שתף קטע נבחר

כנס באוניברסיטת בן-גוריון: לאנשי שמאל בלבד

שורת ארגוני שמאל הוזמנו לכנס בנושא זכויות אדם, הימין לא ישתתף. יו"ר ועדת החינוך בכנסת: "מדובר בכנס ארגוני שמאל קיצוני, בחסות האוניברסיטה ועל חשבון משלם המסים". המארגן: הזמנו מבקרי ארגוני זכויות אדם לכנס והם סרבו לבוא

כנס חד-צדדי באוניברסיטת בן-גוריון - בגלל המארגנים או בגלל אנשי הימין? המחלקה לממשל ופוליטיקה באוניברסיטה שבנגב שוב מעוררת סערה, הפעם על רקע כנס בנושא זכויות אדם, הצפוי להתקיים בשבוע הבא. לכנס הוזמנו נציגים מהארגונים "בצלם", "הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל", "עדאללה", "שוברים שתיקה", "רופאים לזכויות אדם", "הגדה השמאלית", "שתיל" ו"אמנסטי אינטרנשיונל". נציגי ארגוני ימין לא הוזמנו. 

 

 

הקו הפוליטי העולה מהתוכנייה של הכנס עורר זעם רב בקרב הסטודנטים באוניברסיטה. אחד הסטודנטים אמר: "התחושה היא שכאילו ראשי החוג עושים דווקא, כדי לצייר

 את האוניברסיטה כשמאלנית ומנותקת מהמצאות הפוליטית הישראלית. הנושא של הכנס הוא בהחלט חשוב ונוגע בסוגיות רגישות לחברה, אך לא ייתכן שלא הצליחו למצוא אפילו לא נציג אחד של הימין".

 

יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, ח"כ אלכס מילר אמר כי מדובר בכנס חד-צדדי. "מדובר בכנס ארגוני שמאל קיצוני, בחסות האוניברסיטה ועל חשבון משלם המסים, המנותק מכל רצון לתת במה לשיח פוליטי פלורליסטי ורב גוני. העדות לכך היא בהיעדר של ארגונים ועמותות ציוניות".

 

הוא אמר כי בכוונתו לפנות בדחיפות לנשיאת האוניברסיטה. "מדיניות זו, המתבטאת בדרכים נוספות, מנוגדת להחלטת ועדת החינוך והמועצה להשכלה גבוהה - למנוע פוליטיזציה של האקדמיה בישראל".

 

במכתב לנשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' רבקה כרמי, הדגיש רונן שובל יו"ר תנועת "אם תרצו", כי בחודש דצמבר האחרון התכנסה המועצה להשכלה גבוהה והחליטה כי יש למנוע כל ניסיון לפוליטיזציה של האקדמיה. "נראה כי המסר הפשוט של המל"ג איננו מחלחל לאוניברסיטה, שכן הכנס נושא אופי פוליטי, חד צדדי אנטי-ציוני מובהק, תוך השתקה מוחלטת ורמיסה של עמדות, תפיסות עולם, וגישות מחקריות שונות", הוא כתב. "רשימת משתתפי כנס זה, במימון משלם המסים הישראלי, מעידה באופן חד וברור כי הנכם ממשיכים להתעלם מהחלטת המל"ג, מייצרים משטרת מחשבות, ומדירים קולות ציוניים מהאוניברסיטה. אין אקדמיה חופשית ללא פלורליזם של עמדות".

 

ראש החוג לממשל ופוליטיקה, ד"ר דני פילק, אמר כי לא מדובר במסגרת

 אקדמית המחייבת איזון, אלא בכנס שבסופו של דבר מהווה מסגרת להחלפת רעיונות, דעות וניתוחים שפתוחה לכל מי שרוצה.

 

ד"ר פילק אמר עוד, כי מארגני הכנס פנו לשורה של אנשי תקשורת ופוליטיקאים, שהגישה שלהם ביקורתית כלפי ארגוני זכויות האדם, אך חלקם סירבו להגיע ואחרים לא השיבו לפניות חוזרות ונישנות. "ייתכן שאלו המודאגים מכך שאין נציגות לימין, צריכים להפנות את הביקורת שלהם לנבחרי הציבור שלא היו מוכנים להגיע. כמו כן, אם תהיה קבוצה של סטודנטים במחלקה שתהיה מעוניינת לארגן כנס באוריינטציה שונה, אז האוניברסיטה בהחלט תספק לצורך כך את התמיכה הלוגיסטית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוניברסיטת בן-גוריון. ומי לא בא?
צילום: הרצל יוסף
צילום: גיל יוחנן
ח"כ מילר. למנוע פוליטיזציה של האקדמיה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים