שתף קטע נבחר

בקרוב: אזהרות בריאות על צג המכשיר הסלולרי

האם בקרוב יזהיר אותנו הטלפון הנייד כשהקליטה נחלשת והקרינה גוברת? בדיון בכנסת בוועדת הפנים ואיכות הסביבה הוחלט לקדם חקיקה בנושא, שתכלול גם סימון עוצמת הקרינה הנפלטת על המכשיר עצמו

הכנסת תקדם חקיקה לסימון עוצמת הקרינה הנפלטת על גבי הטלפון הנייד וכן אזהרה כאשר הקליטה יורדת ומומלץ לא לדבר, כך אמר היום ח"כ דב חנין בישיבת ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת שעסק בנושא ההשלכות הבריאותיות של השימוש בטלפון הנייד.

 

 

פרופ' סיגל סדצקי, מנהלת היחידה לאפידימיולוגיה של סרטן וקרינה במכון גרטנר, הציגה נתונים השוואתיים ממדינות אחרות מהם עולה כי בשוויץ, צרפת ואנגליה חל איסור כולל על שימוש בנייד בזמן נהיגה, בשל ההשפעה על מהירות התגובה של הנהג וסכנה לתאונות. עוד הציגה נתונים לפיהם ב-21 מדינות בארצות הברית נאסר על נהגים צעירים להשתמש בנייד. ברוסיה נאסר לחלוטין שימוש בנייד מתחת לגיל 18 ומדינות נוספות, הגבילו את השימוש בקרב הגילאים הצעירים. 

 

"יש חשש מדאיג שטלפונים סלולריים מזיקים לבריאות", אמרה פרופ' סדצקי בדיון בכנסת, "יש לנקוט זהירות גם אם יחסי הסיבה והתוצאה טרם הוכחו מדעית".

 

עוד ציינה כי לדעתה "במקרה של טלפונים סלולריים עלות הפעלת עיקרון הזהירות המונעת מזערית ולכן אני לא ראה סיבה לא לנקוט בעיקרון הזהירות המונעת. כל טיעון אחר לא תקף".

 

היא הציגה נתונים לפיהם בשנת 2007 היו בישראל 245 אלף בני 12 עד 15 שהיו בעלי טלפון נייד וציינה כי אוכלוסיית הילדים רגישה במיוחד לפתח סרטן וכי יש צורך בהנחיות מיוחדות לאוכלוסיה זו.

 

פרופ' סדצקי היא החוקר הישראלית במחקר הגדול ביותר שנערך עד כה על השלכות השימוש בטלפון הנייד, מחקר ה-INTERPHONE בו נמצא כי בקרב המשתמשים ה"כבדים", נרשם סיכון של 34% לפתח סרטן בבלוטות הרוק, בצד שבו נהגו להחזיק את הטלפון הנייד.

 

עוד הציגה נתוני סקירה של כמה מחקרים שהראו כי בשימוש של שנים אחדות אין עודף תחלואה בסרטן ואפילו מסתמן "אפקט מגן" כלשהו של הטלפון הנייד. עם זאת, לאחר 10 שנות שימוש, גדל פי 1.3 הסיכון לפתח גידולים בעצב השמע ופי 1.1 לפתח גידולים שפירים בקרומי המוח (מנינגיומה). כאשר בדקו אנשים שדיווחו על גידול שהתפתח בצד שבו החזיקו את הנייד נמצא סיכון גבוה כמעט פי שניים ( 1.9) לפתח גידול מוחי ממאיר בשם גליומה, סיכון של פי 1.6 לפתח גידול בעצב השמע וסיכון של פי 1.3 לפתח מנינגיומה(גידול מוחי שפיר).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האזהרה תהיה על המצג
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים