יום הנכסה בעיתוני העולם: "הלחץ על ישראל יגבר"
בעיתונות העולמית הפנו אצבע מאשימה לעבר משטרו של בשאר אסד בטענה כי הוא מעוניין להסיט את תשומת הלב מההפגנות נגדו בתוך סוריה. ב"ניו יורק טיימס" נכתב כי כישלון המשא ומתן המדיני מספק "הצדקה" לצעירים המפגינים
- הלחץ על ישראל יגבר? דעתכם בפייסבוק של ynet
"החלטתה של סוריה לאפשר את המחאה משקפת כנראה אסטרטגיה מחושבת להסיט את תשומת הלב מההתקוממות נגד הממשלה שלה", נכתב ב"ניו יורק טיימס", שטען כי המשטר בדמשק נתן הסכמה שבשתיקה להפגנה.
כישלון המשא ומתן המדיני מספק "הצדקה" למפגינים (צילום: AFP)
לעומת זה, ב"גרדיאן" הבריטי נכתב כי "ההפגנות האחרונות נועדו למשוך תשומת לב למצוקתם של הפליטים הפלסטינים שברחו או גורשו מבתיהם במלחמת העצמאות של ישראל ב-1948".
"תגבר התמיכה באו"ם במדינה פלסטינית"
מנגד, מתח העיתון האמריקני הנחשב ביקורת על ירי צה"ל על המפגינים הלא חמושים וטען כי "בזמן שתהליך השלום מתוח ממילא, התגובה הזו צפויה להגביר את הלחץ הבינלאומי על ישראל כדי ליצור תנאים לחידוש המגעים עם הפלסטינים". עוד נטען ב"ניו יורק טיימס" כי התגובה הישראלית רק תחזק את התמיכה באו"ם לקראת בקשת הפלסטינים להכרה במדינתם בספטמבר הקרוב.
מקור השראה למפגינים. חסן חג'אזי, הסורי שהגיע לת"א (צילום: בן קלמר)
הגיעו באוטובוסים: רוצים להיות כמו חסן חג'אזי
בעיתון נטען כי המפגינים הצעירים רואים בכישלון המשא ומתן המדיני "הצדקה" לחדש את המאבק הבלתי מזוין, אולם נכתב כי "לא ברור אם מחאת הגבול תהפוך לטקטיקה של האינתיפאדה החדשה".בעיתונים צויין כי זו "ההתנגשות השנייה בתוך פחות מחודש" בגבול ישראל סוריה, הנחשב לשקט ב-37 השנים האחרונות.
בהפגנה שבה השתתפו מאות בני אדם נהרגו לפחות 20 מפגינים,
לטענת השלטונות הסורים. ב"טלגרף" הבריטי דווח כי "המפגינים אמרו שהם רוצים ללכת בעקבותיו של חסן חג'אזי, שהצליח להגיע לביתו לשעבר בעיר החוף הישראלית יפו" במהומות יום הנכבה.
באתר האינטרנט של רשת CNN הדגישו כי המפגינים "הגיעו בלפחות שמונה אוטובוסים לפני שהחלה ההפגנה. לאחר מכן הם ירדו מהגבעה המכונה בפי המקומיים 'גבעת הצעקות' לעבר סוללות העפר שבנו הכוחות הישראליים בחודש שעבר".