שתף קטע נבחר

מאפינס חמים ומפתים, פינוק לאורחים

כשמתחשק לאפות ולהגיש מייד, איילת מכינה מאפינס חמימים ומפתים, בכלום עבודה (אין צורך להפעיל את המיקסר) שמגישים נוטפי שוקולד. מסוג הדברים הקטנים שכיף לאפות ולחלוק עם חברים, במיוחד על הבוקר

אלו מאפינס ממתקיים, שאני שומרת לימים שבהם מתחשק לי לאפות משהו ולהגיש אותו מיד, חמים ונוטף שוקולד. למשל לחלוק אותם, טריים, על הבוקר, עם האנשים הטובים שאני עובדת איתם, רגע לפני שמתחילים לצלם.

 

זה לא שהם לא נשמרים מעולה גם אחרי כמה שעות, ואפילו ימים, מהאפייה (הם כן. הקוקוס שומר על הלחות ועל הטריות שלהם). אבל משהו בעובדה שהם קלים כל כך להכנה – צריך רק לערבב את המרכיבים בשתי קערות, ולאחד לאחת. 

 

אין צורך אפילו לא צריך להפעיל את המיקסר – ומוכנים מהר, הופך את הציפייה לאפשרית. זה משהו מסוג באתי – אפיתי – זללתי בלי הכרה, ומחר סלט.

 

טיפ אפייה שכדאי לזכור:

להוציא את המרכיבים מהמקרר חצי שעה לפני האפייה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר, ובעיקר לטמפרטורה אחידה, לפני שמתחילים את האפייה. לא תאמינו איזו השפעה יש לאקט הקטן הזה על הצלחת מאפינס ועוגות בחושות בכלל.  


 

12 מאפינס בתבנית שקעים גדולים

(או 18 בתבנית שקעים קטנים)

 

המרכיבים:

3 ביצים

1/2 1 כוסות (300 מ"ל) חלב

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (100 גרם) חמאה, מומסת

1/2 2 כוסות (350 מ"ל) קמח תופח

1/2 כפית מלח

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

1/2 1 חבילות (150 גרם) שוקולד מריר, חתוך או שבור לקוביות ולחצאי קוביות

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית או מרפדים אותם במנג'טים ומשמנים אותם.

 

2. שמים בקערה את הביצים, החלב, החמאה המומסת והווניל וטורפים במזלג או במטרפה ידנית עד שמתקבל קרם במרקם אחיד.

 

3. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והקוקוס. מוסיפים את קרם הביצים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את שברי השוקולד ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שהם מתערבבים בעיסה באופן אחיד.

 

4. יוצקים את העיסה לשקעים, כך שתגיע עד לשלושה-רבעים מגובהם. אופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים וקיסם הננעץ לתוכם יוצא לח כשעליו פירורים.

 

5. מוציאים, מצננים כמה דקות - הכי כיף להגיש את המאפינס כאשר הם עדיין חמימים, והשוקולד בתוכם עדיים נמס קצת ורך. אפשר לשמור את המאפינס בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפינס ממתקיים. משוקולד וקוקוס
הכותבת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים