שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

ביקורת בליכוד: "18 שרים שידונו במחאה - תמוה"

בכירים בליכוד מתחו ביקורת על ההחלטה למנות יותר ממחצית השרים לבחון את המלצות הצוות שידון עם המוחים: "אף אחד לא מבין איך השתנתה ההחלטה לצרף 5-6 שרים תוך יממה". ביקורת גם על הדד-ליין: "סדר היום ישתנה עד סוף ספטמבר"

לא פחות מ-18 שרי הקבינט החברתי-כלכלי ידונו בהמלצות הצוות המיוחד שאמור לדון עם המוחים - והביקורת על גודל הקבוצה לא איחרה לבוא: בכירים בליכוד אמרו אחר הצהריים (יום א') כי לא ברור להם כיצד גדל מספר השרים שיעסקו במחאת האוהלים.

 

מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet

 

אותם בכירים אמרו: "אתמול עוד היו אמורים להיות חמישה-שישה שרים בוועדה. ההחלטה תמוהה ולא ברורה, וספק אם תסייע לעבודת הוועדה". הם הוסיפו: "אף אחד לא מבין איך השתנתה ההחלטה תוך יממה".

 

שרים בליכוד הסבירו כי נתניהו החליט להגדיל את מספר השרים כדי לנטרל את האנטגוניזם כלפי שטייניץ ועל מנת למנוע מריבות פנימיות בין השרים שהפעילו לחצים כבדים כדי להיות חלק מהוועדה.

 

"אני סקפטי מאוד אם בלוח הזמנים שנקבע ניתן להשיג משהו", אמר אחד השרים, "מי שרוצה לקבל החלטה לגבי הורדת המיסים העקיפים יכול לעשות זאת תוך ימים אחדים. אין צורך להמתין עד סוף ספטמבר. לוח הזמנים הנוכחי כולל את ההתרחשויות המדיניות הצפויות וישנו את סדר היום. נתניהו יודע זאת היטב".

 

סער: אסור לאכזב את הצעירים 

בכירים בליכוד אמרו כי לנוכח המצב, לא מן הנמנע כי יהיו שינויים בתקציב המדינה. בשבוע הבא תתקיים ישיבה של ועדת הכספים עם ראש הממשלה. חברי כנסת כבר מגבשים הצעה לשינויים בתקציב של השנה הבאה. "צריך לעשות שינויים חברתיים בתקציב", הם אמרו.

 

שר החינוך גדעון סער, אחד השרים שידונו בהמלצות הוועדה שמינה נתניהו, קרא הערב ל"תיקון חברתי-כלכלי" לנוכח המחאה. בטקס פתיחת מרכז "חינוך לפסגות" בלוד הדגיש סער כי "זוהי שעת אמת ואסור לאכזב את הדור הצעיר בישראל. אסור שהצעירים יאבדו אמון בעתיד המדינה ובעתידם במדינה". הוא הוסיף כי "לא ייתכן שבמדינה יהודית יהיו הפערים הגדולים בעולם".

 

ההודעה על הקמת הוועדה לא התקבלה בברכה על-ידי ראשי מחאת האוהלים. "האופטימיות של אתמול התחלפה הבוקר בפסימיות כי הממשלה לא מבינה את הרגע המשמעותי בו אנו נמצאים, רגע שבו ניתן להחזיר את אמון הציבור במערכת הפוליטית". אמרו ראשי המחאה.

 

יו"ר אגודת הסטודנטים, איציק שמולי, אמר בכינוס של ראשי המחאה: "גדודי הסטודנטים לא יכבשו את הכנסת ופעילים חברתיים לא ינגחו את הממשלה אותה אנו מכבדים, אבל אני חושש מאוד מגודלו של הצוות דבר שיכול להקשות מאוד על היכולת שלנו להגיע לדברים אופרטיביים. אנו רוצים לדעת את לוחות הזמנים, מתווה ההידברות, וסמכויות השולחן העגול. האם ההבטחות יעוגנו בחקיקה או ייכתבו על הקרח? לא נרצה להגיע למצב ממנו נצא קירחים מכאן ומכאן".


מפגינים בתל אביב. "ערבות מעל הכל" (צילום: AFP)

 

על רקע המחאה הגוברת, העריך היום יו"ר הכנסת ראובן ריבלין כי הבחירות

יוקדמו. "אני לא חושב שנגיע לנובמבר 2013 (בלי בחירות חדשות), משום שהפוליטיקה לפעמים כל-כך מחייבת ליצור משברים על מנת שאנשים יוכלו ללכת לבחירות עם המטען שאותו הם נושאים", הסביר.

 

לעומתו, שר החוץ אביגדור ליברמן מסרב להתרגש מהמחאה ומ-300 אלף המפגינים שיצאו אתמול לרחובות ברחבי הארץ. לדבריו, בתי הקפה והפאבים בתל אביב מלאים עד אפס מקום בלקוחות - "ולא יושבים שם טייקונים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. 18 שרים בוועדה
צילום: אלי מנדלבאום
פרופ' מנואל טרכטנברג
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים