שתף קטע נבחר

מתנזרות מסקס שבועיים: יפות טוהר

הן עברו את הדרכת הכלות הנדרשת לפני החתונה, אבל במקום לציית בהיסח דעת ולהמשיך הלאה החליטו לאמץ את המסורת; שתי נשים חילוניות מספרות מדוע החליטו לקיים את מצוות הטהרה ולהתנזר מסקס בימי המחזור - וגם שבוע אחריו

כל כלה טרייה מכירה את נוהל "הדרכת כלה" של הרבנות הראשית; בין אם את חילונית או דתייה, על מנת להינשא כדת וכדין ברבנות, תצטרכי לשבת במשך מספר שעות במפגשים עם מדריכת הכלות שלך ולהקשיב לה בזמן שהיא מדברת על נושאים הקשורים לתא המשפחתי שבעלך לעתיד ואת עומדים להקים. בין השאר, היא תדבר על חשיבות שמירת הטהרה ויום לפני החתונה, אם לא תהיי במחזור, תתבקשי לטבול במקווה (ואף להציג אישור על כך) על מנת שתגיעי טהורה מכל חטא אל החופה.

 

שבועיים בחודש, תקופת יובש. מצוות הטהרה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שבועיים בחודש, תקופת יובש. מצוות הטהרה(צילום: shutterstock)

 

על אף היופי הרב שגלום במסורת היהודית (ובתוכה גם שמירת הטהרה), כלות חילוניות רבות אינן מעלות בדעתן לאמץ את מנהג שמירת הטהרה כעניין קבוע, או כך, לפחות, התרגלנו לחשוב; לאחרונה, ארגון "דור ודור", הפועל לקידום טהרת הבית היהודי ואף מפעיל את מוקד "טהרה פון" המספק מידע בנושא (02-5910026, לכל המעוניינות), מדווח על עלייה במספר הנשים החילוניות הפוקדות מדי חודש את המקוואות ומאמצות את המנהג היהודי הקדום כחלק בלתי נפרד מחייהן.

 

שתי נשים כאלו הן רחלי אלון (25) מתל אביב (נשואה שנה) ונטלי (32) מתל אביב גם היא. כל אחת מהן הגיעה אל המנהג בדרך שונה, אך שתיהן מדווחות על חוויה רוחנית בלתי רגילה המתלווה אליו. טרנד חדש, או סתם התכנסות בחזרה למקורות? את זה תצטרכו להחליט בעצמכם...

 

הנדנדה של הנידה

"תמיד היתה לי התנגדות למקווה ולנושא הנידה", מספרת רחלי. "לא הבנתי למה בזמן המחזור מתייחסים לדבר הכי טהור בעולם, רחם האשה, כדבר טמא. זה ממש הרגיז אותי! אבל אז הגעתי להדרכת הכלות שלי והחלטתי שאני הולכת בכיף לשמוע את מה שיש למדריכה לומר. היא הסבירה לי על הנושא הרפואי שעומד מאחורי העניין ואמרה שהשאריות של הדם שיש בתוך הגוף בזמן המחזור לא בריאות ושאפשר ככה להעביר מחלות וחיידקים לגבר, לא רק בזמן המחזור עצמו, אלא גם שבוע לאחריו. בנוסף היא אמרה, שהכי כדאי שתינוקות ייקלטו ברחם כשהוא נקי. אמרתי 'וואלה, לא ידעתי שזה מה שעומד מאחורי זה'".

 

על פי ההלכה, מצווה עליך מנוחה (מפעילות מינית כן? לא מהשאר) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
על פי ההלכה, מצווה עליך מנוחה (מפעילות מינית כן? לא מהשאר)(צילום: shutterstock)
 

 

נטלי: "עוד לפני החתונה ידעתי שאני רוצה לנסות לאמץ את מנהג הטהרה ולהתמיד בו. בהדרכה האישית דיברו בהרחבה על התרומה של זה לזוגיות, איך זה יכול לשפר אותה והכניסו גם את העניין הרפואי. זה לא רק עניין של דת. ניסיתי את העניין הזה בעצמי, התמדתי ואני מאוד מרוצה מזה".

 

ואין חודשים שבהם זה נורא קשה לך? בכל זאת, לא רק שאסור לך לשכב עם בעלך אחרי המחזור, גם אין את המגע האינטימי הבסיסי הזה: חיבוק, נשיקה בסוף יום  

"זה נשמע קשה, אבל כשאת נמצאת בתוך נישואין, אז יש בזה המון ריגושים. 'הימים הנקיים', אחרי הדימום האחרון שלך, זה הקטע הקשה, אבל כשאת עוברת את זה והולכת לטבול מתוך ידיעה שבלילה יהיה משהו אינטימי, את מחכה לזה בקוצר רוח ויודעת שהסקס הולך להיות מושלם. מאז שאנחנו נשואים ושהתחלתי לטבול, אנחנו שוכבים יותר ואין מה לומר; את מרגישה נחשקת, את מרגישה שיש חיזור ובעניין הסקס והזוגיות, זה מאוד תורם לדעתי".

 

רחלי: "כשאת מגיעה אחרי שבועיים ללא כל מגע מיני עם בעלך, זה פשוט... בואי נגיד שביום שאני הולכת למקווה, בתום השבועיים האלה, שנינו מתרגשים בטירוף ברמה שאני פשוט לא יכולה לתאר לך. כשאני חוזרת מהמקווה אני כל כך מחכה לראות את בעלי, לחבק ולהרגיש אותו, שגם למין עצמו יש משמעות אחרת. הרגשות שם הרבה יותר עמוקים והתשוקה הרבה יותר גדולה, זה פשוט שווה הכל".

 

משואה לנשואה 

"הביקור הראשון שלי במקווה, או יותר נכון – הפגישה עם בעלי מיד אחר כך, היתה הפעם הראשונה שבה הרגשתי אשה נשואה", מספרת רחלי כשהיא נשאלת על הביקור הראשון שלה במקווה לאחר החתונה. "ממש קשה לבטא במילים איך זה היה לראות אותו, לא יכולנו להפסיק להתנשק ולהתחבק. אני מקווה שאני אמשיך להרגיש את זה, זה מדהים! שלא לדבר על הסקס אחר כך, שמרגיש בכל פעם מחדש כאילו זאת הפעם הראשונה".

 

גם נטלי מתארת חוויה רוחנית מיוחדת מאוד: "אני מדברת איתך על זה ויש לי צמרמורת", היא אומרת. "יש בזה קטע מאוד אישי שלך, חוויה, לא יודעת איך להסביר את זה, זה פשוט שלך עם ההוא מלמעלה".

 

בואו נדבר רגע על הבעלים שלכן. איך הם הגיבו כשאמרתן שאתן רוצות לשמור על המנהג הזה?

רחלי: "בעלי בא מבית חילוני לחלוטין ולמרות זאת הוא קיבל את זה ממש באהבה, אבל הוא נדיר. במהלך השבועיים של ההימנעות הוא אמנם די עצבני, לא עצבני של צעקות, אלא עצבני כמו אדם רעב שרוצה לאכול כבר, אבל הוא אף פעם לא עושה לי רגשות אשמה".

 

סוף טוב, הכל טוב. כל חודש מחדש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סוף טוב, הכל טוב. כל חודש מחדש(צילום: shutterstock)

 

נטלי: "שנינו רצינו שזה יצליח אז לא היו מריבות על זה. ידענו שאנחנו רוצים את זה ואמרנו שנעזור אחד לשני עם הקושי. במקום לדבר על השלילי, התמקדנו בחיובי, בטוב שזה עושה לנו ולקשר שלנו".

ואיך החברות הגיבו כשסיפרתן להן שאתן מתכננות לשמור על המנהג הזה?

 

רחלי: "אין מישהי שלא מתפעלת מזה. כשמסבירים את זה בצורה הנכונה, אף אחת לא אומרת שזה שטויות וכולן מתלהבות לשמוע על זה. כולנו יודעים מה קורה לזוגיות אחרי עשר-עשרים שנה. אני לא אומרת שמי ששומר נידה לא מתרגש או סובל מבעיות בזויות, אבל זה בהחלט נותן ערך מוסף לזוגיות ואני מרגישה צורך להעביר הלאה את הבשורה".

 

נטלי: "יש כאלו שאמרו 'כל הכבוד', 'וואו', 'יפה לך' וכו', ויש כאלו שאין להן את הניצוץ מבפנים. מי שלא מתחברת תמיד תהיה לה הסתייגות, אבל בואי נגיד שלא נכנסתי לשם, כי טוב לי עם זה והייתי שלמה עם זה. לא שמעתי דברים שלא בא לי לשמוע. זה שלי ואני שומרת את זה איתי".

 

לסיכום, מה אתן אומרות לבנות ששוקלות להתחיל לטבול במקווה?

רחלי: "קודם כל, זה לא מחייב. את יכולה לנסות ולהפסיק אם לא נוח לך, אז אין מה להסס. אם את מתחברת לזה – לכי לעשות את זה. אם עשית את זה וזה לא נעים לך – אל תמשיכי ובכל מקרה, זה לא עונש אז אל תראי את זה ככה. אני ממליצה על זה לכל אשה בכל גיל".

 

נטלי: "לדעתי זה נורא קשור לפנימיות וגם לבן הזוג. אם אין לך בן זוג שתומך בעניין הזה – זה יהיה קשה ותהיי בקונפליקט. אם שני בני הזוג לא מגיעים לזה ממקום של רצון, זה יהיה קשה וסתם יכניס אנרגיות שליליות וריבים על כלום. אז רק אם יש תמיכה מהגבר, כדאי לנסות ולא להסס. אתם יכולים לגלות את עצמכם מחדש".

 








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ערה? כן, אבל בטהרה
צילום: shutterstock
בלי סקס שבועיים בחודש
צילום: shutterstock
לאשה בפייסבוק
מומלצים