שתף קטע נבחר

צילום: שאול גולן

מחרימי הקוטג': "ח"כים תופסים טרמפ על הציבור"

מובילי המחאה נגד התייקרות הגבינה נערכים להחרפת הצעדים, ובינתיים מגיבים לקול הצעקה שקם בכנסת: "כדאי שח"כים יתעוררו לפני המאבק הבא, ולא יפתחו דפים בפייסבוק". על המבצעים אמרו: "שהמחירים האלו יישארו עד סוף 2012"

הקוטג' עלה לכותרות, אבל מובילי החרם מסרבים לנוח: "אנחנו שמים לב שמנסים להילחם בנו, ודנים כרגע בהחמרת המאבק", אמר אחר-הצהריים (יום ה') ל-ynet מנהיג החרם, איציק אלרוב. "בכוונתנו להודיע בקרוב לציבור הגדול והיקר שהתגייס למשימה, מה הצעדים שננקוט על מנת לנצח".

 

בימים האחרונים התפשטה המחאה על התייקרות הגבינה עם הגרגירים וכבשה גם את הכנסת. שר הפנים, אלי ישי, קרא ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח פלילית בנוגע לתיאום מחירי מוצרי החלב, ח"כים פתחו קבוצות פייסבוק הקוראות להחרמת מוצרים נוספים, ורשתות השיווק הגיבו בהורדת מחירים משמעותית. אולם את אלרוב וחבריו זה לא מרשים.

 

מאבק הקוטג' - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

"אנחנו בהחלט מזהים פה תופעה של מחוקקים שתופסים כאן טרמפ על המחאה הציבורית", ציין יוזם החרם, והדגיש כי אמנם מטרתם היא גם להביא להתעוררות בכנסת, "אך חבל שחברי הכנסת נגררים אחרי המחאה והציבור, ולא הציבור הוא שנהנה מצעדים חלוציים של הכנסת.


קוטג' מוגש לנתניהו במליאה. "שיהיו פופוליסטים" (צילום: עמית שאבי)

 

"כדאי שחברי כנסת מסוימים יתעוררו לפני המאבק הבא, ולא יפתחו דפים בפייסבוק אחרי שהמחאה התעוררה", הוסיף אלרוב. "בכל מקרה, זהו מאבק ציבורי ולא מאבק של הכנסת בלבד, וההצלחה תהיה של הציבור בלבד, לא שלי ולא של אף בודד, הציבור הוא שיזכה בניצחון".

 

לצד זאת, ההתגייסות הציבורית הנרחבת, במסגרתה כבר יותר מ-68,000 איש הצטרפו לקבוצת המחאה שהקים אלרוב בפייסבוק, מוכיחה לדבריו, "שמדובר לא רק במלחמה על הקוטג', אלא על האפשרות לחיות להיות כאן. זו מלחמה שחוצה מגזרים, דתיים, חילוניים, ערבים ויהודים. קשה לכולנו".

 

"רוצים לראות פעולות"

גם יעקב לבי, שנמנה אף הוא עם מנהיגי המאבק, לא התרשם מהצעקה שקמה בכנסת. "לא אכפת לי שיהיו פופוליסטים אם זה משרת את המטרה. הם מוזמנים לעזור, אבל חובת ההוכחה עליהם", אמר האב ל-3 מבית שמש. "עד כה הציון שלהם הוא נכשל. לבוא ולהגיד 'עכשיו אני עושה', זה מגוחך. אנחנו רוצים לראות פעילות ולא רק דיונים, החלטות ומעשים ולא רק דיבורים. רוצים תוצאות כאן ועכשיו".


המבצע ברשת רמי לוי. "רוצים לבוא לסופר ולשלם פחות" (צילום: גיל יוחנן) 

 

לבי הדגיש עוד כי אמנם המאבק נתפס כמחאה מול יצרנים ורשויות שיווק, אך לא לחינם מוציא הציבור "קיטור כלפי הממשל". לדבריו, "מי שעשק ומי שהעלים עין, אלו רשויות המדינה. מי שגונב ומי שמרשה לגנוב, שניהם עושקים ושניהם צריכים לשאת בעונש, או במקרה שלנו, בתיקון. אנחנו לא צריכים לתת להם עצות, הם אנשים יצירתיים, הם אנשי מקצוע. אנחנו רוצים לבוא עם הכסף לסופר ולשלם פחות".

 

התגובה הראשונית של רוב רשתות השיווק הייתה הכרזה על מבצעים נרחבים, שהביאו בתחילה דווקא לגידול במכירות הקוטג', אולם עתה נדמה כי המחאה מתחילה לחלחל: ברשת מגה דיווחו על ירידה של 20% במכירות שלושת מותגי הקוטג' של תנובה, טרה ושטראוס, לאחר שנמנעו מהורדת מחירים.

 

"רשתות המזון עושות הנחות ליומיים-שלושה ומבקשות לנתב את המחאה לרווחתן, כאשר הצעדים הללו ממומנים על-ידי גורמים כלכלים אינטרסנטיים", הלין אלרוב. "אנחנו רוצים שכולם יתחייבו שהמחירים האלו יישארו כפי שהם לאחר ההנחות, לפחות עד סוף 2012".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חבל שחברי הכנסת נגררים אחרי המחאה"
צילום: גיל יוחנן
איציק אלרוב. "מנסים להילחם בנו"
מומלצים