שתף קטע נבחר

שגר ושכח: תבשילי קדרות לסופשבוע

מכינים מראש בשישי ונהנים כל השבת: פסקל פרץ-רובין עם מתכוני קדרות עשירים ומתובלים. בתפריט: קדרת בקר וכמון, תבשיל שעועית וכורכום וטבית, חמין עוף עיראקי

הבישול האיטי מקנה לקדרות את טעמן הנפלא. לשמחתם של חובבי הז'אנר, הגיע כעת הזמן להתחיל להכין את אותם תבשילים מבית אמא או סבתא שדורשים זמן וסבלנות.

 

עוד בערוץ האוכל:

זהב לבן: רושפלד מכין טאפאס בצל

רוסטביף, מוסקה ועוד: איילת הירשמן עם מתכוני בית

הכינו את הקדרות: כל להיטי החורף של ערוץ האוכל

 

החדשות הטובות הן שהם לא דורשים הרבה יותר מכך, שכן הכנתם על פי רוב לא מורכבת . רק הוסיפו להם בצד אורז מלא או לבן, גריסים או חיטה או גרגרי קוסקוס וקיבלתם ארוחה עשירה ומשביעה.

 

טבחה בל קרע - קדרת בקר עם חומוס ודלעת

קדרה טריפוליטאית נהדרת, המתבשלת לאט ומפיצה ניחוח בכל הבית.

 

טיפסקל: הכינו גרגרי קוסקוס אינסטנט והגישו עליה את המנה. כולם ילקקו את האצבעות.

 

המרכיבים (ל-8-6 מנות):

4 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול, קצוץ

600 גרם בשר בקר כתף, חתוך לקוביות בינוניות

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות

6-5 כפות רסק עגבניות

5 שיני שום, כתושות

1 מקל קינמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל, לפי הטעם

4 כוסות מים

1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים (אפשר גם קפואים או משומרים)

300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (או 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים וקלופים)

 

חומוס  ודלעת - שילוב מנצח. טבחה בל קרע (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
חומוס ודלעת - שילוב מנצח. טבחה בל קרע(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים בשר ומטגנים יחד תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר.
  2. מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים. מבשלים מכוסה כ-5 דקות.
  4. 4 מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים דלעת ותפוחי אדמה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.

 

קדרת בקר עם שעועית וכורכום

קדרה בסגנון צפון אפריקה, עשירה בטעם ועם עקצוץ חריף ועדין, של קורטוב צ'ילי חריף

 

טיפסקל: אפשר להעשיר את התבשיל על ידי הוספת 1 כוס אפונה ירוקה ו-3-2 גבעולי סלרי קצוצים..

שימו לב: אפשר להחליף את הבקר בנתחי עוף.

 

המרכיבים (ל- 8-6 מנות):

1/4 כוס שמן

3 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

500 גרם בשר בקר (שריר, כתף או ראש), חתוך לקוביות, שטופות ומסוננות

1/2 כפית צ'ילי חריף

1.5 כפיות כורכום

1/2 כפית קינמון טחון, או מקל קינמון קטן

20 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

10 גבעולי כוסברה, שטופים וקצוצים דק

5-4 כוסות מים

3 כוסות שעועית לבנה מיובשת, שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבצלים, מאדים קלות עד לשקיפות ומוסיפים את קוביות הבשר. מתבלים בפפריקה, כורכום וקינמון, מערבבים ומאדים עוד 3-2 דקות.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים לסיר. יוצקים פנימה את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים שעועית, בודקים את כמות הנוזלים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד כ-1 כוס מים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-1/2 2 שעות. אם משתמשים במקל קינמון, מרחיקים אותו לפני ההגשה. מגישים חם.

 

טבית - חמין עיראקי

תבשיל מצוין, מעניין ומפתיע מהמטבח העיראקי. בתוך הסיר הגדול מתבשל לו עוף, על חלקיו הפנימיים ממולא באורז. הם נאפים יחד עם ירקות ואורז כל הלילה, עד לקבלת תבשיל בעל טעם עדין ומיוחד.

 

המרכיבים (ל-8-10 מנות):

1 עוף שלם במשקל 1/2 1 ק"ג

 

למלית:

4 כפות שמן

1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק

1/2-3/4 כוס אורז שטוף היטב

1 כפית בהרת (תערובת מיוחדת, להשיג בחנויות התבלינים)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית קינמון טחון

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית נענע מיובשת, טחונה

חלקי פנים של עוף (קורקבנים, לב, כבד צלוי) חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבניה קטנה

1 ביצה טרופה

 

לחמין:

1/4 כוס שמן

3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

1 כוס אורז מושרה במים מיום קודם ומסוננים

1/2 כפית בהרט

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות רסק עגבניות

4 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות

1 קישוא קלוף וחתוך לפרוסות

3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

(או 2 בטטות בינוניות ו-2 תפוחי אדמה)

5-4 כוסות מים

6-8 ביצים

מלח

 

שזוף ועסיסי. טבית (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
שזוף ועסיסי. טבית(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את העוף: מנקים היטב את העוף, סוגרים את פתחי הצוואר ומשאירים את הצד השני פתוח.
  2. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את הבצל והאורז. מוסיפים את הבהרת, המלח, הפלפל האנגלי, הפלפל השחור, הקינמון, הפפריקה המתוקה והנענע המיובשת ומערבבים. מוסיפים את חלקי העוף, העגבנייה והביצה הטרופה מסירים מהאש ומערבבים.
  3. ממלאים את העוף במלית ותופרים את הפתח השני.
  4. מעמידים את הסיר לבישול: מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים את הבצל והעוף הממולא ומטגנים במשך כמה דקות.
  5. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הבהרט, רסק העגבניות, הגזרים, הקישוא ותפוחי האדמה. בוחשים היטב ומוסיפים את האורז והבצל המטוגנים.
  6. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הביצים וממשיכים בבישול בחום נמוך מאוד לאורך הלילה – 12 שעות לפחות. יש לבדוק מידי פעם את הנוזלים ולהוסיף במידת הצורך כ- 1/2 -1 כוס מים.

 

פסקל פרץ רובין היא בשלנית, אופה ועיתונאי, בעלת הפורטל הקולינארי Pascal PR  

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעים אש. טבחה בל קרעה
צילום: דרור כץ
מומלצים