שתף קטע נבחר

 

עיריית ת"א החליטה: סקר יקבע גורל כיכר דיזנגוף

הכיכר בת ה-73 תשוטח וייבנה מתחתיה חניון? תושבים ואנשי עסקים ישתתפו בסקר מיוחד, בו יבחרו מבין 3 חלופות את המועדפת עליהם - כדי להחזיר לכיכר את חשיבותה ההיסטורית

בכיכר אחת עשויה להיקבע הבוקר היסטוריה, בכיכר אחרת הוחלט אתמול כי ישונה מראה ההיסטורי. פחות מ-24 שעות לפני שמיליון בני אדם יתכנסו בכיכר א-תחריר בבירת מצרים וינסו להפיל את שלטון מובארק, החליטה עיריית תל-אביב כי גורל אחת הכיכרות המפורסמות והמרכזיות בבירת העסקים של ישראל ייקבע באמצעות סקר.

 

 

73 שנים וארבעה ימים לאחר שנחנכה ברוב הוד והדר הכיכר על שמה של צינה דיזנגוף, אשת ראש העיר הראשון, קיבלה אמש (יום ב') הנהלת העיר תל-אביב החלטה שתוביל לעיצובו ההיסטורי העתידי. חבריה, בראשותו של ראש העיר רון חולדאי, החליטו פה אחד כי הוויכוח סביב עתיד הכיכר, שהוזנחה בשנים האחרונות, יוכרע באמצעות סקר מיוחד בו ישתתפו תושבים ובעלי עסקים סמוכים.


עלות הפרויקט - עשרות מיליוני שקלים (צילום: לע"מ)

 

לפי ההחלטה, חברת סקרים מקצועית תציע ל-2,300 איש, בהם 300 בעלי העסקים הקרובים ביותר למתחם הכיכר, 400 תושבים מאיזור הכיכר כמדגם מייצג לתושבי השכונה ועוד 1,600 תושבים מרחבי העיר, שלוש חלופות - שיפוץ הכיכר והשארתה במתכונתה הנוכחית, שיפוצה והורדתה למפלס הקרקע, או לחילופין שיפוץ, הורדה למפלס הקרקע ובניית חניון תת קרקעי גדול מתחתיה.

 

בעירייה ציינו כי האופציה השלישית היא הזולה ביותר, מאחר והוצאות הפרויקט, שמוערכות בעשרות מיליוני שקלים, יכוסו על ידי הרווחים שיופקו מהחניון, שיקל גם על מצוקת החניה הגדולה באזור.

 

החלה כשטוחה, המשיכה כמכוערת

בנוסף, בעירייה מתכוונים להציב ברחובות תל-אביב עמדות מידע, בהן תושבים יוכלו להביע את עמדתם לגבי עתיד הכיכר. במקביל, יוכלו תושבי העיר להביע את דעתם (ואף להצביע) גם ברשת, כמעין ייעוץ לנסקרים. גורם בכיר בעירייה התייחס לכך ואמר ל-ynet: "מדובר בצעד מבורך וחדשני מבחינת העירייה. זו רמת שיתוף התושבים הגבוהה ביותר אליה הגיע העירייה אי פעם, וסנונית ראשונה של מדיניות עירונית, הרואה בשיתוף הציבור ערך עליון".


האופציה הזו היא לא אחת מהשלוש. הכיכר ב-34' (צילום: זולטן קלוגר, לע"מ)

 

כיכר דיזנגוף המיתולוגית עברה מספר גלגולים, מאז הוקמה בינואר 1938

על ידי האדריכלית ג'ניה אברבוך. בעשוריה הראשונים היא נחשבה לכיכר המרכזית בתל-אביב, ונערכו בה מספר רב של אירועים ועצרות. בשל עומסי התנועה הכבדים באיזור, הוחלט ב-1978 להגביה את הכיכר אל מעל מפלס הקרקע, וב-1986 הוצב במרכז הכיכר פסלו המפורסם של האמן יעקב אגם, המשלב מזרקה הפולטת מים ואש במקביל.

 

בשנים האחרונות הכיכר התכערה, הוזנחה ובין אגם לעירייה נסוב סכסוך משפטי סביב דרישתו לשפץ את המזרקה. בנוסף, התרבו בציבור הקריאות להחזיר את הכיכר לגובה הקרקע. המחאה כללה הקמת "מטה מאבק" של תושבי העיר, שאף פתחו קבוצה בפייסבוק, הקוראת לחולדאי להחזיר את הכיכר לקרקע - מבלי לבנות חניון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
פסלו של יעקב אגם בכיכר
צילום: עומר הכהן
כיכר דיזנגוף ב-1938
צילום: לע"מ
מומלצים