שתף קטע נבחר

צילום: AFP

כיפת ברזל תוצב בעוטף עזה ביום ראשון

בעקבות ההסלמה בגבול רצועת עזה, הוחלט להציב כבר ביום ראשון את המערכת ליירוט רקטות באזור עוטף עזה. בהזדמנות זו יערך ניסוי בו תיבחן יכולתה לפעול בתיאום עם מערכות ההתרעה

כיפת ברזל נכנסת סוף סוף לפעולה: בעקבות ההסלמה בגבול רצועת עזה, בצה"ל מתכוונים להפעיל כבר ביום ראשון את המערכת ליירוט רקטות קצרות טווח באזור עוטף עזה. בהזדמנות זו יערך ניסוי, בו תיבדק יכולתה של המערכת לפעול בתיאום ושילוב עם מערכות ההתרעה. ייתכן שמועד ההצבה יידחה ביום או ביומיים. מדובר בשתי סוללות של המערכת.

 

הסלמה בדרום - הכותרות האחרונות ב-ynet:

עדכונים שוטפים גם בפייסבוק של ynet

 

מערכת "כיפת ברזל" אמורה ליירט רקטות קצרות טווח בעלות ראש נפץ קטן יחסית, המשוגרות לעברנו מטווחים של 4.5-70 קילומטרים. היא גם אמורה בתנאים מסוימים להיות יעילה נגד פצצות מרגמה.


כיפת ברזל. יעילה בתנאים מסויימים גם נגד פצמ"רים

 

במצב הקיים יכולה מערכת זו להגן על שטח מוגדר מראש שגודלו 10X10 קילומטרים מפני

רקטות ופצמ"רים שיאיימו להתפוצץ בתוך יישובים או מתקנים חיוניים. המערכת יודעת לחשב את מסלול הרקטות והפצמ"רים, ונמנעת מליירט כאלה שעומדים לנחות בשטחים פתוחים. עם זאת, היא אינה מסוגלת ליירט עצמים הנורים מטווח של פחות מ-4.5 ק"מ.

 

בחודש שעבר קבע צוות של חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בראשות שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ, כי יש להציב את שתי הסוללות הראשונות של "כיפת ברזל" בדרום הארץ באופן מיידי.

 

הוועדה, בה היו חברים גם חברי הכנסת עותניאל שנלר ומשה (מוץ) מטלון, קבעה גם כי בחמש השנים הקרובות צריך צה"ל להצטייד ב-13 סוללות, שעלותן כ-9 מיליארד שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיפת ברזל
באדיבות משרד הביטחון
מומלצים