שתף קטע נבחר

בטטה - יותר כתום, יותר בריא

אם אתם מתקשים לשכנע את הילדים שלכם לצרוך ירקות, הבטטה המתוקה והידידותית עשויה להתגלות כמושיעה שלכם. שלי קידר, התזונאית של "טבעול", מסבירה למה

רבים מאיתנו מכנים את הבטטה "תפוח אדמה מתוק", אך למעשה היא רחוקה למדי מבחינה בוטנית מתפוח האדמה. בטטה היא ירק ממשפחת החבלבליים אשר שורשיו מסתיימים בפקעות גדולות. בני האדם אוכלים את הפקעות, בעלי חיים את הגבעולים והעלים.

 

הבטטה אמנם נחשבת לירק, אך היא ירק עמילני עשיר בפחמימות, ולכן בתפריט היומי שלנו מהווה תחליף לקבוצת הפחמימות (לחם, אורז, פסטה). מבין המזונות הכתומים מובילה הבטטה בתכולת הבטא קרוטן – פיגמנט צהוב-כתום ממשפחה מכובדת הנקראת משפחת הקרוטנואידים. משפחה זו הוכיחה במחקרים רבים את יכולתה לתרום להפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ, סרטן ועיוורון.

 

בטא קרוטן משמש בגוף גם כמקור עיקרי לוויטמין A שחיוני לראייה תקינה, לשמירה על תפקוד מערכת החיסון, לגדילה תקינה ולשמירה על בריאות העור. בטטה בגודל ממוצע מספקת את כל ההמלצה היומית לוויטמין A. בנוסף מכילה הבטטה שפע של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין C, ויטמין B6 וסיבים תזונתיים הדרושים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.

 

ברפואה הסינית, הבטטה נחשבת למזון בעל אנרגיה מחממת, כמו שאר הירקות הכתומים. בטטה עוזרת לחיזוק אנרגיית הצ'י בטחול ובקיבה, המשפיעים לטובה על הריאות.


בטטה (צילום: ויז'ואל פוטוס)

 

טיפים

  • אחסון: מומלץ לאחסן את הבטטה במקום קריר, יבש, מוצל ומאוורר. לא בשקית ולא במקרר (עלול לשנות את טעמה ולא לטובה).
  • בישול: מחקרים מראים שלצלייה או קלייה בתנור יש יתרונות על פני בישול במים.
  • ילדים: בזכות מתיקותה הבטטה היא אחד המזונות האהובים על ילדים. לביבות בטטה ישכנעו גם את העקשנים בילדים קטנים וגדולים.
  • תוספת מלאה בריאות: לשטוף היטב את הבטטה, לפרוס לפרוסות עבות, להניח בתבנית, לבזוק מעל שמן זית ולאפות עד שהפרוסות מתרככות. בתאבון!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים