שתף קטע נבחר

האם מותר להחמיא לעובדת על לבושה?

מופע חדש ממחיש לעובדים בצורה מרגשת ודרמטית את נושא הרמיזות המיניות במקום העבודה. אז האם מותר להגיד "בלונדינית שווה"?

"תפתחי כפתור", "רוטט לך", "בלונדינית שווה". אם הביטויים האלו מוכרים לכם ממקום העבודה, דעו כי אתם נמצאים בסביבה מטרידה. רבים מאיתנו נחשפים לרמיזות מיניות מידי יום, אך מתי נחצה הגבול? ואם הוא נחצה, מה עושים ולמי פונים? מופע חדש המוצג בפני מנהלים ועובדים, דן בנושא ופותח אותו לדיון.

 

  

החוק למניעת הטרדה מינית שנחקק בשנת 1998, דורש מארגונים לפעול ליצירת סביבה ארגונית בטוחה ונקייה מהטרדות. החוק קובע, בין היתר, כי באחריות הארגון להעביר את לשון החוק לעובדיו, למנות אחראי על הטיפול בהטרדות מיניות במקום העבודה ולטפל בכל אירוע הטרדה. יחד עם זאת, רבים מהמנהלים ומהעובדים מתקשים לעיתים להבין מה מותר ומה אסור להם לעשות ומהי האחריות המוטלת עליהם.

 

המחזאית מיכל אקרמן שמעה כי ארגונים רבים בוחרים להעביר הדרכות בנושא מניעת הטרדה מינית והחליטה להרים מופע בנושא. המופע ממחיש לעובדים בצורה מרגשת ודרמטית את הסיטואציות השונות ויש לו ערך מוסף מוכח במניעת מקרים אלו.

 

"המופע "גבול" משלב קטעים מההצגה "לכודים" שנולד מתוך הצורך למנוע מקרים של הטרדות מיניות", אומרת אקרמן. "המופע מציג את הבעיה ודן בסוגיה מול קהל שמגיע מחברות וארגונים. אני יודעת שכל חברה מחוייבת לקיים הדרכה לעובדים. במסגרת החובה שלהם הם יכולים לעשות הרבה דברים. יש שמעבירים הרצאה משעממת, או שמעבירים את החוק לחתימה. היה חשוב לי להביא את זה דווקא לבמה, כדי להביא את זה לתודעה".

 

לאחר הצפייה בהצגה מתקיים דיון שמטרתו לענות על כל השאלות הצצות במהלכה, ובעיקר להראות שיש מה לעשות.  ליאור גל-כהן, יוזמת ומקנת תרבות למניעת אלימות מינית, מסכמת את הדיון עם נקודה למחשבה "אם יש לך התלבטות האם מה שאתה עושה/מציע/מחמיא זאת הטרדה מינית, תחשוב האם תשמח שאחותך, הבת שלך, אשתך או אמא שלך יקבלו את ההערות האלו. אם לא טוב לך עם זה, זה אל תעשה את זה!".  

 

משתתפים: דן תורן, נטלי עטיה, הדס מורנו. כתיבה: מיכל אקרמן. בימוי: יונתן צ'רצ'י.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל חברה מחוייבת לקיים הדרכה לעובדים
צילום: אבי חי
דן תורן
צילום: אבי חי
מומלצים