שתף קטע נבחר

כלה נעלה: השמלה פאסה והעיקר הנעליים

רוב הכלות משקיעות את מיטב המחשבה והממון לטובת השמלה המיועדת לערב המיוחד, אבל ישנן אלה שבוחרות שמלה כלאחר יד ואת מלוא תשומת הלב מקדישות בסגידה ללא פחות מאשר: הנעליים

להשקיע אלפי שקלים בשמלה? הכי עונה שעברה! הכלות של קיץ 2011 מעדיפות לחפש את השמלה באיביי, שוק הפשפשים או סתם חנות יד שנייה ולהשקיע את הכסף במה שחשוב באמת – זוג נעליים. למה? כי בהן באמת תשתמשי אחרי החתונה. אז לפחות שיהיו של מעצבים.


איה רוזיאק: רק זוג מיו מיו שוות ביותר מעלה חיוך כזה (צילום: פייר מיקל כהן) 

 

השמות הגדולים באיביי

שהר לוינשטיין (26, תל אביב) ידעה שהחתונה שלה, בניגוד לחתונות של כל השאר כמובן, תהיה הכי מיוחדת. כשותפה ומנהלת הקריאיטיב בסוכנות Hooligans היא כבר דאגה לעצב הזמנה דיגיטלית לחתונה ופינתה זמן להתעסק במה שחשוב באמת - מה ללבוש. את שמלת הכלה שלה מצאה לאחר התמכרות קלה לאיביי: "אני מודעת להיצע האופנתי המטורף שיש שם ומאידך נחרדת מתעשיית שמלות הכלה חסרת הפרופורציות של דיזנגוף" היא מספרת, "מעולם לא הצלחתי להבין איך אפשר להוציא עשרת אלפים שקל על שכירת שמלה לערב אחד, כשבמחיר נמוך יותר אפשר להשיג שמלה של אלכסנדר מקווין זצ"ל – עוד מהקולקציות בהן לא היה זצ"ל – או של ורה וואנג, ושהיא תישאר שלך".


שהר לוינשטיין: ידעתי שזה יגמר בדיור (צילום: אילן סבירסקי)

 

אחרי כמה לילות טרופים מול המסך היא איתרה שמלה בגוון שנהב שעלתה (כולל המשלוח מקליפורניה) 800 שקל. "והיא קצרה יותר מחמאות במהלך החתונה ממה שאני הצלחתי לסחוט בכל ימי חיי" היא מסכמת "ואז הגיע הזמן לחפש את הנעלים". את הזוג המושלם היא מצאה בחנות של כריסטיאן דיור בשדרה החמישית בניו יורק. תג המחיר: 590 דולר. גיהוץ האשראי: מיידי.


הזוג הנבחר ומי בכלל זכר את השמלה: פיפטואו ניוד של כריסטיאן דיור (צילום: אילן סבירסקי)

 

לא הרגשת מוזר לשלם פי שלוש על הנעליים לעומת שמלת החתונה שלך?

"קניתי שמלה זולה והיא הגיעה והתגלתה כמושלמת – אבל נעליים מאוד קשה למצוא. אני חושבת שהמילה 'מאוד' לא מתחילה להסביר את הגיהנום המצלק שבלקנות נעליים לחתונה, במדינה שמעריצה את האסתטיקה העדינה שבסנדלי פלטפורמה לבנים עם השפעות של טנק מרכבה.

 

רציתי משהו מאוד ספציפי – פיפ טואו בצבע ניוד שדומות למיס דיור היפהפיות שהתאהבתי בהן באינטרנט, ולא מצאתי כאן. כשטסנו להתחתן אזרחית בניו יורק, ידעתי שאמצא שם את הזוג שלי. הסתובבנו ימים ארוכים במותגים לא יקרים כמו סטיב מאדן, קנת קול ומייקל קורס וכלום. מה שהיה יפה לא היה נוח ומה שהיה נוח, נראה זוועה. ככל שהתקרב מועד הטיסה הבנתי שזה ייגמר בדיור.

 

מקס, בן זוגי הזכיר לי שהשמלה שלי עלתה בערך 6000 שקל פחות מהמקובל, אז אפשר להשקיע קצת בנעליים איכותיות ויפות, שבסופו של דבר ישמשו אותי גם אחר כך. עם כל האהבה לשמלה היפה, קשה לי להאמין שיזדמן לי ללבוש אותה שוב. אבל נעליים כאלה – ברור שאפשר לנעול אותן שוב. ושוב. ושוב".

 

השתמשת בתירוץ של 'אני מתחתנת' כדי להרשות לעצמך נעלי מעצבים?

" אין ספק שכשאת קונה נעליים של דיור במחיר מלא לחתונה, כולם מאוד יתלהבו ויפרגנו לך – אבל לו היית קונה בדיוק את אותן נעליים באותו מחיר סתם ככה כי קיבלת בונוס, לא מעט גבות היו מתרוממות יחד עם צקצוקי "מישהי פה מרוויחה יותר מדי" בפולנית. בחתונה כולם יותר סלחניים כלפייך, וזה כולל את עצמך. מבחינתי קניתי פריט קלאסי, יפהפה ואיכותי מאוד שישמש אותי עוד הרבה – זה בסדר לעתים רחוקות להשקיע".

 

מעצבת בגדי הכלה הילה גאון מסכימה שהכלות שמות יותר דגש על נעליים, אם כי לא על חשבון השמלה. "מי שיש לה טעם משובח, תקנה נעלי מעצבים ומי שקונה שמלה קצרה תקפיד יותר על הנעליים, אבל עדיין השמלה חשובה יותר".

 

את רואה בנות מגיעות למדוד את השמלה עם נעלי מעצבים?

"בטח, כל הזמן. קשה למצוא בארץ נעליים יפות, רוב הסוגים שמוכרים פה הם לא אופנתיות, לא יפות או עם פלטפורמה שלא מחמיאה לאף אחת. לאחרונה התחלנו להביא נעליים של המותג הסופר מעודכן של פורנרינה ויש גם בנות שבאות עם נעליים של ויואן ווסטווד ואפילו מקווין".

 

אחת הבנות הללו היא איה רוזיאק (28 מעצבת פנים מתל אביב) שבחתונתה נעלה זוג בצבע פודרה כשהחותמת מיו-מיו טבועה בסוליה. "את השמלה הנהדרת שלי קניתי בסכום סביר בחנות של מעצבת אמריקאית שמעצבת לכל הסלבריטאיות ואת הנעליים קניתי בניו יורק, הן עלו 650 דולר.


אפשר למצוא נעליים לוהטות שיצעדו אתך הרבה אחרי החופה. פורנרינה לרשת סטורי (צילום: פרנצ'סקו מוסאטי)

 

למה בעצם?

"אני אוהבת נעליים באופן כללי ויש לי אוסף מכובד בארון - אז בטח לחתונה שלי. חיפשתי נעלי עקב שיהיו נוחות ואלה התאימו בול. בנעלי מעצבים האימום יותר מדויק, התחושה על הרגל יותר נוחה וכל תפר במקום. הן גם נורא יפות. כמובן שהיה גם את השיקול של "הן ימשיכו איתי הלאה". לצידן מדדתי נעליים זוהרות של ג'ימי צ'ו שפינטזתי עליהן רבות ובחנות לא יכולתי ללכת איתן וגם ידעתי שלא ממש יהיה לי אומץ לנעול אותן אחרי החתונה, כך שמבחינתי זו השקעה. בחרתי בזוג פרקטי יותר, אבל כזה שאני אנעל עוד הרבה פעמים".

 

"שוק נעלי הכלה עבר שינוי קיצוני בשנים האחרונות" מסבירה הסטייליסטית מיכל כהן "ככל שעלתה ההשקעה בשמלה ככה גם עלה הסכום שאנחנו מוציאות על אביזרים נילווים כמו נעליים ואקססוריז. היום כלה לא קונה רק שמלה אלא מראה שלם והיא מחפשת מה שיבדל אותה מכלות אחרות וגם יתאים לטעם האישי שלה ביומיום".

 

במה זה בא לידי ביטוי?

"שילוב של הרבה אביזרים ונעליים לא שגרתיות או יקרות מאוד. הקרם, הלבן והשמנת תמיד יהיו איתנו, אבל עכשיו גם נעלי זהב, כסף ואפילו אדום, צהוב, מנומר או עם הדפסים נחשבים לגיטימים לשמלת כלה. אני רואה הרבה לקוחות שאוהבות נעליים ומחליטות שזו הדרך לבטא את עצמן גם בחתונה. הרי רוב שמלות הכלה דומות זו לזו, אז למה לא להפציץ עם נעליים מיוחדות שתמיד רצית?".

 

 

 


 

עוד כתבות בלאשה

לא רוצים לישון - אופנה בלילה לבן תל אביב

אפרסק בלחייך: איפור כלות עדין לקיץ

סיכום שבוע אופנת גברים בפריז

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 30/06/2011 10:03

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצאה אוצר באינטרנט, זוג מיו מיו מרהיבות
צילום: פייר מישל כהן
משקיעות בזוג נעליים יותר ממה שעולה השמלה
צילום: פייר מישל כהן
להלן המיו מיו המרהיבות
צילום: פייר מישל כהן
חרשה את ניו יורק ועצרה בדיור
הזוג המלכותי של שהר לוינשטיין
לערב החתונה ולהרבה לילות בהמשך. פורנרינה לרשת סטורי
צילום: פרנצ'סקו מוסאטי
לאשה בפייסבוק
מומלצים