שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

הכינותי מראש: כל מה שצריך לדעת לפני חופשה

החלטתם שאתם יוצאים לחופשה. יופי! עכשיו מתחילות ההכנות: איך טסים בזול? מה צריך שיהיה איתכם? ומה כדאי להכין כבר בארץ - כל הטיפים שאתם צריכים לדעת לפני שעולים למטוס

גם אם מעולם לא טסתם לחו"ל ואתם עומדים בפני הפעם הראשונה, או אם כבר טסתם 20 פעם - הנה מספר טיפים שתמיד טוב לזכור ולהכין בטרם יציאתכם לחופשה הבאה שלכם.

 

 

>> הכל אני יכול: אטרקציות, טיולים ובילויים בחופש הגדול

 

מסמכים בבקשה!

מותר להעתיק

דאגו להדפיס את כל הניירת העוסקת בחופשה שלכם, החל מכרטיס טיסה, עותק של הדרכון (להשאיר גם בבית עותק אחד), דרך שובר הזמנת חדר במלון וכלה באישור הזמנה של רכב שכור. אתם אף פעם לא יכולים לסמוך שיהיה חיבור אינטרנט זמין ביעד שאליו אתם נוסעים.

 

כסף, כסף, כסף

קופה קטנה

דאגו לא להחזיק את כל המזמונים שלכם, שיקים, המחאות נוסעים וכרטיסי אשראי באותו תיק. אם אותו תיק או מזוודה ייאבדו - אתם תאבדו את הראש ותישארו חסרי אונים. מומלץ גם להשאיר סכום כסף מסוים בכספת בחדר במלון.

 

עמלות או לא להיות

בדקו את חיוב העמלה של הבנק שבו אתם מנהלים חשבון. משיכת מזומן מכספומט או מכשיר ATM בחו"ל עלולה להיות הוצאה מיותרת שתצטבר לסכום כסף לא קטן. ייתכן ויהיה כדאי לפתוח חשבון בינלאומי שיכלול משיכת מזומן ללא עמלה כזו או אחרת. כמו כן, דעו מראש את שער המרת המטבע של המדינה אליה אתם נוסעים.

 

הכינותי מראש

דאגו שיהיה לכם סכום מסוים של המטבע המקומי של יעד הנסיעה, כבר עם הגעתכם. המרת כסף בשדה התעופה היא לרוב יקרה ולא משתלמת. אם בכל זאת נאלצתם להמיר כסף בשדה, סרקו מעט את דלפקי החלפת הכסף, כיוון שדלפק הראשון שבטח תפגשו, יהיה זה שבו גם תשלמו את העמלה הגבוהה ביותר.


יקר יותר להחליף כסף בחו"ל. דוכן "צ'יינג'" בתאילנד (צילום: אלי סניור)

 

לישון על זה

מלון

ערכו בדיקה לגבי מלונות והוסטלים מבעוד מועד, והזמינו חדר כבר בארץ. מאוד לא נעים להגיע ליעד ולהתחיל לחפש מקום לישון במחיר סביר, כשאתם סוחבים מזוודות או תרמיל גדול על הגב, במיוחד אחרי טיסה ארוכה וקשה.

 

אוהבים לגלוש?

אם אתם באמת רוצים לחסוך בהוצאות הלינה, תוכלו לעשות "גלישת ספות" (מאנגלית: Couchsurfing). למי שטרם מכיר את המושג, הכוונה היא להתארח אצל אנשים בביתם וללא תשלום, תמורת אירוח הדדי של תיירים אחרים בעתיד. יותר ממציאת מקום לשים בו את הראש, כוונת המשורר ב"גלישת ספות" היא חילופי תרבויות והכרת אנשים מעמים שונים. באתר אינטרנט ייעודי לכך, ניתן למצוא מארחים בכל העולם וגם להציע את עצמכם כמארחים, שזוכים לדירוג וניקוד מהאורחים, וממליצים עליכם לטוב או לרע. זה הזמן להציג את הפנים של ישראל היפה!

 

טסים ונהנים

טוסו לא בעונה

נסו לנסוע בזמנים שבהם פחות נהוג לנפוש. למשל, בחורף או אחרי החגים. במקומות מסוימים בעולם (אוסטרליה, תאילנד) מזג האוויר הפוך לזה שנמצא בישראל, וכך תקבלו חופשה קיצית בתקופת החורף ועוד במחיר מוזל.

 

טיסות פנים

אל תזמינו טיסות פנים ביעד שלכם בזמן שאתם מזמינים טיסה בינלאומית. הזמנת כרטיס טיסה בסמוך לתאריך טיסתכם בתוך מדינת היעד מוזילה את מחירו לעין שיעור. למשל, טיסה מניו יורק לקטמנדו נחשבת יקרה מאוד, בעוד טיסה מניו יורק לבנגקוק ושהייה של לילה בעיר ולאחריה המשך לקטמנדו בחברה אסייתית מקומית - היא אופציה זולה בהרבה.


רוצים לזכות במחירי טיסה נמוכים? אל תטוסו בעונה (צילום: יואב גלזנר)

 

מודיעין, שלום

אספו מודיעין

רוצים לקבל טיפים טובים ולהכיר קצת יותר את יד שאתם נמצאים בו? פיתחו שיחה קלה עם הברמן בבר המקומי - לרוב הם משועממים, מכירים מצוין את העיר וישלחו אתכם למקומות שתיירים פחות מכירים. 

 

אוטוסטרדת המידע

או מה שנקא "לתת וגם לקבל". חלקו במידע או בטיפים שיש לכם עם מטיילים אחרים. באותה מידה גם תקבלו טיפים לחופשה והמלצות לגבי אתרים מעניינים, מאילו להימנע ושאר מידע שעשוי לחסוך לכם כסף וטרחה. גם לינה בהוסטל עם חדר משותף, מאשר בחדר יחיד במלון, תחשוף אתכם ליותר אנשים ומידע רלוונטי למטיילים.

 

שלא תאכלו אותה

לחטוף משהו

הצטיידו בחטיפים ושאר מדכאי רעב למשך היום. חטיף טוב יכול להאריך את הזמן עד שתמצאו מקום הגון ולפי טעמכם לארוחה. חבל להיות עצבני בחיפוש מסעדה או דוכן אוכל במקום שכוח-אל, ואילו חטיף יכול להיות פיתרון זמני מצוין עד שתמצאו אחד.

 

התייר מטייל על קיבתו

אם אתם מתכננים שהייה ארוכה, קנו אוכל ושתייה (בעיקר חריפה אם אתם נוהגים לשתות) בסופרמרקטים גדולים, במקום להוציא את כל כספכם על מסעדות וברים.

 

אוכל מקומי

איכלו ברחוב וטעמו את האוכל המקומי. זו הדרך לחדור אל התרבות המקומית שבה אוכלים המקומיים ולהבין אותה טוב יותר. כמו כן, האוכל ברחוב זול יותר מאשר במסעדות ושאר מקומות תעשייתיים.


נסו את האוכל המקומי. נקניקיה גרמנית מסורתית (צילום: Gettyimages)

 

פירצה קוראת לגנב

שימו עין

דאגו שכל ציודכם איתכם או שמישהו משגיח עליו, בזמן הפסקה בנסיעה באוטובוס או בתחנות מעבר כאלו ואחרות. תמיד חושו את הסביבה שלכם, אם אתם מרגישים שמשהו אינו כשורה, שימו לב שבעתיים לציוד שלכם ולאנשים שסביבכם.

 

צניעות חפצים

את תנפנפו בצלמות חדשות, לפטופים, תכשיטים בומבסטיים מזהב או ארנק טפוח שעלולים להזמין גנבים ושאר מציקים שינסו לכייס אתכם, או חס וחלילה לשדוד אתכם.

 

העיקר הבריאות

מים=חיים

שתו הרבה מים לפני הטיסה - כך תימנעו טוב יותר מיעפת (מג'ט-לג). שתו לפחות 3 ליטרים ואל תתנו לעצמכם להיות צמאים בטיסה, שידועה כמצב שבו מתייבשים יותר. כמו כן, תמיד הסתובבו עם בקבוק מים בקרבתכם. אין לדעת מתי תזדקקו למים ולא יהיה לכם היכן לרכוש, או חס וחלילה לטיפול בפציעה, התעלפות וכדומה. ביעדים פחות נקיים וסטריליים הצטיידו בכדורי כלור המחטאים מים לשתייה.

 

עזרה ראשונה (ושלא נדע)

עשו לכם כבר בבית ערכת רפואה ועזרה ראשונה קטנה, שתכיל את התרופות הקבועות שלכם (אם יש), עזרי חבישה כמו פולידין, פדי גזה, אגדים. אל תשכחו גם כדורים לכאבי ראש, מחזור וכאבים כלליים, פלסטרים, ליפ-גלוס לשפתיים ועוד.

 

תהיו מחוסנים

דאגו להתחסן בחיסונים המתאימים (צהבת, למשל) כשאתם טסים ליעדים מועדים לפורענות מחלות, יתושים, נהרות מזוהמים, מים לא במצב ראוי לשתייה, מגע עם אוכלוסייה שאינה בקו הבריאות וכדומה. כמו כן, הצטיידו בכדורי מלריה - במקומות רבים דורשים מתיירים שחולים במחלה הקשה סכומים גבוהים עבור כדורים אלו.


אל תשכחו להתחסן לפי יעד הטיסה (צילום: Indexopen)

 

ועוד כמה טיפים כלליים...

נושא טעון ביותר

בכל רגע שבו יש בסביבתכם חשמל, טענו את המכשירים האלקטרוניים שלכם: לפ-טופ, סלולר, אייפוד, מצלמה ועוד. בררו טרם הטיסה באיזה זרם חשמל משתמשים ביעד הטיסה והביאו איתכם את המתאם המתאים.

 

מי פנוי ב...?

בדקו את נוהל הזמנת המונית עם מקומיים. תמיד התווכחו על המחיר אם אינו קבוע וגם אם "עבדו" עליכם פעם, לא נורא - זהו שיעור ראשון ולאחר מכן כבר תבינו טוב יותר את התנהלות הנסיעה במוניות ביעד.

 

מביא לי ת'צעיף!

הביאו איתכם צעיף רחב (שָׁל) או "לונגי" לטיול. לעולם לא תדעו מתי תצטרכו להשתמש בהם: לכיסוי בזמן שקר, בעת נסיעה באוטובוס או טיסה, כשתמצאו מצעים לא נקיים באכסניה שכוחת-אל, לכיסוי ראש או גוף במקומות קדושים, כמצע על החול בחוף הים, כמגבת וכדומה.

 

מדברים שתי השפות

נסו ללמוד מעט את שפת המקום שבו תהיו. קחו איתכם שיחון או לימדו בעזרת שיחונים אלקטרוניים ברשת. כדאי מאוד לדעת לפחות כמה מילים וביטויים שיעזרו לכם להסתדר במקומות שבהם לא דוברים אנגלית, למשל: "כמה זה?" "איך מגיעים?" "מתי יוצא אוטובוס?" וכדומה.

 

קשר משפחתי

צרו קשר מפעם לפעם עם משפחתכם וחברים, והודיעו להם היכן אתם נמצאים ומה היעד הבא שלכם, במיוחד כשאתם מטיילים לבדכם. תמיד טוב שיש מישהו שיודע מה הצעד הבא שלכם, לכל צרה שלא תהיה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל תשכחו להשאיר עותק של הדרכון בארץ
צילום: חיים צח
מומלצים