שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל פוטוס

ויקיליקס: כך משליט חיזבאללה טרור על לבנון

האזנות סתר, מרגלים ברחובות ואיומים על אזרחים. אתר ההדלפות פרסם מברק שכתבה שגרירת ארה"ב בלבנון, בו מתוארת מסכת הטרדות של עיתונאי ובני משפחתו. 'אנשי חיזבאללה היו מאוד נחמדים לפני המלחמה ב-2006. אבל מאז, כל אחד הוא בשבילם סוכן ישראלי או אמריקני עד שמוכח אחרת'

מה עושה ארגון חיזבאללה כשהוא לא נערך למלחמה עם ישראל? מפעיל שיטות הפחדה נגד עיתונאים ואזרחים בביירות: כך נחשף במברק ששלחה שגרירת ארצות הברית בלבנון למחלקת המדינה בוושינגטון. המברק שסווג כ"סודי" פורסם בסוף השבוע על ידי אתר ההדלפות ויקיליקס, מברק אחד מכרבע מיליון מסמכים מסווגים שפורסמו בשבוע האחרון. גם אתם גיליתם מסמך מעניין באתר ויקיליקס, שחושף פרטים חדשים? שלחו לנו לאימייל האדום .

 

הדלפת ויקיליקס, כותרות אחרונות

 

עוד בערוץ החדשות :

400 אלף בשיא המחאה: "זה נס קיץ 2011"

התמונה הגדולה: 400 אלף מגה פיקסל

אחרי ביטול האישומים: שטראוס-אהן שב לצרפת

 

ב-18 במרס 2009 כתבה מישל סיסון, השגרירה האמריקנית בביירות, כי אנשי ארגונו של חסן נסראללה הטרידו ללא הפסקה עיתונאי לבנוני שלא ידוע באהדתו את הארגון השיעי - על אף היותו שיעי בעצמו. "לאחר שסיקר מארה"ב את הבחירות לנשיאות ושב לבנון, ביקרו שלושה אנשי חיזבאללה בביתו של כתב העיתון 'א-שרק אל אווסאט', טהר עבאס. אחד מהם נכנס לביתו בעוד שהשניים האחרים עמדו בפתח דלת הכניסה", דיווחה השגרירה סיסון.

 

"מאז המלחמה עם ישראל, יש אווירת טרור בביירות". רובע דחייה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"מאז המלחמה עם ישראל, יש אווירת טרור בביירות". רובע דחייה(צילום: רויטרס)

 

"אחד משלושת החברים בארגון חיזבאללה אמרו לעבאס כי הם רוצים לשאול אותו מספר שאלות", כתבה השגרירה האמריקנית במברק המסווג. לדבריה, עבאס לא התנגד להשיב על השאלות, אך ביקש שהשיחה עם אנשי חיזבאללה תיערך מחוץ לביתו.

 

חקרו את העיתונאי: "במי תומכת בתך בת ה-8?"

כאשר יצאו הארבעה מחוץ לבית, נשאל עבאס על כל אחד מבני משפחתו, בהם אשתו לינדה עייש, עיתונאית במגזין הנשים הלבנוני "חייה", ושני ילדיו. "אנשי חיזבאללה שאלו את עבאס: 'באיזה מכוניות הוא ואשתו נוהגים, לאיזה בית ספר הולכים ילדיו, מהן דעותיו הפוליטיות ודעותיה הפוליטיות של בתו בת ה-8.

הם גם שאלו אותו אם הוא תומך בחיזבאללה ומה היתה סיבת ביקורו בארה"ב. אחת השאלות שמשכה את תשומת ליבו של עבאס היתה אם יש לו בבית גישה לאינטרנט, ואם כן אז מדוע", נכתב במברק שהיה ממוען למחלקת המדינה בוושינגטון.

 

עבאס, שמתגורר במעוז חיזבאללה ברובע דחייה בביירות, תואר על ידי השגרירה האמריקנית כ"אדם שתמיד מנסה להימנע מבעיות וששומר על פרופיל נמוך". לדבריה, חבריו של עבאס בביירות סיפרו לו כי לחיזבאללה יש "מרגלים" בבנייני המגורים בשכונה שלו, שמדווחים על כל פעילות חריגה במקום.

 

"פעם הם היו נחמדים". עצרת של חיזבאללה בביירות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"פעם הם היו נחמדים". עצרת של חיזבאללה בביירות(צילום: רויטרס)

 

אך המפגש המטריד עם אנשי חיזבאללה לא הסתיים בכך. אנשי ארגונו של נסראללה עקבו במכוניות אחר עבאס ואף צותתו לטלפון בביתו ולנייד שלו. כך על פי העיתונאי הלבנוני. השגרירה האמריקנית סיסון סיפרה לעמיתיה בוושינגטון כי עבאס פנה לבקש עזרה ממכרו, ראש הממשלה סעד אל-חרירי. לפי סיסון, חרירי טלפן לבכירים בארגון חיזבאללה ומסר להם כי אין להם כל זכות לפעול בצורה כזו.

 

לאחר "שיחת הנזיפה" של חרירי, טען עבאס כי הוא קיבל שיחת טלפון מיועץ התקשורת של חיזבאללה, חוסיין ראחל. לטענתו, ראחל האשים אותו בהדלפת סיפור הטרדתו לראש הממשלה חרירי וניסה להמעיט בערכה של התקרית. מאז שיחת הטלפון הוטרד עבאס פעמים רבות על ידי אנשיו של נסראללה. לדברי העיתונאי הלבנוני, פעם אחת חסמו אנשי חיזבאללה את דרכו בעת שניסה לצאת מחניית ביתו ולא נתנו לו לזוז במשך שעתיים שלמות.

 

בפעם אחרת איים איש חיזבאללה להכות את עבאס ובאחרת הוא קיבל איום על חייו בשיחת טלפון שקיבל. עבאס סיפר כי מאז הוטרד לראשונה על ידי אנשי חיזבאללה, הוא חי במתח רב. הוא סיפר כי אף שקל למכור את ביתו ולעבור למקום אחר, אך לא עשה זאת בסופו של דבר בגלל מחירי הדירות הגבוהים.

 

"האווירה ברובע דחייה מפחידה ביותר", תיאר עבאס את אווירת הטרור ששוררת בשכונת מגוריו בביירות מאז מלחמת לבנון השנייה ב-2006. הוא ציין כי לחיזבאללה יש אפילו כוח משטרה משלו בכל רובע בדרום ביירות. "אנשי חיזבאללה היו מאוד נחמדים ואדיבים לפני יולי 2006. אבל עכשיו הם שונים לגמרי", סיפר עבאס. "בשבילם, כל אחד הוא סוכן ישראלי או אמריקני עד שמוכח אחרת".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משליט טרור בבירת לבנון. מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה
צילום: רויטרס
דיווחה על מסכת ההטרדות. שגרירת ארה"ב בלבנון מישל סיסון
נרתם לעזרת חברו העיתונאי. ראש ממשלת לבנון לשעבר סעד חרירי
צילום: AFP
מומלצים