שתף קטע נבחר

איש מחשבים אתיופי מחפש מעסיק עיוור צבעים

למדתי 4 שנים הנדסת מכונות באתיופיה, עליתי לארץ, הוכשרתי כאיש QA והצטיינתי בלימודים. השכלתי, האנגלית המעולה שבפי ורמת העברית הגבוהה לא סייעו לי להשיג עבודה. המעסיקים פשוט לא רוצים "להמר" על שילוב אתיופי בעסק

השכלה אינה חזות הכל - כשמתייחסים בעיקר לצבע. אני בן 25, נולדתי בגונדר שבאתיופיה ועליתי לישראל עם משפחתי לפני 3 שנים. זו הייתה הגשמת חלום מבחינתנו.  מהנחיתה בשדה התעופה בן גוריון, עברנו למרכז הקליטה במבשרת ציון וכעת אנו מתגוררים במעלה אדומים. שם החל המסע שלי להשתלבות בחברה הישראלית. הוא לא קל.

 

 

את 4 שנות לימודי בהנדסת מכונות ב-Mekele University הספקתי להשלים זמן קצר לפני שאבי הפתיע אותנו וסיפר שקיבלנו את האישור לעלות לארץ ישראל - למעט את פרוייקט הגמר. במשך שנים הוא נלחם בבירוקרטיה ובשלטונות וסוף סוף זכה להגשים את חלומו ולהעלות את כולנו לארץ ישראל - אז נאלצנו לעזוב בחופזה.

 

איזו הפתעה - אני אתיופי

עליתי לארץ כאשר אני משאיר מאחורי חיי תרבות וחברה שלמים. מאז עלייתי אני מתמודד עם אתגרים רבים, ביניהם לימוד שפה מחדש (עברית-ישראלית במקום תנ"כית), תרבות וכללים חדשים ושונים מאלו שהכרתי בעבר. העלייה גם סייעה לי לגלות דברים חדשים על עצמי. למשל, בארץ גיליתי להפתעתי שאני אתיופי (זה לא שאני לא מסתכל במראה...) הבנתי שלצבע, למבטא ולמנטליות השונה יש משמעות. ואיפה בעיקר יש לו משמעות? בראיונות עבודה.

 

לא גדלתי להורים "היי-טקיסטים". בבית שלי לא שיחקנו ב"פלייסטיישן", או הלכנו לחוגים במתנ"ס; ובכל זאת למדתי לתואר בהנדסה, בארץ למדתי בתוכנית קדם אקדמאית במכללת הדסה - מתמטיקה ומחשבים - וסיימתי בהצטיינות. כמו כן, הצטרפתי ללימודים ב"טק-קריירה", מרכז הכשרה טכנולוגית ליוצאי אתיופיה בישראל. הוכשרתי כאיש QA (בודק תוכנה) וקיבלתי כלים שנועדו לסייע לי להתמודד עם חיפוש העבודה בישראל. אציין שהעובדה שאני דובר אנגלית ברמת שפת אם סייעה לי מאוד.

 

מאז עברו עלי תשעה חודשים של חיפוש עבודה. מדי פעם הצלחתי להתקבל לראיונות, ולעתים נדירות התקדמתי בשלבים - אהתשובה בסוף הייתה שלילית. בחלק מממקומות העבודה דרשו ניסיון, ובחלקם פחדו שלא אעמוד בסטנדרטים המקובלים - זאת למרות שעמדתי בהם בהצלחה גם במוסדות הלימודים בארץ. 

 

לא רוצים "הימור מסוכן"

בסופו של יום, מההתנסחות ומההתנהלות מולי הבנתי ששיקול מרכזי בהחלטה הסופית של המעסיקים הייתה חששם מחוסר השתלבות במקום העבודה. הם ראו בי הימור מסוכן כיוון שהם לא רצו להתעסק במשהו שלהערכתם, הלא מבוססת, ידרוש מהם מאמצים "להטמעת אתיופי" בסביבת העבודה.

 

החודש חגגתי את יום הולדתי ה-25. כאשר נשאלתי מה אני מאחל לעצמי, עניתי: שבשנה הבאה אחגוג עם חבריי למקום העבודה. אולי תוכלו לסייע לי בכך.  

 

אני מעוניין להשתלב במקום עבודה כאיש QA או בכל עבודה הדורשת רקע רב בהנדסה - בו אוכל למצות את הניסיון, הכישורים, יכולת הלמידה והקליטה הגבוהים שלי. אם צריך - אעבור מקום מגורים. אני מחפש מקום בו גישה חיובית, ראייה אופטימית, הצבת חזון וחתירה להשגת המטרות. אשמח אם מקום זה יאפשר לי, בעתיד, להשלים את תואר המהנדס. אז אם אתה מעסיק המכיר בערך הגיוון התעסוקתי ומחפש עובדים כמוני - אני כאן, ממתין להזדמנות, חותר להשגתה ומאמין שהיא קרובה מאד. אנא פנה אלי בדוא"ל

 

 

הקשר בין טמסגן אנדשאו ו-ynet קריירה נוצר בסיוע טק-קריירה , מרכז הכשרה טכנולוגי ליוצאי אתיופיה בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים