שתף קטע נבחר

טרכטנברג מגן על מובילי המחאה: "לא מנוסים"

בישיבה האחרונה של "צוות רוטשילד" לפני הגשת המסקנות אמר היו"ר כי צר לו על הביקורת על מנהיגי מחאת האוהלים: "הם לא מנהיגים מקצועיים שהשתפשפו שנים, אז למה שיידעו לנהל מערכה כזו באופן מושלם? צריך להקל עמם"

"צוות רוטשילד" שמינה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על רקע מחאת האוהלים, התכנס הבוקר (יום ד') לישיבתו האחרונה לפני הגשת המסקנות. יושב ראש הוועדה, פרופ' מנואל טרכטנברג, אמר בישיבה כי "ללא הוועדה המחאה לא הייתה מגיעה להישגים".

 

מדינת מחאה - הכותרות האחרונות:

  • נועם שליט עם המחאה: מפריטים גם את הרעות
  • הפגנות בכ"ס ובירוחם: "כועסים על הממשלה"
  • צדק חברתי? לא תודה. היה לי מספיק באיראן / דעה

     

    בדיון במכון ון-ליר בירושלים השתתפו נציגי המאהלים מכל רחבי הארץ, אך חרף הפצרות טרכטנברג, מנהיגי המחאה בתל-אביב, שיצאו נגד הוועדה שבראשה הוא עומד, החרימו את הדיון. "נפלה בידינו הזכות לעצב במו ידינו את עתידה של ישראל לשנים הקרובות. נעשה זאת יחד", אמר טרכטנברג בפתח הדיון.

     

    מנואל טרכטנברג (משמאל). המסקנות מוכנות, עכשיו תורכם (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
    מנואל טרכטנברג (משמאל). המסקנות מוכנות, עכשיו תורכם(צילום: אוהד צויגנברג)

     

    טרכטנברג הדגיש בדיון: "הסטנדרט שנקבע בחודש האחרון יישאר מעכשיו - כי אתם לא תתנו לזה להתנהל אחרת. הציבור רוצה שישמעו אותו לגבי המצוקות בצורה מכובדת, ושתהיה שקיפות. זה אחד התוצרים". הוא אמר כי "אין סרט שבישראל הייתה קמה כזו ועדה אילולא הייתה מחאה שחוצה את כל הרבדים בעם ומתנהלת בצורה כה מכובדת. ללא ועדה כזו המחאה לא הייתה מגיעה להישגים. היא הייתה הולכת לכאוס, ללונדון, או לחלופין - להתמסמס".

     

    טרכטנברג יצא נגד הביקורת על מנהיגי מחאת האוהלים, ואמר שיש להקל עמם ולהבין כי הם אינם מנהיגים מקצועיים. הוא יצא להגנת דפני ליף וחבריה: "הייתה ביקורת על מנהיגי המחאה. צר לי עליה. אפילו שזה על דברים שהוטחו כלפיי. רגע, בוא נחשוב על זה. יש מספר צעירים שהדבר נופל עליהם בהפתעה גמורה. הם לא תיארו שזה יתגלגל לאן שזה התגלגל. הם לא מנהיגים מקצועיים ולא השתפשפו שנים. מאיפה שיידעו איך לנהל מערכה כזו באופן מושלם?".

     

    מובילי המחאה עם שלמה ארצי. "מותר גם לטעות" (צילום: הדר כהן) (צילום: הדר כהן)
    מובילי המחאה עם שלמה ארצי. "מותר גם לטעות"(צילום: הדר כהן)

     

    "אלו שעברו את בית הספר הכי טוב לא עושים טעויות? מה, אנחנו לא עושים טעויות?", שאל טרכטנברג, "יש לי רשימה של טעויות שעשיתי בשבועות האחרונים. מה, צריך להתבייש בזה? לא! פרספקטיבה. כולנו בלימודים של התנהלות ציבורית, השמעת מצוקות ומציאת פתרונות. אִיזִי אחד עם השני". הוא הוסיף: "זה לא ייגמר במסקנות, אבל אני לא יודע מה ההמשך.

    התפקיד שלי הוא לשים על השולחן המלצות".

     

    טרכטנברג אמר בדיון: "אתמול הסתיים סבב דיוני הציבור המובנים. שמענו גורמים רבים שבאו להציג את משנתם בצורה מכובדת מאוד. צר לי מאוד שיכולנו לשמוע רק מעטים, אך זה אילוץ של הלו"ז. זה היה בכל זאת הליך חסר תקדים. קיבלנו יותר מ-5,000 פניות מסודרות וגם ניירות עמדה, לא רק ממנגנונים משומנים, אלא מאזרחים מן השורה שאין להם זמן לעשות זאת וכתבו אותם בלילות. קבענו סטנדרט אחר של הקשבה וכבוד הדדי. להסתכל אחד על השני בגובה העיניים ולנהל דיון תרבותי".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    פרופ' טרכטנברג. "בלי הוועדה, המחאה הייתה הופכת לכאוס"
    צילום: אוהד צויגנברג
    מומלצים