שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

יום 6 למחאת האוהלים: "נקלוט אתכם בקיבוצים"

מובילי מאבק הדיור מקווים להתפשטות המחאה, וארגונים רבים מצטרפים. הסטודנטים: "בועה תל אביבית - מיתוס שנופץ". הם שוקלים החרפה: חסימת כבישים וגם כניסות לבתי עשירים

מאהל מחאה, סלון אירוח, כיתת הרצאות. יום שישי למחאת האוהלים בשדרות רוטשילד בתל אביב, ואוכלוסיית "העיר" הולכת וגדלה, תוך תקווה של מובילי המאבק כי מחאתם תתפשט לכל רחבי הארץ. במקביל, מגיעים נציגי ארגונים רבים, פעילים חברתיים ופוליטיקאים לבקר את מובילי המאבק ולהביע תמיכתם. הבוקר (יום ג'), כערך מוסף, ניתן היה להשתתף באזור גם בדיונים אקדמיים ערים ובהרצאות על תולדות המאבקים החברתיים.

 

מחאת האוהלים - עדכונים אחרונים ב-ynet:

  • המאהל בבאר-שבע: "לא שיק, דרישות לשוק הוגן"

     

    עד כה, נספרו למעלה מ-150 אוהלים בשדרה המרכזית בתל אביב. אל "סלון המהפכה" הגיעו נציגי ארגונים רבים, שביקשו להביע הזדהות עם מטרות המאבק. גם עו"ד אורה בלום, מרצה בנושא דיור, ופרופסור גיא מונדלק, מרצה בכיר בנושא מחאות חברתיות - שניהם מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב - הגיעו כדי להסביר ולדון בדרכים למיקוד המאבק.


    שדרת האוהלים בתל אביב (צילום: עופר עמרם)

     

    "מצוקת הדיור בישראל היא אמיתית ואנו - כמי שפרוסים לאורכה ורוחבה של הארץ - החלטנו להגיע ולתת כתף", אמר ל-ynet אבשלום וילן, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, שהביא עמו ארגזים רבים של פירות וירקות.

     

    זאב שור, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, הגיע אף הוא לשדרה ואמר כי "באנו לתמוך כי אנו כואבים את כאב הצעירים ומקווים כי כל היושבים בירושלים יצאו מן המשרדים ויבואו לשטח, למציאת הפתרונות". לדברי שור, אלה "לא נמצאים בגוש דן, אלא בפריפריה. התנועה מוכנה להירתם ולקלוט אלפי צעירים בקיבוצים, בנגב ובגליל".

     

    באזור האוהלים הוקמה גם תערוכה המציגה את הבעיות החברתיות בישראל. לדברי אורי מתוקי, דובר תנועת "דרור ישראל" שיזמה את הפעילות, "‫‫מצוקת הדיור היא תולדה של מדיניות ממשלות ישראל. קיצוץ מסיבי במשרד השיכון, עצירה כמעט מוחלטת של בנייה ציבורית וניסיון להפריט את הקרקע הוביל לכך ששוק הנדל"ן נשלט על ידי ספקולציות".

     

    צילום: בילי פרנקל

     

    במקביל, התכנסה התאחדות הסטודנטים הארצית לדיון בדרכים להחרפת המאבק. בין היתר, נשקלת חסימת עורקי תנועה ראשיים, פשיטה על שכונות יוקרה וחסימת כניסה לבתים של עשירי הארץ. "פעילויות המחאה יתעצמו בימים הקרובים וכוחם של הסטודנטים במאבק יעלה", אמר יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, איציק שמולי.

     

    אמש נכשלו ניסיונות להרים מחאה דומה בהרצליה, בכפר סבא וברמת גן. למאהל שהוקם באזור קניון אילון הגיעו רק צעירים בודדים, והוא ננטש בסביבות חצות. בשדרות, לעומת זאת, הקימה קבוצה קטנה של תושבים וסטודנטים



     

    ממכללת ספיר מאהל מחאה בן שמונה אוהלים, ובהם מתאכסנים כרגע כ-20 איש.

     

    "אני עוברת עכשיו לדירה שבשנה שעברה שילמו עליה 2,200 שקל והשנה בעל הבית רצה 3,100", סיפרה ל-ynet שני ורון, סטודנטית מבאר שבע. "זו עליה פסיכית ואת הדברים האלה כולנו חווינו. יש עשרות אלפי סטודנטים שחווים את זה".

     

    דורון קאופמן, סטודנט נוסף, אמר כי "לא יכול להיות ששכר הדירה יעלה בלי פרופורציה ואין שום מדיניות של הממשלה".

     

    לדברי אורי קידר, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, התפשטות המאבק לערים נוספות ברחבי הארץ "מוכיחה שלא מדובר רק בבועה תל אביבית, זה מיתוס שנופץ. אני מקווה שנתקדם במחאה במלוא הכוח לקראת פתרון אמיתי למצוקת הדיור".


  •  

    בהכנת הידיעה השתתפו בועז פיילר, תומר ולמר ואילנה קוריאל
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עוד יצירתיות במחאה
    צילום: דודו אזולאי
    פעילים בתל אביב. הרצאות ושיעורים
    צילום: עופר עמרם
    מחאת אוהלים בשדרות. "מיתוס שנופץ"
    צילום: צפריר אביוב
    הפגנה בכפר סבא. "כוחם של הסטודנטים יעלה"
    צילום: עידו ארז
    מומלצים