שתף קטע נבחר

צילום: אבישג שאר ישוב

הנזק באיכילוב: נדחו עשרות ניתוחים לחולי סרטן

"אנשים נואשים עם גידולים נשלחו הביתה בייאוש ובחרדה", סיפר רופא בכיר בבית החולים בתל-אביב על הכאוס אחרי התפטרות המתמחים. מנכ"ל משרד הבריאות אמר בדיון בבית הדין, שטרם נגמר: "לא רואה איך אני נותן למתמחים ללכת"

החלטתם של כמעט 400 רופאים מתמחים לא להגיע לעבודה נותנת את אותותיה בחולים: בבית החולים איכילוב בתל אביב נדחו היום (ב') 50 ניתוחים של חולי סרטן. "אנשים נואשים עם גידולים, עם בעיות עצומות, נשלחו הביתה בלי תאריך יעד, בייאוש ובחרדה", אמר פרופסור יוסף קלאוזנר, מנהל האגף לרפואה כירורגית בבית החולים.

 

מאבק המתמחים - כותרות אחרונות ב-ynet

 

לקראת החלטת בית הדין הארצי לענייני עבודה אם למנוע את התפטרותם של הרופאים המתמחים, הזהיר פרופסור קלאוזנר כי "מחר המצב יהיה גרוע אף יותר". הוא עצמו, למרות הוותק הרב, נקרא היום לאייש את חדר המיון בבית החולים לאחר שכמאה מתמחים לא הגיעו לעבודה. 

 

בבתי חולים רבים, בעיקר במרכז, לא הופיעו היום רבים מהמתמחים שחתמו על מכתבי התפטרות. פרופסור גבי ברבש, מנהל בית החולים איכילוב, אמר כי הוא חש מחויב לרופאים הצעירים, על אף שהוא לא מסכים עם כל דרישותיהם. "הם מרגישים שהמערכת כולה בגדה בהם, גם הארגון היציג שלהם", הסביר, "אני מרגיש צורך וחובה לחבק אותם ברגעים הקשים האלה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה היום להוסיף אלפי שקלים למשכורותיהם של הרופאים המתמחים שיעסקו אך ורק ברפואה ציבורית. מנהל בית החולים רמב"ם, פרופסור רפי ביאר, בירך על ההצעה - אך עדיין לא ברור כיצד יקבלו אותה המתמחים. לדברי פרופסור ברבש, מנהלי בתי החולים הגדולים הציעו להשתתף במשא ומתן, אך הבקשה טרם התקבלה: "אני מאוד מקווה שיימצא פיתרון מהיר להחזיר את המערכת לשפיות. זה מספיק כבר, אנחנו כבר שישה חודשים לא מתפקדים".  

 

מנהל איכילוב סיפר כי הוא חושש שהממשלה תנסה להתרגל לתפקד גם במצב יוצא הדופן בו נמצאת מערכת הבריאות היום. הוא סבור כי המהלך היחיד שיכול להביא לפתרון המשבר הוא שינוי חקיקתי, שיוביל לכך שחלק ממיליארדי השקלים שמופנים על-ידי הביטוחים הרפואים המשלימים של קופות החולים אל הרפואה הפרטית יופנה על הרופאה הציבורית.

 

"אנחנו רוצים שמתוך החמישה מיליארד האלו יעבירו חצי מיליארד-מיליארד, ויאפשרו לנו עם המימון הזה להחזיק את ההון האנושי בתוך המערכת", הסביר פרופ' ברבש, "אם אנחנו רוצים שמערכת הציבורית תמשיך להתקיים, חייבים להפנות אליה משאבים כספיים שהיום מופנים למערכת הפרטית בלבד".   

 

איכילוב, היום. "מנהלים עוזבים ב-15:00" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
איכילוב, היום. "מנהלים עוזבים ב-15:00"(צילום: מוטי קמחי)

 

הוא סיפר על המצב יוצא הדופן איתו הוא מתמודד כמנהל בית

חולים גדול במרכז: "מנהלים בכירים עוזבים בשעה 15:00 כדי לעבוד במקום פרטי מתחרה ולוקחים איתם את החולים, את הידע ואת כל מה שהם רכשו פה". 

 

בדיון בבית הדין לענייני העבודה, שטרם נגמר, קרא הערב מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור רוני גמזו להשהות את התפטרות המתמחים כדי לתת סיכוי למשא ומתן. "אני לא רואה ברירה אחרת חוץ מהידברות", אמר, "אני לא רואה מצב שבו אני נותן למתמחים ללכת לדרכם. גם אם בית הדין יאשר את ההתפטרות שלהם, אני לא רואה איך אני אתן להם ללכת. 700 מתמחים הם מערכת הבריאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' קלאוזנר. "מחר יהיה יותר גרוע"
צילום: מוטי קמחי
איכילוב, היום. "מחר יהיה יותר גרוע"
צילום: מוטי קמחי
נציגי המתמחים בבית הדין לעבודה
צילום: גיל יוחנן
הציע תוספת. ראש הממשלה
צילום: AP
מומלצים