שתף קטע נבחר

טום קרוז, מאחוריך: מחברים את הקינקט לדפדפן

מה קורה כשחוקרים מ-MIT מצליחים ללמד את הקינקט, מצלמת זיהוי התנועה של האקסבוקס, לדבר ג'אווה? אתם הופכים לטום קרוז ב"דו"ח מיוחד", ושולטים במחשב אך ורק באמצעות מחוות ידיים זריזות

סרט המד"ב "דו"ח מיוחד" (Minority Report) מ-2002 נתפס בעיני רבים בתור נושא בשורה טכנולוגית בכל הנוגע לממשקים. באחת הסצנות הכי מגניבות בסרט, טום קרוז שלט על מחשב עתידני בעזרת הידיים בלבד.

 

הוא הזיז את זרועותיו לכל עבר כאילו ניצח על תזמורת וכך עבר בין חלונות, דפדף בין שורות טקסט והפעיל תוכנות. הרבה מהמשתמשים שראו את הסרט בטח זוכרים את התלהבותם מאותה סצנה, שנדלקת שוב בכל פעם שמתפרסם מידע חדש על ממשקי זיהוי תנועה.

 


 

אז נכון, עדיין אין מחשבים כמו זה שמוצג בסרט, אבל ה-Kinect, מצלמה תלת ממדית שמתחברת לקונסולת ה-Xbox 360 של מיקרוסופט ומאפשר לשלוט בה באמצעות תנועות בלבד, מקרבת את העתיד הזה אלינו. צוות חוקרים מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) עשו צעד חשוב לכיוון פיתוח מחשב ביתי מבוסס תנועה. 

 

התנועה לשחרור הדפדפן

מאז שיצאה לשוק לפני מספר שבועות, הפכה ה-Kinect לחביבת ההאקרים, שפורצים את החומרה שלה כדי לחבר אותה למחשב (במקור מוגבלת המצלמה לקונסולת המשחק של מיקרוסופט בלבד, ואינה תואמת מחשבים רגילים) ולהשתמש בה לצרכים אחרים.

 

 

קבוצה של חוקרים מ-MIT הצליחה לשדך את ה-Kinect לשפת javascript כדי לקשר בין יכולות זיהוי התנועה של המצלמה, ובין ממשק שליטה בדפדפן אינטרנט.

 

החוקרים בנו ממשק מיוחד שמאפשר לגלוש ברשת ולנווט בתוך חלונות (גלילה, הגדלת תמונות, כניסה להיסטוריית הגלישה ועוד).

 

 

מי צריך את זה?

משחקים הם השימוש הכי טבעי לממשקי זיהוי התנועה, והמשתמשים הוכיחו שהם דווקא אוהבים להפעיל את הגוף כולו ולא רק את האצבעות (שמעתם פעם על Wii?). מצד שני, משתמש המחשב הממוצע כנראה שיעדיף חוויה פחות דרמטית כשהוא מנסה לפתוח מייל או לעשות לייק בפייסבוק. כנראה שבעתיד הקרוב נוכל לראות רכיבי זיהוי תנועה במחשבים, אולם אלו יפעלו רק ביישומים מאוד מסוימים - בדגש על כאלה בהם אנחנו צורכים תוכן ולא יוצרים אותו.

 

משימות כמו זיפזופ בין סרטוני וערוצי יוטיוב, צפייה בתמונות באתרים כמו פליקר (או בספריית התמונות במחשב שלכם) יכולות להתבצע גם במחוות יד פשוטות, מה שעשוי להיות גימיק חביב עבור המאמצים המוקדמים ומתת אל עבור נכים וקשישים. 

 

ממשקים מבוססי תנועה אמנם נראים מגניב, ויכולים לצמצם תחלואי מחשב כמו תסמונת התעלה הקרפלית (כאבים בשורש כף היד כתוצאה משימוש ממושך בעכבר), כאבי גב ועוד. מאידך, לשבת מול המחשב ולנופף בידיים זה לא הרבה יותר נוח. כנראה שהעתיד טמון בשילוב של זיהוי תנועה ואמצעים פיזיים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים