרה אחרי לידה בלי פעילות ודיאטה. ויתרתי על סוכרים, הורדתי את אחוזי השומן באופן דרמטי, והכנתי תוכנית לפעילות גופנית מדורגת ונכונה

 

עמית ענבר

בן 38, גולש אולימפי במיל' ובעלים של מועדון הגלישה KiteAway

 

מבוא לענבר

את הרזומה של ענבר מפארים הישגים רבים בענף הגלישה. הוא ייצג את ישראל ב־12 אליפויות עולם, בשבע אליפויות אירופה ובשתי אולימפיאדות. הוא זכה פעמיים באליפות אירופה ושלוש פעמים בסגנות אליפות העולם.

 

כיום ענבר, נשוי לדנה ואב למיה (9.5) ולדראל (4.5), הוא בעל מועדון וחנות גלישה בחוף ינאי ובכנרת. בשנים האחרונות פיתח בארץ את הקייט סרפינג (גלישת עפיפון) - ספורט אתגרי המשלב בין גלישת גלים לריחוף באוויר. לאחרונה החל לייבא את הלהיט התורן בעולם הספורט הימי – גלשן חתירה בעמידה (SUP) תחת שם המותג SHIBUMI גלישה.

 

הקפה של הבוקר

אני מתעורר ב־6:30 בבוקר ולפני הקפה מתעדכן במצב הים. בהתאם לתנאי הים אני מתכנן את הבוקר. כשהגלים בינוניים ויותר אני נוסע לגלוש. אם הים שקט, אני מביא את הילדים לגן ולבית הספר.

 

התפריט שלי

אני מקפיד על תזונה בריאה. נמנע ממטוגנים וממזונות עתירי שומן. עד לפני שנתיים, במשך 17 שנה, הייתי צמחוני. זה התחיל כאורח חיים שנאלצתי לסגל במטרה לרדת במשקל ועם הזמן המשכתי עם זה מרצון. לפני שנתיים טעמתי בשר ובאותו הרגע תם עידן הצמחונות.

 

כמתאמן אולימפי חייתי במשטר קפדני של תזונה (למשל, ארוחת הבוקר התבססה על סובין ומלח או סובין ומים חמים). היום אני לוקח לעצמי קצת חופש ואוכל גם פיצה, למשל. עם חבר, עולה מארגנטינה שהוא מאסטר באסדו, אני יושב לעתים קרובות על ארוחת בשר כבדה עם יין טוב.

 

אני והכושר

אני מתאמן לפחות שעתיים ביום. רק גלישה. לא צריך יותר מזה. סשן אחד עם גלשן חתירה בעמידה תורם לשריפה מוגברת של שומנים, מפתח סבולת לב־ריאה, מחטב ומחזק את הגוף ומשפר גמישות ושיווי משקל.

 

סדר יום

אחרי הגלישה אני נוסע למתחם החנות, המשרד ובית הספר לגלישה שבבעלותי. אני פוגש אנשים, מאמן תלמידים. עם השקיעה אני חוזר הביתה ומבלה עם הילדים עד שהם הולכים לישון. לאחר מכן אני עובד מול היבואנים והיצרנים בחו"ל.


"הגלישה בשבילי היא מדיטציה.לא צריך יותר מזה". עמית ענבר וחבר

 

התפנית בחיי

את השינוי המשמעותי ביותר בקריירה שלי חשתי לפני תשע שנים, כשהפכתי מספורטאי אולימפי פעיל לאדם רגיל, שצריך לקום בבוקר ולדאוג לפרנסה. הספורטאי האולימפי חי בבועה. הוא אינו טרוד בקשיי היומיום אלא ממוקד באימון הבא או בתחרות הקרבה. לאחר הפרישה הקמתי את בית הספר לגלישה - והשאר היסטוריה.

 

שמירה על איזון

הגלישה בשבילי היא מדיטציה. היא תורמת לי לשקט נפשי ורוגע. לא צריך יותר מזה.

 

אני מתאמן לפחות שעתיים ביום. סשן אחד עם גלשן חתירה בעמידה תורם לשריפה מוגברת של שומנים, מפתח סבולת לב־ריאה, מחטב ומחזק את הגוף ומשפר גמישות ושיווי משקל  

 

איתן אורבך

בן 33, שחיין אולימפי במיל’, דוגמן, מסעדן ומדריך שחייה

 

מבוא לאורבך

הוא גדל בחיפה. בגיל 13 הוא החל את לימודי השחייה, וארבע שנים מאוחר יותר זכה באליפות אירופה לנוער בשחייה. בהמשך זכה במדליית כסף באליפות אירופה, השתתף בשתי אולימפיאדות (אטלנטה וסידני) ובשתי אליפויות עולם בשחייה. אורבך הוא השחיין הישראלי הראשון והיחיד שהגיע לגמר אולימפי במשחה אישי.

 

לפני תשע שנים הוכיח שהוא לא רק ספורטאי מחונן אלא גם דוגמן הורס כשנכנס לעולם הדוגמנות וכיכב לצדה של יעל בר זוהר בקמפיין של המותג פוקס. בהמשך ראינו אותו גם כמנחה בערוץ החיים הטובים.

 

כיום אורבך, בוגר תואר ראשון במינהל עסקים, עובד במסעדה ומאמן שחייה באנדיור - קבוצת הריצה, הטריאתלון וספורט הסבולת הגדולה בישראל.

 

הקפה של הבוקר

אני לא מתעורר בשעה קבועה. יום אחד אני יכול להתעורר ב־6:30 בבוקר ולמחרת ב־9:30. אני שותה דווקא כוס מים ולא קפה כי אני לא אוהב את ההרגשה שהקפה מותיר בי. לאחר מכן אני יוצא ל”עולם המים” בגלילות, שוחה במשך שעה עד שעתיים (2־4 ק”מ) ומשם ממשיך לשאר עיסוקי היום.

 

התפריט שלי

אין לי כללים. למשל, אני יכול לאכול מיד כשאני מתעורר או רק בשעה 11:00. לפעמים אני אוכל לפני השחייה, ולפעמים אחרי. גם הארוחות שלי אינן קבועות. אני אוהב לאכול ומודה שאני לא ”פריק” גדול של מזון בריאות. התזונה שלי משתנה כל הזמן, וכך גם רמת ההקפדה שלי על תזונה בריאה. אני לא מרבה באכילת ירקות, אוהב מאוד בשר ונהנה גם מג’אנק פוד.

גם כשחיין לא הקפדתי על דיאטה מיוחדת, אבל הקפדתי על תזונה מאוזנת, שכללה את כל אבות המזון. כך גם היום.

 

אני והכושר

אני שוחה כמה פעמים בשבוע. יש שבועות שאני שוחה יותר ויש שפחות. בהשוואה לאימוני השחייה שלי בעבר, זה לא משמעותי. בסך הכל אני יכול להרשות לעצמי היום לשחות בשביל הכיף והבריאות.

 

מדי פעם אני רוכב על אופניים להנאתי וכמה שבא לי. לא בודק מרחקים ולא קובע מסלולי רכיבה ספורטיביים. כשבא לי, אני יוצא לריצה או עושה ספורט אתגרי, כמו סקי.


"מרגיש טוב בשני צדי המתרס – גם של הסועד וגם של הבשלן". איתן אורבך

 

סדר יום

סדר היום שלי אינו קבוע. לפעמים אחרי השחייה אני יוצא לאמן שחייה באנדיור ולפעמים אני פשוט הולך לעבוד במסעדה.

 

התפנית בחיי

בגיל 26 פרשתי מהשחייה, והתרחקתי ממנה למשך כמה שנים. שבעתי מהשהייה הממושכת במים. עם הזמן התגעגעתי וחזרתי לבריכה. התפנית העיקרית היא ”עסקי האוכל”. אני עובד היום ברשת המסעדות מוזס כדי ללמוד את התחום ומתייחס לכך ברצינות רבה. הגעתי להסעדה לפני כחצי שנה בזכות חבר טוב שגדלתי איתו במכון וינגייט. היינו שותפים בעסק לקאפקייקס, גיליתי את ההנאה שבזה וסימנתי את התחום הזה. אני מרגיש טוב בשני צדי המתרס – גם של הסועד וגם של הבשלן. אני אוהב את הניחוחות במטבח והיצירתיות הכרוכה בכך.

 

סוד ההצלחה שלי

ההתנהלות של ספורט הישגי טובה לכל תחום בחיים: צריך להתחיל מהיסוד ולעשות

את כל הדרך במלואה, לעבוד קשה ולתכנן הישגים. גם כשממש קשה עדיף לחרוק שיניים ולהמשיך, כי עד מהרה יתברר שהעבודה הקשה משתלמת.

 

שמירה על איזון

זה עניין של תפיסת עולם. אני לא לוקח יותר מדי דברים ללב. מסתכל על החיים מנקודת מבט מרוחקת ופרופורציונלית. בסך הכל אנחנו זמניים פה.

 

לפני כחצי שנה גיליתי את ההנאה בהתעסקות עם אוכל וסימנתי את התחום ככיוון שעלי לאמץ. אני מרגיש טוב בשני צדי המתרס – של הסועד ושל הבשלן. אני אוהב את הניחוחות במטבח והיצירתיות הכרוכה בכך.


 

 

צילום: אוהד רומנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למה העלתה מירי נבו 22 קילו בהריון?
צילום: אוהד רומנו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים