שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    הכי מטוקבקות
      צילום: index open
      ביקור בית: פנטהאוז ניו יורקי בדירה ברמת אביב
      שתי דירות ושלושה מפלסים בראש מגדל ברמת אביב, אוחדו לפנטהאוז מרשים שעוצב עם חשיפה מקסימלית לנופי העיר. הצעד הראשון במסע העיצוב היה בחירת המטבח, שהכתיב את הקו הנקי והמודרני של הבית כולו. צפו בתמונות

      זוג תושבי חוץ ושני ילדיהם המתבגרים, חלמו ליצור בית ברמת אביב שיתאים לאורח החיים שלהם ויספק נוחות מרבית תוך כדי חשיפה לנוף הנפלא שעוטף אותו. הדיירים חברו אל האדריכלית נגה פאוסט, שניצחה על הפרויקט הגדול ומיזגה שתי דירות יחד ליצירת בית בן שלושה מפלסים בראש מגדל, ששטחו 315 מ"ר.

      .

      כתבות נוספות בביקור בית :

       

      הלקוחות הגיעו אל פאוסט עם כמה בקשות ספציפיות. הראשונה הייתה יצירת קו סגנוני והנדסי אחיד תוך מיזוג שתי הדירות. השנייה הייתה יצירת קומת ילדים מופרדת והשלישית הייתה יצירת שני אזורי הלבשה ושני חדרי אמבטיה - אחד לגבר והשני לאישה - משני צידי החדר.

       

       

      שתי דירות שחוברו יחדיו. מבט אל החלל הציבורי.  (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      שתי דירות שחוברו יחדיו. מבט אל החלל הציבורי. (צילום: עדי גלעד)

       

      נוף מהפנט מהמרפסת

      כשנכנסים, המעלית מובילה הישר אל קומת האירוח האמצעית, בה נמצאים הסלון, המטבח ומרפסת בעלת נוף מהפנט שגודלה 36 מ"ר. הקומה מרוצפת בטון רזה בשילוב העץ הכהה ואלה מעניקים לחלל תחושה אורבאנית נעימה.

       

      צבעים בהירים ורכים. הסלון. (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      צבעים בהירים ורכים. הסלון.(צילום: עדי גלעד)

       

      בחירת המטבח הייתה הצעד הראשון במסע הארוך והקווים הנקיים והמינימליסטיים הכתיבו את עיצובה של קומת האירוח בפרט והבית בכלל.

       

      יוקרתי ומודרני. המטבח (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      יוקרתי ומודרני. המטבח(צילום: עדי גלעד)

       

      המטבח  יוקרתי ומודרני, בעל אי כסוף שאליו מחובר בר היוצר זווית בת תשעים מעלות ואליו מוצמדים כיסאות מתכת גבוהים.

       

      זוית נוספת במטבח. (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      זוית נוספת במטבח.(צילום: עדי גלעד)

       

      הסלון מורכב מפלטת צבעים בהירה ורכה ומעניק תחושת רוגע והרמוניה ליושבים בו. במרכזו ניצב שולחן עץ מעוצב שמורכב משני קרשי עץ נפרדים.

       

      עם הנוף בצלחת. פינת האוכל (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      עם הנוף בצלחת. פינת האוכל(צילום: עדי גלעד)

       

      הסלון כולו מוצף באור טבעי שחודר אליו דרך דלתות המרפסת הרחבות שממסגרות את הנוף למקטעי נוף רבים.

       

      הסלון מזוית נוספת (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      הסלון מזוית נוספת(צילום: עדי גלעד)

       

      מדלתות הזכוכית הרחבות שתוחמות את הסלון, ניתן לצאת אל מרפסת הבית שכוללת גם רצפת דק. במרפסת ניצב ריהוט גן שמאפשר אכילה בחוץ וצפייה בנוף דרך מעקות הזכוכית שמקיפות אותה.

       

       הסלון מהמרפסת (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      הסלון מהמרפסת(צילום: עדי גלעד)

       

      "הנוף מן המרפסת עוצר נשימה בכל שעות היום, אך הנוף בלילה הוא משהו מיוחד במינו. אני אוהבת לקרוא לו: 'מנהטן בלילה'", מספרת פאוסט.

       

      מנהטן בלילה. המרפסת (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      מנהטן בלילה. המרפסת(צילום: עדי גלעד)

       

      גרם מדרגות סמוי

      קומת ההורים נמצאת במפלס העליון, אליו עולים דרך גרם מדרגות סמוי. המדרגות, עשויות ברזל ועץ, מוחבאות בתוך חדרון בעל חלון בלגי גדול שמציף באור את האזור וכך, עלייה או ירידה במדרגות מזכירה מצב בו הצועד מתגלה רק בקומה הבאה. הרעיון מאחורי הסתרה זו הוא ליצור הפרדה מוחלטת בין האזור הפרטי והציבורי ולבטל כל קשר ויזואלי בין הקומות.

       

      מבט אל חדרי השינה (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      מבט אל חדרי השינה(צילום: עדי גלעד)

       

      מפלס קומת ההורים כולל חדר כביסה, חלל שינה גדול, שני חדרי אמבטיה והלבשה ופינת עבודה לגבר. "במקור היו בקומה שלושה חדרים קטנים וחדר אמבטיה ללא שום חלון במרכז הקומה" מתארת פאוסט את גלגולה הקודם של הדירה.

       

      לישון בתוך הנוף. חדר השינה. (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      לישון בתוך הנוף. חדר השינה.(צילום: עדי גלעד)

       

      "נאלצנו להרוס ולבנות את הכל מחדש, דבר שגרם לנו לגילויים חדשים כמו שני עמודי תמיכה שהפכו לאלמנט עיצובי.חוץ מזה, מכיוון שפיר הביוב תקוע במרכז הבית השתמשנו במשאבה כדי להעביר את מיקומם של חדרי האמבטיה לשני צידי החדר. כך, הצלחנו ליצור חלל אחד גדול, מרווח ונקי עם הרגשה של לופט וללא 'בוטקה' של שירותים במרכז".

       

      הו, פריז. האמבטיה (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      הו, פריז. האמבטיה(צילום: עדי גלעד)

       

      ויטרינה ארוכה, שמורכבת מחלונות אופקיים רבים, הותקנה לאורכו של חלל איזור השינה. לצד החלון נבנו נישות שמאפשרות פרטיות וצפייה בנוף ואלה הפכו את הבית מחדרים סגורים וצפופים לחלל שהוא סוג של מצפה, או כפי שמתארת זאת פאוסט: "בית שחצי באוויר וחצי על הקרקע".

       

      האור נכנס לכל פינה בבית (צילום: עדי גלעד) (צילום: עדי גלעד)
      האור נכנס לכל פינה בבית(צילום: עדי גלעד)

       

      כדי ליצור אופציה להחשכה מוחלטת והשפעה מקסימאלית של מערכות המיזוג הותקנו מערכות הצללה חשמליות שמשתלבות עם הגינון המינימליסטי שמבצבץ מבעד לחלונות, כזה שלא מפריע בנוף ולא דורש תחזוקה מתמדת אבל מצליח להוסיף כמה נגיעות צבעוניות לנוף.

       

      חדר הרחצה שעוצב במיוחד עבור בעלת הבית, ניצב כמו עליית גג פריזאית. צוות הבנייה יצק במיוחד אמבטיה מבטון ולצדה חלונות משופעים שהונמכו עוד יותר על מנת לתת מבט רחב ככל היותר על הנוף. להשלמת המראה צורפה גם מחצלת עץ בצמוד לאמבטיה המיוחדת.

        

      במבט ראשון, קל לחשוב שהדירה ממוקמת במרכז מנהטן ולא בצפון תל אביב. הנוף שסובב את הדירה, העיצוב המודרני שלה והאופי היוקרתי יכולים להטעות גם במיקום הגיאוגרפי וגם בסגנון הדירה, עוף חריג בפני עצמו בסצנת המגדלים היוקרתית בישראל. הבחירה בסגנון נקי ומודרני ופתיחת החלל באופן כל כך אינטנסיבי לנוף מצליחים לתעתע גם במי שרגיל לסייר בדירות כאלה ומביאים רוח חדשה לגובה המגדלים.

       

       

      הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

       

      לפנייה לכתב/ת
       תגובה חדשה
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מומלצים