שתף קטע נבחר
 

קיימים מעל 10 סוגי אפליה: מה מצבכם?

נציבת שיוויון הזמנויות בעבודה בתמ"ת, ציונה קניג יאיר התארחה בקהילת כסף וקריירה. מעל עשרה סוגי אפליה קיימים בישראל - על רגע מגזר, דת, הריון, עמדות פוליטיות ועוד. האם אתם מופלים? כיצד פועלים אם כן?

נציבת שיוויון הזמנויות בעבודה בתמ"ת, ציונה קניג יאיר התארחה היום (ה') בקהילת כסף וקריירה . מעל עשרה סוגי אפליה קיימים בישראל - על רגע מגזר, דת, הריון, עמדות פוליטיות ועוד. האם אתם מופלים? כיצד פועלים אם כן?

 

אספנו את השאלות המעניינות ביותר ששאלתם את ציונה קניג יאיר.

 

  •  רציתי בבקשה לברר מה התקופה המדוייקת שמותר למעסיק לפטר לאחר מילואים. פוטרתי שבוע לאחר המילואים (ונאמר בפירוש שזה בגלל המילואים) רציתי לדעת מה הזכויות שלי ומה הדרך לדרוש אותם.

 

איסור בחוק קובע שאין לפטר בזמן המילואים ואין לפטר בתקופה של 30 יום בתום שירות המילואים אלא באישור של ועדת התעסוקה של משרד הבטחון. יש לך 2 דרכים מקבילות לפעול:

1. פנייה לוועדת התעסוקה שבסמכותה לקבוע פיצוי בגובה של עד 3 משכורות

2. לתבוע בבית הדין לעבודה על פיטורין שלא כדין ואפליה על רקע שירות מילואים

 

  •  חברת השמה פרסמה מודעה דרושים באינטרנט, היא צירפה טלפון לבירורים, התקשרתי לטלפון ונשאלתי לגיל שלי. העבודה היא בתחום מכירות ומתאימה לי, הרכזת השיבה לי כי אני מבוגר מדי למשרה זו,השאלה שלי היא, האם חברת ההשמה עברה על החוק או שהיא שלוחה של חברה בלבד, במלים אחרות האם אני יכול וצריך לתבוע אותה או את החברה שמבקשת להעסיק עובד צעיר דרכה? אין לי הוכחות שהחברה הנ"ל עברה את העבירה אבל היא כנראה מבקשת מחברת ההשמה לעשות סינון של גיל.

 

האחריות לעניין (שלא להפלות על רקע גיל) היא על המעסיק וגם על חברת ההשמה! גם אם המעסיק דרש את התנאי הזה, במידה שזה איננו מתחייב מאופיו ומהותו של התפקיד, זה בניגוד לחוק וגם חברת ההשמה נושאת באחריות. חובת ההוכחה על חברת ההשמה להוכיח שלא הפלו אותך על רקע גיל מהרגע ששאלו את השאלה.

 

  •  עבדתי במרפאת שיניים במשך שלוש שנים, כאשר שעות עבודתי היו בין 8:30-9:00 ל 18:30-20:00.  

לאחר לידת ביתי השנייה וסיום חופשת הלידה של אשתי, הבנתי כי לא אוכל להעדר מהבית שעות כה רבות, ובעקבות כך התפטרתי ועברתי לעבודה עם שעות עבודה סטנדרטיות (עד 17:00).

 

על פי הידוע לי, התפטרות הנחשבת לפיטורין בעקבות לידת ילד, תיחשב גם אם ההתפטרות אינה מוחלטת (לא לעבוד כלל), אלא גם על מנת לשהות ולעזור עם הילד במשך שעות נוספות. המעסיק סירב לשלם את הפיצויים, ומאז עברו כשלוש שנים. מיותר לציין כי סיבה זו נכתבה במפורש במכתב ההתפטרות. מה מגיע לי? מה עלי לעשות?

 

חוק פיצויי פיטורין קובע כי התפטרות לצורך טיפול בילד מזכה אותך בפיצויי פיטורין אם התפטרת עד 9 חודשים מיום שילדת.

 

במקרה שהתפטרת ועברת לתפקיד אחר, נראה לנו שאת אכן זכאית לפיצויים הפיטורין. אם מדובר רק בשינוי בהיקף המשרה, קיים ספק לגבי זכאותך לפיצויי פיטורין.  בהתאם למועד הפיטורין, צריך לחשב האם תקופת ההתיישנות עברה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציונה קניג יאיר
צילום: חיה פרי
מומלצים