שתף קטע נבחר

מי יעצור את המעשנים במחלקות בי"ח נהריה?

להנהלת בית החולים נמאס ממפרי חוק העישון, הממלאים את המסדרונות והמחלקות בעשן - והם החליטו לנקוט בצעדים. לראשונה בישראל, הוכשרו 20 מעובדי בית החולים על-ידי המשטרה, והם מסיירים וקונסים את המעשנים. אחד מהעובדים: "עכשיו יודעים שיש סדר"

"שוטרי עישון" במסדרונות בית החולים: החוק האוסר על עישון במקומות ציבוריים נכנס כבר לפני שלוש שנים לתוקף, אבל בבית החולים בנהריה נתקלו בתקופה האחרונה במקרים רבים של הפרת החוק ועישון בקרבת המחלקות ובמסדרונות של בית החולים. הנהלת בית החולים הגתה פיתרון יצירתי שנכנס בימים אלה לתוקף - סיירת נגד עישון.

 

20 עובדים מבית החולים, השייכים למחלקות ואגפים שונים, החלו לסייר בהתנדבות ברחבי המקום - ואוכפים את החוק. המתנדבים עברו הכשרה של מספר שבועות על ידי משטרת ישראל, והוסמכו להיות שוטרים בסיסיים בשלב א'.


חלק מהמתנדבות החדשות בתדרוך (רוני אלברט צילום רפואי)

 

"יודעים שיש סדר"

"זו שבירת שגרה מאוד מעניינת ומיוחדת", סיפר ל-ynet ניסים כהן, עובד בית החולים שמשתתף בפרויקט, "אנחנו עולים על מדים משטרתיים ומסיירים בבית

החולים. כל משמרת כזו נמשכת שעתיים ואנחנו מסתובבים בזוגות. כך גם העוברים ושבים שבאים לבקר את קרוביהם, יודעים שיש מישהו ששומר על הסדר ואלו שמעשנים מקפידים לעשות זאת רק במקומות המותרים".

 

ההכשרה שקיבלו המתנדבים נמשכה חודשיים, ובמסגרתה למדו בין השאר גם על סמכויות השוטר וכיצד יש לפנות לאזרח שמפר את חוק העישון. רותי יפרח, המנהלת האדמיניסטרטיבית של בית החולים, מעירה: "הרעיון הוא לתת לעובדים שלנו את האחריות לשמור על הניקיון והסדר במקום עבודתם. הם בעצם שוטרים לכל דבר ועניין. חלקם אף יכולים לתת קנסות כספיים למפרים את הסדר. זהו פיתרון מצוין ואנו מיישמים את השיטה הזו בפעם הראשונה בישראל. ההצלחה של המתנדבים בהשלטת הסדר צפויה לתת את אותותיה בשטח תוך זמן קצר".


פורצי הדרך בתמונה משותפת (רוני אלברט צילום רפואי)

 

יש לציין כי הקנס הקבוע בחוק על הפרת העישון במקומות ציבוריים מגיע עד 1,000 שקלים.

 

בחודש שעבר פורסם כי רשויות מקומיות רבות "מצפצפות" על החוק למניעת עישון ולא מדווחות באיזו מידה הן מבצעות פעולות פיקוח ואכיפה של החוק. ב-25 באוקטובר שלח מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, מכתב ל 39 ראשי רשויות בדרישה מיידית להעביר למשרד הבריאות דיווח שנתי על פעולות פיקוח ואכיפה של החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון. ברשימת הרשויות שלא שלחו את הדו"ח נמצאת גם נהריה, והרשימה כוללת גם את דימונה, הוד

השרון, זיכרון יעקב, חדרה, טבריה, טייבה, טירה, יהוד, ירוחם, ירושלים, כרמיאל, לוד,מודיעין- מכבים-רעות, נצרת, עכו, עספיא, פתח תקווה, פרדס חנה- כרכור, צפת, קריית אונו, קריית אתא, קריית גת, קריית טבעון, קריית ים, קריית מוצקין, קריית שמונה, קצרין, ראש העין, רמת השרון, שדרות, שפרעם, אום אל פחם, אילת, אשדוד, בני ברק, בת ים וגבעתיים.

 

מחקר שפורסם בתחילת השנה גילה שהמבלים בפאבים של תל אביב סובלים מרמת זיהום מסיגריות הגבוהה פי חמש מהנורמה. במחקר החדש תיעדו החוקרים את מספר המבקרים המעשנים והלא מעשנים ב-33 ברים, פאבים ובתי קפה בתל אביב ובירושלים. המחקר נערך זמן קצר לפני החלת החוק ב-2007, ומספר חודשים אחריו. מהמחקר עלה כי שיעור הלקוחות המעשנים ירד מ-19% ל-9%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוכפות את החוק. מתנדבות במדים
צילום: רוני אלברט צילום רפואי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים