שתף קטע נבחר

סמסונג כרומבוק: מחשב ללא בשורה

אתרי טכנולוגיה גדולים העלו סקירות עומק על מחשבי ChromeBook של סמסונג – הנטבוקים הראשונים שמריצים את מערכת ההפעלה המהפכנית של גוגל. אם תשאלו אותם, המהפכה עוד תתעכב קצת

<< מציירים ונלחמים: עד טיפת הדיו האחרונה

 

מערכת ההפעלה כרום OS היא התקדמות טכנולוגית ותפיסתית. כולה מבוססת רשת, מה שמאפשר בניית מחשבים ניידים זולים, חסכוניים ופשוטים יותר. כשנחשפה רשמית בדצמבר 2010 נראה כאילו מהפיכת הענן מחכה ממש מעבר לפינה ושגוגל עומדת לכבוש בסערה את קטגוריית הנטבוקים.

 

אתרי טכנולוגיה בעולם בדקו השבוע את מחשב ה-ChromeBook הסדרתי הראשון, מבית סמסונג וגילו שלמרות הפוטנציאל העצום של מערכת ההפעלה החדשה - לא הוא יהיה זה שיביא אותה להמונים.

 

נעים להכיר: סמסונג כרומבוק 5

הכרומבוק של סמסונג, שנקרא סדרה 5, הוא אחד מתוך שניים שיגיעו בקרוב לשוק. זהו נטבוק בעל מסך 12.1 אינץ' ברזולוציה של 1,200 על 800 פיקסל. הוא מונע במעבד Atom N570 כפול ליבה במהירות של 1.66 גיגהרץ. זה מעבד חדש יחסית שיכול להניע בצורה מכובדת גם נטבוק מבוסס חלונות 7. למחשב יש שני גיגה זיכרון, וכונן קשיח של 16 גיגה. הוא דק למדי (שני סנטימטר) ושוקל 1.4 קילוגרם. יש לו זוג שקעי USB, חריץ לכרטיסי זיכרון ושקע לחיבור תצוגה חיצונית.

 


התמונות באדיבות Engadget

 

הטוב: ראש בענן, רגליים יציבות

לפי Engadget, הציג הכרומבוק ביצועים לא רעים. ראשית, המחשב מופעל ברגע שפותחים את המסך ומערכת ההפעלה עולה בצורה כמעט מיידית. אין בשוק אף נטבוק שמציג מהירות אתחול כזו.

 

 

שנית, כרום OS התגלתה כיציבה מאוד. הסוקרים פתחו עשרות לשוניות (לרבות מסמכי גוגל דוקס וקלדר) בדפדפן והמחשב אפילו לא השתעל. רק אחרי שניסו בכוח והעלו את אותו סרטון יוטיוב בכמה לשוניות בו זמנית (כשברקע פתוחים יישומים נוספים) חלה ירידה מורגשת במהירות הפעולה.

 

כשלבסוף הצליחו הסוקרים להפיל את כרום OS, נראתה הקריסה ככה:


 

"He's Dead, Jim!" יבשר לכם המסך הכחול. מתכנתי גוגל עשו פה יופי של מחווה גם ל"מסע בין כוכבים" וגם למיקרוסופט. סוקרי Engadget גם ציינו לטובה את המסך של ה-5. סמסונג בחרה עבור הכרומבוק שלה מסך 12.1 אינץ' בעל בהירות גבוהה מאוד - 300 ניט. התוצאה: מחשב שאפשר לעבוד איתו גם בשמש ובכל תאורה – יתרון שאין היום כמעט לאף נטבוק. זמן הסוללה שלו ארוך מאוד ומגיע לשמונה וחצי שעות, כפי שמבטיחה סמסונג.

 

הרע: לא חזק מספיק, עכבר שמזייף

ב-Gizmodo סבורים שביצועי המחשב אמנם סבירים בהפעלה סטנדרטית, אבל מאכזבים כשמדובר ביישומי מולטימדיה. לפי בדיקת הסוקרים באתר, על אף יציבות המערכת, למחשב פשוט אין מספיק שרירים כדי להפעיל בצורה חלקה וידאו HD או משחקי תלת ממד ברשת. המחשב מתחיל להשתעל גם כשמגיעים לאתרים עתירי פלאש.

 

חוויית השימוש תרגיש מאוד מוכרת לכל מי שנגע אי פעם בדפדפן כרום. לפי PCWorld, שימוש בכרום OS נראה ומרגיש כמו גלישה בדפדפן הפופולרי, בתוספת נגן מדיה מובנה ומערכת ניהול קבצים מקוונת. גם הנגן וגם מנהל הקבצים אינם נוחים לשימוש, לפי סוקרי האתר. בנוסף, תפריטי העזרה שבמערכת ההפעלה לא מגלים לכם קיצורי דרך שיכולים לעשות חיים קלים למשתמשי כרום OS. למשל, שלחיצה על Ctrl-M תפתח את מנהל הקבצים. בנוסף, הדפסה מתאפשרת רק דרך שירות גוגל Cloud Print. אם אין לכם מדפסת שמחוברת לשירות, לא תוכלו להדפיס.

 


 

המחשב מתבסס על חנות הכרום, שהרבה מאוד מהאפליקציות בה הן סתם לינקים לאתרי אינטרנט ולא יישומים ייעודיים שנותנים ערך מוסף כלשהו. נקודה שציינו כמעט כל האתרים שסקרו את המחשב הוא משטח העכבר של הסמסונג 5. הוא אמנם מאוד גדול ורחב, אך לעיתים מזהה המשטח קליק ימני בתור קליק שמאלי ולהיפך. לפי ניתוח של Engadget, כנראה שהסיבה היא שמערך חיישני המגע פרוס על רצועה צרה מדי, תופעה נפוצה למדי במשטחי עכבר חסרי מקשים.

  

בשורה התחתונה, סמסונג 5 הוא נטבוק איכותי מאוד אבל יתרונותיו לא מצדיקים את המחיר שלו. רוב הסוקרים הביעו אכזבה מיכולותיו.

 

שווה את הכסף? כרגע, לא

הגירסה הבסיסית של הסמסונג 5, שמבוססת על WiFi בלבד, עולה 425 דולר. היות והמכשיר זקוק לחיבור רשת כדי לעבוד בצורה רציפה, מחשב כזה יהיה מאוד מוגבל. פה בישראל יש שלל נקודות WiFi פתוחות בכל עיר, מה שאולי יצריך דילוג בין רשת לרשת אבל יאפשר עבודה. נוסעים לחו"ל? קחו איתכם נייד אחר; ברוב מדינות אירופה ובארצות הברית לא תמצאו רשתות פתוחות כמעט בכלל – ומחירי החיבור לרשתות בתשלום יפתיעו אתכם (בעיקר במלונות באירופה).

 

גירסת ה-3G עולה 500 דולר, מחיר בו תוכלו לקנות לפטופ דק וקל בסיסי שיהיה חזק בהרבה, עם זמן סוללה דומה ועם מערכת הפעלה שאתם מכירים. אלטרנטיבה אחרת במחיר הזה היא נטבוק חזק (נטבוק ממוצע עולה כ-300 דולר). למה הכרומבוק כל כך יקר? מצד אחד העניין תמוה; מערכת הפעלה עננית מצריכה פחות כוח עיבוד וזיכרון, מה שמאפשר ליצרנית להשתמש ברכיבים חלשים ופשוטים שעולים לה פחות.

 


 

מצד אפשר להבין את סמסונג: מדובר במערכת הפעלה חדשה, פלטפורמה ניידת חדשה וחוויית שימוש חדשה. יתכן שהמשתמשים יתאהבו בכרומבוק, יתכן שהוא יוכרז כפלופ מצער. החברות צריכות להבטיח לעצמן מסגרת רווח מינימלית. למחשבי כרומבוק יש פוטנציאל עצום, אבל כדי להגשים אותו צצטרך גוגל לשייף כמה פינות בכרום OS והיצרניות - להציג מחשבים זולים יותר.

 

בשבועות הקרובים צפויים להגיע מחשבי הכרומבוק לחנויות בארצות הברית. כנראה שהבאז סביב כרום OS יוביל לנתוני מכירות ראשוניים טובים, אבל תו המחיר של המחשבים הוא פשוט גבוה מדי כדי להגיע לקהל אליו מיועדים מחשבי כרום OS – משתמשים שצריכים לפטופ בסיסי ולא רוצים להשקיע הרבה כסף במחשב נייד.

 

נרשמים למכון כושר ברשת? תתכוננו להזיע >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסנונית הראשונה עפה קצת לאט
צילום: באדיבות Engadget
מומלצים