שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל פוטוס

"נחשפו מסמכי ויקיליקס עם פרטי סוכני מוסד"

התקשורת בגרמניה דיווחה כי קובץ המברקים המקורי שנשמר על ידי מייסד אתר ההדלפות נחשף בשוגג באינטרנט. לפי הפרסום, המידע חושף את זהותם של מקורות אמריקניים וגורמי ביון זרים, בין השאר מישראל ומאיראן

ההדלפה המסוכנת מבית היוצר של אתר ההדלפות. המסמכים המקוריים שהועברו ל"ויקיליקס" ממחלקת המדינה האמריקנית פורסמו בשוגג באינטרנט, ובהם נחשפו לכאורה מקורות שהיו עד כה עלומי שם. העיתונים הגרמנים "דר שפיגל" ו-"Der Freitag" דיווחו אמש (ב') כי במידע הרגיש מפורסמים שמות של מי שמסתמנים כסוכני ביון מישראל, איראן וירדן.

 

"ויקיליקס" בכותרות:

 

המברקים הלא ערוכים עלולים לסכן את המקורות המוזכרים בהם, רבים מהם נמצאים במדינות שממשלותיהן עוינות לארצות הברית. המסמכים המסווגים נערכו לפני הפצתם לפני למעלה מחצי שנה, אך המסמך המקורי המוצג באינטרנט חושף את המידע שהושמט על ידי עורכי האתר. לפי הפרסום, בין המסמכים נחשף מודיע איראני המצוטט באומרו: "העם באיראן תמיד ניסה להעניק את הרושם שהוא הולך אחר האייתולות הטיפשים והמשוגעים".

 

הרקע לחשיפת המסמכים הלא מצונזרים הוא מאבק פנימי בין מייסד "ויקליקס", ג'וליאן אסאנג', לעמיתיו שפרשו מהאתר. המידע המקורי, אינו ערוך, היה בידי דניאל דומשייט-ברג, לשעבר דוברו וסגנו של אסאנג'. לאחר פרישתו מהארגון הוא נותר היחיד בעל גישה למסמכים המקוריים שנשמרו בשרת חיצוני תחת סיסמה.

 

בסוף 2010 החזיר דומשייט-ברג ל"ויקיליקס" מסמכים שהוא לקח עימו,

כולל את העותק המקורי של המברקים שנשמר תחת סיסמה. תומכי האתר העלו לאינטרנט את המידע, שהיה מקודד ומוסתר בתיקייה, מבלי לשים לב שהמסמכים לא עברו עריכה והם כוללים שמות מקורות של הממשל האמריקני.

 

לפני כמה חודשים חשף מקורב לאסאנג' את הקוד שהוא הפקיד אצלו, המאפשר גישה למסמך המקורי. הוא לא העלה על דעתו שהסיסמה תאפשר גישה למסמכים הנמצאים כבר באינטרנט, כיוון שחשב שהם שמורים בשרת חיצוני. במשך שבועות לא שמו לב לליקוי, עד שהוא נחשף על ידי אתר האינטרנט המתחרה ב"ויקיליקס".

 

אתר ההדלפות "אופנליקס" (OpenLeaks), שייסד דומשייט-ברג, הסב את תשומת הלב לחשיפת המידע הרגיש במטרה להוכיח שאתרו של אסאנג' אינו מאובטח.

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסאנג', "אתר ויקיליקס לא מאובטח"
צילום: רויטרס
מומלצים