שתף קטע נבחר

לראשונה: הרופאים הסכימו להליך גישור מול האוצר

בדיון בבג"ץ, הבהירה ההסתדרות הרפואית כי הגישור יהיה תחום לארבעה נושאים, יימשך שבוע בלבד ויתקיים במקביל לעיצומים. ביניש אמרה: "למה הדבר היחיד שאתם מתמקדים בו במשא ומתן הוא האם ראש הממשלה יהיה צד בגישור או לא?"

ההסתדרות הרפואית הסכימה היום (ב') לראשונה להליך של גישור מול משרד האוצר, תחת שורת תנאים. בדיון שהתקיים בבג"ץ הבהירו הרופאים כי הם דורשים שהגישור יהיה תחום לארבעה נושאים (עלות ההסכם, משך ההסכם, אורך הפריסה והדיווח על נוכחות) ויימשך שבוע בלבד. כמו כן, הם מתעקשים להמשיך בעיצומים תוך כדי.

 

שביתת הרופאים - העדכונים האחרונים ב-ynet

 

עוד בערוץ החדשות:

 

נציגי האוצר ביקשו לצאת להפסקה כדי לדון בתנאים שהציגו הרופאים ולהחליט אם לקבל אותם. במהלך ההפסקה קיימו מגעים עם הרופאים בניסיון להגיע להסכמה על מתווה הגישור ועל זהות המגשר.

 


הדיון בבית המשפט העליון (צילום: נועם מושקוביץ)

 

לפני כן, נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש מתחה ביקורת על הרופאים: "רצון טוב מתקבל טוב יותר ללא עיצומים. קודם גם ראינו שהחמרתם את העיצומים. למגשר לא יכולים להגיד שכל רגע ייתכנו השבתה נוספת של בתי החולים".

 

ביניש גם הסבירה לרפואים את הבעייתיות הכרוכה בהתערבותו של ראש הממשלה במשבר במערכת הרפואה. "למה הדבר היחיד שאתם מתמקדים בו במשא ומתן הוא האם ראש הממשלה יהיה צד בגישור או לא?", שאלה.

 

בתחילת הדיון התייחסה עו"ד אורנה לין, המייצגת את ההסתדרות הרפואית, למשא ומתן עם האוצר: "עמדתנו שבית המשפט צריך לתת לצדדים זמן למצות את המשא ומתן".

 

בדיון בשבוע שעבר, שופטי בג"ץ נתנו לנציגי הרופאים ומשרד האוצר שבוע נוסף לנסות להגיע להסכם שיביא להפסקת העיצומים במערכת הבריאות.

 

לאוניד אידלמן במהלך הדיון בבג"ץ (צילום: נועם מושקוביץ ) (צילום: נועם מושקוביץ )
לאוניד אידלמן במהלך הדיון בבג"ץ(צילום: נועם מושקוביץ )

 

"שני הצדדים ביקשו כמה ימים נוספים, ושניהם דיווחו על התקדמות מסוימת", אמרה ביניש, "אנחנו מקווים שההסתדרות הרפואית תימנע משביתה כדי להביא למשא ומתן פרודוקטיבי". היא מתחה ביקורת על הרופאים, ואמרה לנציגתם, עו"ד אורנה לין: "זה לא מעורר אמון שהדרך היחידה היא הוקוס פוקוס וריצה לראש הממשלה. זה לא משא ומתן".

 

בדיון הראשון בבג"ץ, ביום שלישי לפני כשבועיים, דחתה ביניש את ההכרעה בעתירה. מאז הספיק ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להתערב במשא ומתן, ונוצרה פריצת דרך שקירבה את הצדדים להסכם והביאה את ד"ר ליאוניד אידלמן לסיים שביתת רעב בת כשבועיים.

 

"כל יעודנו הוא להעניק טיפול ראוי"

לבקשת מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור רוני גמזו, הגיעו הנתונים בנוגע לכמות הרופאים שהגישו את מכתבי התפטרותם מבתי החולים הממשלתיים. לפי הנתונים הוגשו 391 מכתבים. בבית החולים שיבא בתל-השומר הוגשו 141 מכתבים, באיכילוב שבתל-אביב 123, באסף הרופא 50, בבני ציון בחיפה 44, בוולפסון בחולון 33.

 

מגישים מכתבי התפטרות בבית החולים רמב"ם (צילום: ד"ר דנה יוספי) (צילום: ד
מגישים מכתבי התפטרות בבית החולים רמב"ם(צילום: ד"ר דנה יוספי)
 

בתגובה לכך אמר סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, כי "שוב הוכח שמנהלי בתי החולים מסוימים במרכז הארץ מנסים לעכב את ההסכם שמיטיב עם הפריפריה ומחזק את מערכת הבריאות. הדבר לא ייצלח בידם כי הפריפריה תקבל עדיפות בכל הסכם שייחתם. דרישות המתמחים יתקבלו בהחלט וכי מחאתם העצמאית שלא במסגרת ההסתדרות הרפואית אינה מקובלת. משרד הבריאות ממונה על בתי החולים הממשלתיים ויקבע את המדיניות וחלוקת המשאבים".

 

בתגובה לפרסום הנתונים אודות כמות מכתבי הפיטורים אמרו "הרופאים הצעירים"

כי "פרופסור גמזו, כמו האוצר, מציג מצג שווא ומנסה לתעתע במספרים מול הציבור".

 

לדבריהם, "עו"ד טל קרת, שריכזה את מכתבי ההתפטרות עבור 'הרופאים הצעירים', אומרת כי דרכה נמסרו כ-900 מכתבי התפטרות של רופאים מתמחים מבתי החולים: שניידר, וולפסון, מאיר, בילינסון, אסף הרופא, זיו, באר יעקב, הלל יפה, פרדסיה, לב השרון, שלוותה, תל השומר, הדסה, איכילוב וכרמל. זאת מעבר לבתי חולים שהגישו מאות מכתבי ההתפטרות נוספים דרך ועדי הרופאים בבית החולים כדוגמת בית החולים רמב"ם".

 

הם הוסיפו: "אנחנו שבים ומזכירים לפרופ' גמזו כי אנו רופאים וכל יעודנו הוא להעניק טיפול ראוי והולם לחולים שלנו, לכן בחרנו לומר למערכת שבתנאים הקיימים פוגעת בחולים, לא עוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן
צילום: נועם מושקוביץ
מחאת הרופאים, השבוע
צילום: מוטי קמחי
מומלצים