שתף קטע נבחר

 

נשקלים אישורי בנייה "רגישים" כתגובה לאונסק"ו

קבלת פלסטין כחברה מן המניין בארגון הבינלאומי גרמה לזעם אמריקני ולהערכת מצב ישראלית. "מה שקרה הוא לא דבר פשוט, וצריך להתייחס אליו ברצינות", אמר גורם מדיני בירושלים

תגובה ישראלית הולמת? שעות ספורות לאחר הודעת אונסק"ו על קבלת פלסטין כמדינה חברה בארגון, שוקלת ישראל את צעדיה. בעוד שר החוץ, אביגדור ליברמן, הציע לנתק קשרים ישראלים עם ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם, אמרו אמש (יום ב') גורמים מדיניים בכירים כי ישראל עשויה להגיב למהלך באמצעות מתן אישורי בנייה באזורים "רגישים".

 

משבר אונסק"ו - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

גורם מדיני בכיר אמר ל-ynet כי "ייתכן שתהיה תגובה נקודתית למהלך הפלסטיני באמצעות צעד חד-צדדי במקומות מסויימים שבישראל לא נחשבים לבעייתים, אולם בעולם צפויים לעורר התנגדות". אותו גורם רמז כי ישראל בוחנת כעת את האפשרות לאשר בנייה באזורים שנחשבים ברחבי העולם כאזורים הכלולים בתוך השטחים.

 

יש מדינה באונסק"ו, אתמול (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יש מדינה באונסק"ו, אתמול(צילום: EPA)
 

פקיד ישראלי בכיר אישר כי הנושא אכן נבחן, אולם לדבריו, "עדיין לא התקבלה החלטה בנושא. מאז המקרה שקרה עם אישורי הבנייה בזמן ביקורו של סגן הנשיא ביידן, ראש הממשלה מתעקש שלא להפתיע את האמריקנים. יכול לקחת כמה ימים עד שהמהלך ייצא אל הפועל, ועד שהוא לא קורה - הוא לא קורה".

 

החלטת אונסק"ו עוררה זעם גדול גם בוושינגטון. מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה בעקבותיה כי תפסיק מיד את הסיוע לארגון ולא תעביר תרומה בסך 64 מיליון דולר, שהיתה אמורה לעבור אליו בחודש הבא. "מה שקרה באונסק"ו הוא לא דבר פשוט, וצריך להתייחס אליו ברצינות", אמר גורם מדיני בירושלים. "ישראל עשויה להגיב בצעד חד-צדדי משלה למהלך הזה, שהתנגדנו לו. צריך לבחון את ההשלכות של צירוף הפלסטינים, משום שהוא מספק להם רוח גבית למהלך החד-צדדי".

 

בעוד קידום המהלך החד-צדדי מצד הרשות זוכה לביקורת, גורמים הבקיאים בנעשה מאחורי הקלעים של התהליך המדיני התקוע הביעו שוב פסימיות באשר לאפשרות שהשיחות יחודשו בעתיד הקרוב, והפחיתו ביכולת של הרביעיה הבינלאומית להחזיר את הצדדים לשולחן.

 

אבו מאזן ברמאללה. לגיטמיציה בינלאומית (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבו מאזן ברמאללה. לגיטמיציה בינלאומית(צילום: EPA)
 

"הסיכוי לכך נמוך", אמר גורם ישראל בכיר. "למרות חילוקי הדעות ברשות לגבי ההליכה לאו"ם, קיים גם לא מעט לחץ להמשיך במהלך הזה, שכן הוא מצליח לייצר רוח גבית ותחושה של הצלחה. הם אמנם יודעים שארצות הברית תטיל וטו

במועצת הביטחון, אך מרגישים כי בעצרת האו"ם הם יכולים לזכות להרבה תמיכה ממדינות העולם. אז יהיה ברור לכולם מי תומך בהקמת מדינה פלסטינית, ומי מצביע בעד".

 

בירושלים העריכו כי נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, מעודד מן הדינמיקה שנוצרה, וכך גם גורמים התומכים במהלך ברשות. "כיום יש לחץ גובר להמשיך במהלך", אמר גורם מדיני בכיר. "זה דבר מסוכן לישראל כי הוא עשוי לשנות את הדינמיקה ואת השיח הפנימי, הן בישראל והן ברשות, ולהוביל משיח על שתי מדינות לשיח על מדינה דו-לאומית".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 31/10/2011 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחיאות כפיים לפסלטין, כנס אונסק"ו היום
צילום: EPA
אבו מאזן. תמיכה ממדינות העולם
צילום: EPA
שכונת גילה בירושלים
צילום: AFP
נתניהו, אתמול בכנסת. תגובה לפלסטינים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים