שתף קטע נבחר

12 אלף איש פונו; הבגדים והתרופות נשארו בבית

משרד הפנים הפעיל מתכונת חירום שפותחה כלקח ממבצע עופרת יצוקה. מרבית המפונים מתארחים אצל בני משפחה, וכ-500 איש הועברו לרשויות מקומיות ובתי הארחה. המפונים חוששים לאובדן בתיהם ורכושם: "מפחיד לחשוב על מחר"

מתחילת אירועי השריפה התפנו מבתיהם כ-12 אלף תושבים, מרביתם מצאו פתרונות חלופיים אצל המשפחות. כך מסר בצהריים (יום ו') ראש מנהל שרותי חירום במשרד הפנים, ששי קציר, "יש עוד אלפים שמפנים אותם כעת כצעד של בטיחות, ונראה לפי התפתחות אם הם יחזרו לביתם או שנמצא מקום עבורם".

 

לעדכונים האחרונים ב-ynet - צפו בעמוד המיוחד

 

"כ-500 איש נמצאים איש במקומות מוסדרים", מסר קציר, "אפשרנו לקבל אירוח בכל מיני רשויות, בתי מלון ובתי הארחה. אנחנו נותנים סיוע במקומות לינה, ערכות לינה ומזון. אנו מלווים את כל האירועים, ואם נצטרך נטפל באוכלוסיה מבחינת המגורים - לא יישאר אדם ללא קורת גג.

 

"יש לנו נציגים בחדרי המצב, וגם בשטח, שעוברים בין האנשים ובין ראשי רשויות ומפנים את האנשים לרשויות הרלוונטיות, שם הם מקבלים את כל האינפורמציה. המערך של פינוי אוכלוסיה מתורגל באופן קבוע". קציר סיפר, כי משרד הרווחה פינה שלושה מוסדות לילדים ונוער בסיכון. בנוסף לכך, פונו עשרות קשישים ואזרחים בעלי פיגור שכלי.

 

אנשים התקשרו בהיסטריה 

סמנכ"ל משרד הפנים, מנחם וגשל, הסביר, כי המשרד פועל על פי מתכונת חירום שפותחה כלקח ממבצע עופרת יצוקה. למוקד 118 של המשרד מגיעות פניות של משפחות המבקשות להתפנות ושל מתנדבים המבקשים לסייע באירוח.

 

"ברגע שנודע לנו על פרוץ השריפה הנחנו את מחוז חיפה לפתוח שני חדרי מצב שאמורים לתת מענה לאוכלוסיות שלנו", אמר וגשל, "אנחנו בקשר עם כל הגורמים, דיברתי עם כל רשויות והנחתי אותם להעניק לכל הפונים גם סיוע חומרי, כמו מזון או ציוד.

 

"כשפתחנו את המוקד הטלפוני לפניות התקשרו הרבה אנשים שהיו בהיסטריה - קרובים של עובדי שירות בתי הסוהר, או אזרחים שהיו באזור וביקשו מענה, בהמשך הערב זרמו יותר פניות ממתנדבים שהציעו אירוח וממשפחות שביקשו אירוח.

 

"ברחנו אחרי שאספנו קצת בגדים ומזון"

עשרות משפחות הגיעו להתארח במעון של עמותת "יד עזר לחבר" בחיפה. אחד ממפונים אלה הוא פארס שטייה, שהגיע יחד עם אישתו ושלושת ילדיו הקטנים.

 

"אם היינו נשארים בבית עוד שעה, לא בטוח שהייתי מדבר איתך עכשיו", אמר שטייה בשיחה עם ynet. "יצאתי מהבית לבקר חברים, כי היום אני בחופש, אישתי התקשרה ואמרה לי להגיע דחוף, כי יש שריפה. ראינו את הלהבות ואת העשן וזה היה ממש ממש מפחיד, הילדים בכו ופחדו, אבל הרגענו אותם.

 

"ברחנו אחרי שאספנו בגדים של הילדים וקצת מזון, אבל אין לי מושג מה קורה עם הבית שלנו, עם כל הריהוט שלנו. יש לי קצת חסכונות, אבל לא נוכל להמשיך לחיות איתם הרבה זמן. ממש מפחיד אותי לחשוב על מחר. ניסיתי לתפוס כמה מהשכנים שלנו, אבל אף אחד לא עונה. המצב מאוד מפחיד ומבלבל, לא ברור מה יהיה איתנו ומה יהיה עם הילדים. בינתיים נשאר פה, כי פשוט אין לנו ברירה".

 

"יש לי רק חולצה ומכנסיים"

שמואל גרינפיס, בן 77, קשיש בודד שמתגורר בעוספיה כבר קרוב ל-20 שנה, סיפר: "יצאתי בבוקר באוטובוס לחיפה ועכשיו אני פה. יש לי רק את המכנסיים והחולצה שעלי, אבל יותר גרוע מזה, כל התרופות שאני חייב לקחת וזריקות האינסולין של נשארו בבית, ואני לא יודע איך אשרוד בלעדיהם.

 

"יש לי קרובי משפחה רחוקים שהתקשרו אלי והזמינו אותי לבוא, אבל הם גרים רחוק, בתל אביב, ואני חלש מידי בשביל לעשות את הנסיעה הזו. אני בקושי הולך.

 

בעמותת יד עזר לחבר מציעים למשפחות שרוצות להתארח או ולארח לפנות לטלפון מספר: 04-8666988.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השריפה ביערות הכרמל
צילום: גלעד הר שלג
מומלצים