שתף קטע נבחר

קבלת פלסטין: ישראל שוקלת הקשר עם אונסק"ו

בהודעת משרד החוץ בירושלים נמתחה ביקורת גם על מדינות באירופה: "יש להצר על כך שהאיחוד האירופי, אשר פועל לחידוש המשא-ומתן הישיר ומתנגד למהלך הפלסטיני, לא השכיל להגיע לעמדה אחידה שיכלה למנוע את ההחלטה"

החלטת האסיפה הכללית של ארגון האו"ם לצרף את פלסטין כחברה מלאה נתקבלה בירושלים בכעס רב. "ישראל דוחה את החלטת האסיפה הכללית של אונסק"ו", נמסר הערב (יום ב') בהודעה רשמית של משרד החוץ. "מדובר בתרגיל פלסטיני חד צדדי, אשר לא יוביל לשינוי בשטח, אך ירחיק את הסיכויים להסכם שלום. החלטה זו לא תהפוך את הישות הפלסטינית למדינה בפועל, ותערים קשיים מיותרים על דרך חידוש המו"מ".

 

  • הצביעו לפלסטינים, יצביעו גם בעד ים המלח

 

מדינה פלסטינית - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

הרשות הפלסטינית התקבלה היום (יום ב') כחברה מלאה בארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם, אונסק"ו. ההצבעה התקיימה בפריז והפלסטינים היו זקוקים לרוב של שני שלישים מ-193 הקולות כדי להתקבל לארגון. צרפת, סין, אוסטריה, ספרד, רוסיה וסין היו בין המדינות שתמכו בהצטרפותם לארגון. ארצות הברית, קנדה וגרמניה התנגדו. בריטניה ואיטליה נמנעו.

 

הכעס הישראלי נובע מכך שחברות מלאה בגוף של האו"ם, הינה זכות השמורה למדינות מוכרות בלבד. בירושלים חוששים כי ההחלטה האחרונה, המהווה תקדים, תביא לגל הכרות נוסף במדינה פלסטינית, רגע לפני התכנסות מועצת הביטחון של האו"ם להמשך דיונים בנושא במהלך החודש הבא.

 

לאחר קבלת ההחלטה, דנו הגורמים האחראיים לנושא המדיניות הישראלית בניסיון למצוא תגובה מעשית להחלטת הארגון. "מדינת ישראל תשקול את המשך צעדיה וכן את המשך שיתוף הפעולה שלה עם הארגון", נמסר.

 

בישראל אף הפנו אצבע מאשימה לעבר האיחוד האירופי, בטענה כי הם לא מנעו את המהלך. "יש להצר על כך שהאיחוד האירופי, אשר פועל לחידוש המשא-ומתן הישיר ומתנגד למהלך הפלסטיני, לא השכיל להגיע לעמדה אחידה שיכלה למנוע את ההחלטה", נכתב בהודעה הרשמית. למרבה האכזבה בירושלים, רק 14 מדינות בעולם התנגדו למהלך. "ישראל מודה למדינות אשר הפגינו חוש אחריות והתנגדו להחלטה במסגרת האסיפה הכללית של אונסק"ו", אמרו.

 

"ישראל מאמינה שהדרך הנכונה היחידה להתקדמות בתהליך המדיני עם הפלסטינים היא באמצעות משא ומתן ישיר וללא תנאים מוקדמים. לפיכך קיבלה ישראל בברכה את הצהרת הקוורטט מ-23 בספטמבר, והיא מוכנה לעבוד במשותף על בסיס זה", הובהר במשרד החוץ. "המהלך הפלסטיני באונסק"ו, כמו גם מהלכים דומים בגופי או"ם אחרים, הוא בגדר תשובה שלילית למאמצי הקהילה הבינלאומית לקידום תהליך השלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זעם בירושלים. שר החוץ ליברמן
צילום: גור דותן
מומלצים